Siirtomarkkinoiden ensimmäinen pommi: Peter ja Paul Kotilainen Classiciin

Peter Kotilainen tuuletti tänään neljän tehopisteen arvoisesti Happee-paidassa. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Peter Kotilainen pelasi huikean kauden Salibandyliigassa. Kuva: Mikko Hyvärinen
Peter Kotilainen pelasi huikean kauden Salibandyliigassa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliiga-joukkue Classic on tehnyt kaksi kovan luokan pelaajahankintaa. Salibandypiireissä viime aikoina kiertänyt huhu on saanut vahvistuksen: Peter ja Paul Kotilainen pelaavat ensi kaudella Classicissa. Tamperelaisseura kertoo asiasta tiedotteessaan.

Huippulahjakas hyökkääjä Peter Kotilainen, 18, siirtyy kaudeksi 2013-14 Classiciin Happeesta 1+1-sopimuksella. Myös Kotilaisten kuuluisan veljessarjan toiseksi vanhin tähti, Paul Kotilainen, 25, vaihtaa Classic-paitaan naapuriseura Kooveesta.

Peter Kotilainen murtautui menneellä kaudella lopullisesti salibandyväen tietoisuuteen nakuttaen ensimmäisellä liigakaudellaan runkosarjassa huikeat tehot (20+30) ollen koko liigan pistepörssin seitsemäs. Paul Kotilainen taas teki eniten tehoja joukkueessaan saalistaen 33 (17+16) tehopistettä.

Paul Kotilainen loikkaa Kooveestaa naapuriseura Classiciin. Kuva: Mikko Hyvärinen
Paul Kotilainen loikkaa Kooveesta Classiciin. Kuva: Mikko Hyvärinen

Classicia vahvistaa varmuudella ensi kaudella myös Sveitsin pääsarjajoukkueesta UHC Usterista siirtyvä paluumuuttaja Niko Juhola. Juhola pelasi Sveitsissä vakuuttavan kauden ollen runkosarjassa paras suomalainen pistemies tehoin 23+21.

Pelaajajulkistusten lisäksi Classic kertoi kunnianhimoisesta tulevaisuuden suunnitelmastaan, joka kantaa nimeä ”Visio 2016”. Suunnitelma kattaa alleen koko seuran aina miesten liigajoukkueesta organisaatiotasolle saakka.

Vision tavoite on kova: vuonna 2016 Classic Familyn lippulaiva, miesten liigajoukkue, on kansainvälisesti tunnustettu maailman parhaaksi joukkueeksi sekä urheilullisesti että toiminnallisesti mitattuna. Liigajoukkueen tavoite on olla myös parhaiten harjoitteleva joukkue. Lisäksi Classicin tavoitteena on muun muassa olla Suomen laadukkain salibandyorganisaatio sekä kehittää taustayhtiön toimintaa.

36 comments

  1. Tampereentauti eli vetelät alisuorittajat uhkakuvana. No kotilaiset ei olekaan tampereelta.

  2. Viimeisestä kappaleesta: Liigajoukkue on maailman paras seura. Liigajoukkueen tavoite on olla myös parhaiten harjoitteleva joukkue.

    Kuulostaa tämän jutun perusteella, että tavoite on olla vaan paras. Ja harjoitellaan sit lisäksi, mikäli se ei kauheasti häiritse unelmointia. Eiköhän nuo arvonimet ja tunnustukset saavutettaisi todennäköisemmin sillä, että harjoiteltaisiin oikeasti parhaiten, eikä vaan tavoiteltaisi sitä.

  3. Hyvältä kuulostaa Classic Familyn tavoitteet. Varautukaa kateellisten vähättelyyn mutta muistakaa että karavaani kulkee ja koirat haukkuu, näin se menee.
    Markkinoinnissa ja yleisömäärissä ovatkin jo edelläkävijöitä, nyt vielä tuote eli joukkue samalle tasolle.
    Loistava esimerkki muille joukkueille!

  4. kyllä, sitä en kiellä. Todella ansaitsevat menestyksen, mutta muutos on tapahduttava urheilupuolella.

  5. Eikö Peterin olisi kannattanut jäädä vielä vuodeksi Happeeseen? Todennäköisesti olisivat menneet finaaliin tuolla porukalla. Nyt ilmeisesti pikkurahan perässä lassikkeihin. Olisit Pasi nyt vähän opastanut..

  6. Haloo Jyväskylä. Ihan yhtä todennäköisesti Classic on menossa finaaliin tolla porukalla.

  7. Varmasti mennään eteenpäin tästä kaudesta. Rantala on osaava koutsi ja taustat alkaa olemaan kunnossa. Ehdottomasti kova luu ensi vuonna. Täytyy muistaa, että päämäärä on vasta vuodessa 2016, joten jos ensi vuonna ei pyttyä tule, ei kannata tuomita porukkaa.

  8. Muistakaa että koko maailmaan kuuluu myös länsinaapuri. Vaikka Classicin organisaatio on Suomessa huippuluokkaa, niin kyllä ulospäin tärkeimmät puolet on kunnossa muutamassa jengissä Ruotsissakin. Edustusjengin edustavuus, yleisömäärät, imago…

    Classicille kyllä tunnustusta siitä, että ovat junnuissa ja naisissakin kovia, ei pelkästään miehissä.

    Miesten jengi pitäisi silti ilman muuta saada parempaan kuntoon tuollaisella organisaatiolla ja hypellä. Silloin ehkä koko seura saisi eri tavalla arvostusta muuallakin kuin Tampereella ja porukoissa joissa lapset tai joku pelaa Classicissa. Nyt miesten menestymättömyys noilla panostuksilla on jotenkin vähän nololla tasolla minkä täältä palstoilta arvostuksen puutteena sitten huomaakin, vaikka hyvää työtä on tehty muutoin lajin eteen…

  9. Alakatsomo huutelee seinäjoelta, yllätys! Hieno joukkue spv, mutta nää kannattajat on sitten pikkusen…. antaa olla.

  10. Ei mennyt edes kahta päivää mestaruudesta, niin SPV:n kannattajien puntti tutisee.

    Alakatsomon kommentit ovat niin pitkään olleet niin väsynyttä juttua, että näin loviisalaisenakin kuulisin mieluusti jotain muuta kuin tota ainaista lakeuksilta piipitystä.

  11. Tampereella kärsitään pikkuvelisyndroomasta vaikka on rahaa, yleisöä, valmentajia ja pelaajia koko kaupunki ja lähiympäristö täynnä. Mitä jos Peter olisi tehnyt sellaisen sopimuksen, että siirtyy lassikkeihin vaikka ensi kauden jälkeen? Olisi nyt vielä kehittynyt tutussa ympäristössä vuoden nyt jos se tavoitekin olla universiumin paras on vasta siellä 2016.

  12. Otsikointi hieman ihmeellinen? Ei tuosa siirrossa nyt mitään niin ihmeellistä ollut. Että oikein siirtomarkkinoiden pommi:D

  13. ”…vuonna 2016 Classic Familyn lippulaiva, miesten liigajoukkue, on kansainvälisesti tunnustettu maailman parhaaksi joukkueeksi sekä urheilullisesti että toiminnallisesti