Ruotsin Vuoden pelaajat valittiin – ”Hän tekee joukkuekavereistaan parempia”

Ruotsin Salibandyliitto julkisti tällä viikolla valintansa Vuoden pelaajiksi. Naisissa valinta osui Djurgårdenin kapteeniin Emelie Lindströmiin jo toisena vuonna peräkkäin. Miesten puolelta parhaaksi valittiin Granlon ja Ruotsin maajoukkueen kapteeni Johan Samuelsson.

Lindströmin valintaa puolsi erityisesti se, että hän voitti naisten runkosarjan pistepörssin jo viidennen kerran peräkkäin. Tällä kertaa tehot olivat ylivoimaiset 38+41. Raati perusteli Ruotsin Salibandyliiton tiedotteessa Lindströmin valintaa myös sillä, että hän pelaa viikosta toiseen korkealla tasolla sekä seura-, että maajoukkueessa. Lisäksi Lindströmin pallovarmuutta kuvailtiin ainutlaatuiseksi.

Johan Samuelsson palasi tällä kaudella kasvattajaseuraansa Granloon. Samuelsson kipparoi miesten maajoukkueen MM-kultaan ja johdatti tulokasjoukkueen pudotuspeleihin, jossa se laittoi hallitsevan mestarin Storvretan ahtaalle. Raati perusteli Samuelssonin valintaa johtamistaidoilla, puolustus- ja hyökkäyspelin osaamisella, upeilla syöttötaidoilla ja sillä, että ”Samuelsson tekee usein joukkuekavereistaan parempia omalla esimerkillisellä toiminnallaan”.

Ruotsin liigan finaalit pelataan lauantaina Malmössä. Pääkallo.fi julkaisee ennakon lauantaina. Miesten finaalissa kohtaavat Falun ja Dalen, naisten finaalissa IKSU ja Rönnby.

Raatiin kuuluivat:
Tomas Engholm, Ruotsin Salibandyliiton puheenjohtaja
Kim Fors, Svensk Elitinnebandy-yhdistyksestä
Micael Fasth, TV4:n salibandytoimittaja
Daniel Eriksson, Innebandymagazinetin päätoimittaja
Sebastian Nurmi, Ruotsin Salibandyliiton päätiedottaja
Jan-Erik Vaara, miesten maajoukkueen päävalmentaja
Curt Söderström, naisten maajoukkueen päävalmentaja