SBS Wirmo nousi Divariin – yli 200 vierasfania mukana ratkaisuottelussa

Kuva: Juhani Järvenpää

Kuva: Juhani Järvenpää
Kuva: Juhani Järvenpää

Mynämäkeläinen SBS Wirmo varmisti sunnuntaina viimeisenä joukkueena nousun miesten Divariin kaudeksi 2013-2014. Ratkaisuottelussa Pasilassa sarjan ensimmäisen ottelun voittanut HIFK hangoitteli kovasti vastaan, mutta Wirmo oli vahvempi lopulta 5-7 (1-2,2-3,2-2), ja se vei sarjan voitoin 2-1. Aiemmin Divariin ensi kaudeksi nousivat jo FBC Turku ja LaSB.

320 katsojan edessä pelattu viimeinen kamppailu eteni pääpiirteittäin Wirmon komennossa. Kolmannessa erässä vierailijat nykäisivät itsensä kolmen maalin johtoon, mutta HIFK kiri kahdella pikamaalilla tilanteeseen 5-6.

Antti Vuorisen osuma tyhjään maaliin neljä sekuntia ennen loppua päätti HIFK:n taistelun, ja näin ollen yli 200 paikan päälle matkustanutta Wirmon kannattajaa pääsivät yhdessä joukkueen kanssa tuulettamaan palkintoa pitkästä kaudesta.

Kuva: Juhani Järvenpää
Kuva: Juhani Järvenpää

Historiansa aikana aiemmin yhden kauden ykkösdivisioonassa pelanneen Wirmon seuraikoni Peter Österholm sai pitkälle uralleen hienon kruunun, sillä mies osui viimeisessä kamppailussaan kaksi kertaa.

SBS Wirmon nousun myötä ensi kauden divarikartta on hyvin länsirannikkopainotteinen, sillä Mynämäen lisäksi Divaria pelataan tulevana syksynä myös Turussa, Porissa ja Raumalla.

Linkit:
Ottelun tilastot
Juhani Järvenpään ottelukuvat (Facebook)
Video: SBS Wirmo ja fanit juhlivat nousua

35 comments

  1. Onnittelut Wirmolle ja niille jurrisille kannattajille jotka heittelivät mm. kaukalolaitoja ja hyökkäsivät jopa kentälle. Välillä todella törkeää käytöstä. Suurin osa Wirmon faneista käyttäytyi kuitenkin siististi ja kannatti hienosti joukkueensa voittoon. Muistakaa, että nämä ovat kuitenkin perhetapahtumia joissa on pieniä lapsiakin paikalla joita humalaisten käytös pelottaa. Koitetaan pitää tämä laji raittiina, riittä että lätkämatseissa on jurrisia ja väkivaltaisia katsojia.

  2. Todella paljon faneja ovat saaneet liikkeelle. Sekaan mahtuu lajissa kuin lajissa aina monenlaista, valitettavasti. Ikävä kuulla ylilyönneistä, kun tunteet on pinnassa.

    Oliko kotijoukkueen järjestysmiehet hereillä? häiritsevästä käytöksestä annetaan selvä ”varoitus” ja jos ei käytös muutu, niin sitten selkeä hellämielinen ulosohjaus. Niin kai se menee, että tapahtumajärjestäjä vastaa tapahtuman järjestyksestä, vai kuinka?

  3. Eihän Hifkillä koskaan ole ollut järkkäreitä.

    Onneksi ei Hifki noussut. Siinä olisi ollut pelko, että Topi olisi tehnyt paluun lajinpariin. Kaksi asiaa takaa taantumaan Topin ja Lötjösen comeback. Toivottavasti ei ikinä kumpaakaan.

  4. Onneks riehujan naama on faces, häpeärangaistus hoitanee homman 🙂

  5. Huomio takaisin oleelliseen eli hyvin käyttäytyvään suurimpaan osaan. Huima kannatusjoukko, pisteet jo siitä. Taustajoukot osaa nekin hommansa.

    Entä peli? Parketilla kotijoukkue pyristeli ilmeisesti mukana, mutta matolla sitä vietiin kuin litran mittaa. Parkettipallo on eri laji ja onneksi jäi kakkoseen.

    Entä Oliko perinteinen ratkaisu ottelu jossa hienouksilla ei mässäillyt vaan tehtiin tulosta?

    Tervetuloa Divariin Wirmo. Pitäkää hämmentävän isosta faniryhmästänne hyvää huolta niin saadaan nauttia niistä ensikaudellakin.

  6. Suurin osa meistä tosiaan osaa käyttäytyä fiksusti, toisin kuin eräät, mm. pelaajat…esim. perjantain pelissä MYNÄMÄELLÄ, hifkiläiset eivät edes vaivautuneet loppukättelyyn. Voittajan on aina helppo hymyillä, mutta kyllä häviäjälläkin pitää olla ryhtiä. Menneet on menneitä, mutta pitää edelleen mainita, että paras voitti, niin pelillisesti kuin myös tyylillä. Meillä maalla on taitoa ja tunnetta.

  7. Wirmokaan ei kätellyt ensimmäisen pelin jälkeen. Sovittu juttu ja kuuluu playoff-henkeen, että ratkaisevan ottelun jälkeen vasta kättelyt.

  8. Vasta sarjan päättymisen jälkeen kätellään. Myös maalla.

  9. Moi!
    Olemme tosi pahoillamme, että herätämme tunteita. Valitettavasti se on yksi syy miksi teemme tätä hommaa. Joku kannattajistamme saattaa olla humalassa tai pääkaupungin valot sokaisi muuten vain. Oli siellä lapsia ja naisiakin, mukaanlukien omani. Mutta sanokaa, että joku

  10. Jo on melkoinen tunnelma kakkosdivarin pelissä. Vieraspelissä yli 200 kannattajaa! Kadehdittava määrä. Jatkakaa samaan malliin. Tuollaisen fanilauman ottaisi joka joukkue ilolla vastaan.

    Ja aivan huikea loppukausi Wirmolla lähtien siitä kun venyitte lohkonne pleijareihin. Huikea taistelu Bullsia vastaan. Eleetön Rovaniemenmatka ja lopussa näytösluonteinen kotimatsi ja kylmäpäistä parkettipelinhallintaa Pasilassa. Toiminta näyttää todella hyvältä ja tunteet tulee pintaan. Hienoa! Onnittelut!

  11. On vain yksi – MEIDÄN WIRMO! TäpötäysiThe Cassuotti pojat vastaan kympiltä. Hienot juhlat, aitoa iloa ja riemua. Nyt lähes koko jengi lähtee Espanjaan, Benalmadenaan! Kiitos fanit, kiitos meidän kylä!

  12. Ymmärrän paikalla Pasilassa olleena, että joku pahoittaa mielensä ylimääräisten hääräillessä kentän puolella. Tällainen ei kuulu salibandyyn, eikä muihinkaan lajeihin. Sen sijaan voiton jälkeinen Wirmon ja sankan kannattajajoukon juhlinta kentällä ei ollut uhkaavaa, ei väkivaltaista, eikä järjestysmiesten päänvaiva. Se oli spontaani osoitus siitä, kuinka suuri asia yhdessä koettu, koko kauden tai oikeastaan jo useamman vuoden mittainen matka ja sen hieno huipentuminen oli. Juhlia saa silloin, kun on juhlan paikka.

    Kiitokset Wirmo-kannattajille. Tarjositte omien poikien lisäksi myös HIFK:lle kolme hienoa ottelua, joissa hallissa kuuluu muutakin kuin tossujen kirskunaa.

  13. Divariin matkaajat tulivat siis Länsirannikon lohkosta (FBC Turku ja SBS Wirmo) sekä Sisä-Suomen lohkosta (LaSB).
    Nämä kaksi aluetta ovat II-divarin tasolla mitaten olleet tasokkaimmat viime vuosien aikana ja nyt tavallaan tuli palkinto.
    Kovasti divariin halunnut O2JKL jäi tälläkin kertaa rannalle vaikka vuoren varmasti on tasoltaan divarijoukkue.

    Pohjanmaan, Pohjois-Suomen ja Kaakkois-Suomen lohkojen joukkueet tippuivat kyydistä toisella kierroksella eikä Etelä-Suomen alueen joukkueet pärjänneet juurikaan paremmin.

    Jos rankkausta piäisi II-divarin alueellisen tason mukaan ja päättyneen kauden perusteella harrastaa, voisi järjestys olla seuraava

    1. Länsirannikko
    2. Sisä-Suomi
    3. Savo-Karjala
    4. Etelä-Suomi
    5. Pohjois-Suomi
    6. Kaakkois-Suomi
    7. Pohjanmaa

    Etelä-Suomen alueella on kaksi lohkoa ja joskus ihmettelen miksi? Taso hukkuu alueen liian suureen joukkuemäärään ja kilpailuun. Ehkä yksi 14 joukkueen lohko riittäisi?

  14. Savo-Karjalaa en nostaisi yleiseltä tasolta noin korkealle. Leba oli hyvä, muuten aika heikko lohko.

  15. E-suomen osalta valitettava fakta on se että joukkueita on liikaa -> kärkijengit kärsii koska kovia pelejä ei ole riittävästi kauden aikana. Etelässä on näitä höntsä- ja kaveriporukoita liikaa eikä se palvele yhtään ketään. Länsirannikko on tasoltaan kyllä kovin lohko. E-suomen kakkoselle voisi tehdä hyvää jos joukkuemäärää supistettaisiin esim. yhdeksi 14-16 joukkueen lohkoksi ja runkosarjan päätteeksi sisäiset pleijarit länsirannikon tapaan ennen varsinaisia divarikarsintoja.

    Onnittelut Wirmolle noususta!

  16. No esim. Kaakko on paljon korkeammalla. Lohkossa pelattiin todella paljon ristiin. Lisäksi lohkon ykkönen KoRe voitti Savo-Karjala karsijan 1.kierroksella 2-0 (7-2 ja 7-8). LeBa voitti Kaakon toisen karsijan 2-1. Se että kotkalaiset tippuivat HIFK:lle 9-8ja. ja 5-6, ei kuvasta lohkojen tasoeroa millään tapaa. Myöskään Pohjois-Suomi ei ollut kovin kummoinen, lohkovoittaja RSB putosi Wirmolle suoraan kahdessa ottelussa, varsin helposti.

    Lisäksi lohkojen tasojen mittaus pelkästään karsijoiden suhteen on tyhmää. Esim. Etelä-Suomen toisessa lohkossa peli päättyi 34-0, mikä ei anna yleistasosta kovinkaan kummoista kuvaa.

  17. Ehdottomasti yksi lohko etelään, nyt siellä pyörii lähes puulaakitason(lievää liiottelua;-)) jengejä seassa! Eipä se ihme miksi eivät sitten pärjää karsinnoissa.

    Onnea Wirmolle ja faneille! Turha se on muutaman känniääliön takia koko seuraa arvostella, kuitenkin tota sakkia löytyy joka puolelta suomea, on se ihme ettei sitä ryyppäämistä voi tehdä sille suunnitteluissa paikoissa. Joillain ei vaan ole pokkaa avata suutaan selvinpäin. Hienoa nähdä, että monella taholla huomaa salibandyn fanikulttuuria, nuoremmissaC-junnuissa katsomot täynnä finaaleissa(niin täynnä ettö ois kummassakin hallissa tarvittu isommat katsomot), busseittain faneja 2divarissa. Tää jos mikä on hienoa koko lajille!!

  18. onnee wirmo ja varsinkin sepu seppinen jonka kanssa sai pelata laakassa!!!!!onnee koko seppisen perheelle

  19. Erittäin hyvän tunnelman saivat Wirmon kannattajat eilen aikaiseksi. Hyvin myös Wirmon omat fanit laittoivat sitä raitapaitaista herraa ruotuun. Ihan kiva, että on tunteella mukana pelissä, mutta se laitojen paiskominen meni överiksi ja olisi pitänyt kaveri heittää ulos hallista siinä vaiheessa.

    HIFK:n nousu kaatui liian kapeaan materiaaliin. Pelkkä fysiikka ei riittänyt tällä kertaa. Pari taitopelaajaa kakkoskenttään lisää niin nousu ensi vuonna on todennäköistä. Kolmoskenttä taisi imaista aika monta kahdessa ekassa erässä. Olisi voinut tiivistää aikaisemminkin kahteen kenttään. MV myös hieman epävarma.

  20. Wirmo ansaitusti divariin! Hifk kaatui kapeaan materiaaliin,vaikkaki taistelivat hienosti. Wirmo pystyi myllyttämään tasaisesti kolmella ketjulla, kun helsinkiläisillä oli yksi kenttä joka pystyi paikka paikoin hallitsemaan peliä. On vain Wirmoo !!

  21. Jos autokatsastusta ei olisi vapautettu kilpailulle 90-luvulla, niin olisiko Wirmolla urheilupalatsi kotihallina ja pelaisiko mynämäkeläinen sählyjoukkue ensi vuonna divarissa

    Onnittelut Mynämäelle ja kiitos sinne, minne se kuuluu

  22. Wirmo-HIFK

    En ymmärrä tuomareitten selvää kotiinpäin vetämistä!!! Siitä hermostuu rauhallisempikin mies!!! Tulkaa Länsirannikolle katsomaan pelejä, ei näy tuomareitten taholta räikeää kotiinpäin vetoa!!! Ei ainakaan Vuorinen vedä!!!!! Parempi voitti, onneksi!! Iso kiitos siitä Wirmolle!!!!

    Fanaattinen kannattaja!!!

  23. HIFK pelasi upean kauden resursseihin nähden, ylitti kaikkien odotukset! Heidän kärkipelaajansa olivat varsinkin lopussa kaikki kaikessa. Huomasin että maalivahteja vaihdeltiin karsinnoissa tiuhaan tahtiin. Ratkaisupelissä kaksi b-junnu ikäistä maalivahtia?!
    Wirmo oli myös scoutannut Hifkiä, mutta silti kyseessä oli maalin peli,mikä osoittaa huikeata venymistä Hifkiltä.. Ja Helsinkiläisten ykköskentällä taisi olla olla melkoiset minuutit kolmannessa ottelussa(jotain 35 minuuttia) kun Wirmon ykkösellä oli ”vain” noin 17 minuuttia. Hifk otti myös jäähyn ajassa 57.15 joka koitui lopullisesti heidän turmiokseen, vaikkakin loivat pari hyvää paikkaa vielä lopussa.. Huikea taistelu molemmilta ja todella hienoa Playoff vääntöä!!!!

  24. Olihan toi hifkiltä huima parannus viime kauteen. Harmittavasti perinteikäs seura joutunut tohon tilaan, aika vähän yleisöä jne. Ja sitten ku pääkaupunkiseudulta 4jengiä liigassa ja yksi divarissa+BBU aika hollilla, niin ei niitä kovia pelaajiakaan ole ihan helppo haalia eikä myöskään katsojia. Ja ilmeisesti Jokereiden säbälläkin on jonkunlainen veto, ainakin junnuissa(ei mitään varmaa tietoa)! Toivotaan että lätkäjengi rakentaa hallinsa ja toteuttavat nykyisestä hallista monitoimihallin ja kunnon puitteet säbällä(ton luin jostain).

  25. !TSADI! Kaksi tiukkaa ottelua HIFK ja Wirmo väänsivät parketilla. Tuomarit vetivät hesassa 2.erää todella mainiosta, mutta kolmannessa silkkaa kotiinvetoa (ratkaisu peli). Silti riitti vain maalin päähän asti kiri. Ei mitään HIFK:lta pois, tiukalle meni ratkaisu. Kolmen ottelun sarjassa turpaan 2-1, maalierolla 26-15. Kun pelataan salibandyä, alusta on matto, ja salibandy ottelun Wirmo veinäytöstyyliin. Parketin squash, tennis, sähly, paini, taitoluistelu otteluissa ratkaisu oli piukassa. Kylmää kyytiä olisi ollut HIFK:lle tiedossa, koska divarissa tuo matto alusta on pakollinen. Kiitos Meidän Wirmo, sekä HIFK, joka taisteli loppuun asti.
    Ainut kysymys on, pitäisikö nämä divarin karsinnatkin pelata jo matolla, kun sarjakin pelataan?

  26. pelit on päättynyt ja wirmon fanit itkee edelleen tuomareista, kummaa sakkia.

  27. Hivenen erikoista toimintaa oli HIFK:lta nämä karsinnat esim. peluutuksen suhteen, junnuveskoja yms. Oliko niin, ettei edes haluttu nousta, vai mistä oli kyse? Aika kevyellä organisaatiolla hommaa vissiin muutenkin pyöritetään ja etenkin taloudellisesti ykkösdivari olisi varmaan ollut lähes mahdoton.

  28. Kuka uskoo kun joku kilpaurheilussa sanoo ettei halua voittaa? Yhtä absurdi ajatus kuin ”leikkimielinen kilpailu”. Jokainen mukana oleva haluaa voittaa ja nousta. Toisella ei riitä taidot, toisella resurssit tai tiedot. Näin täällä joku jo osuvasti opasti. Menestys vaatii osaamista kaikilla rintamilla.

    Divari on kyllä hurjan kallis amatöörisarja. Kuopion kavereita arvostan kun jaksavat reissata rannikoille asti melkein joka vieraspeliin. Heillä resurssien hankkijat osaavat hommansa.

  29. Vaikea sanoa mitä siellä on taustalla, mutta ainakin tuo maalivahtien peluutus viimeisessä karsintavaiheessa oli vähintäänkin erikoista. Kyllä pelaajat varmasti yrittävät kaikkensa, mutta ehkä heitäkin ihmetyttää valmennuksen ja johdon toiminta kauden tärkeimmillä hetkillä?

    Itse veikkaan, että HIFK:n taustaorganisaatio ei ole vielä siinä kunnossa, että nousu olisi mitenkään realistista. Toisaalta kaikkien kannalta olisi reilumpaa, että puhutaan tavoitteista niiden oikeilla nimillä, eikä ryhdytä erikoiseen teatteriin. Etenkin pelaajien kannalta tämä tuntuu erikoiselta, kun siellä varmasti ainakin suuri osa oikeasti halusi voittaa, mutta jos johto ei ole täysillä mukana, ei homma voi pidemmän päälle toimia millään tasolla.

    Kaikki kunnia Wirmolle ilman muuta, siitä ei kahta sanaa. Siellä nousua haluttiin oikeasti ja joukkueen ympärille syntynyt ilmiö on oikeasti hieno.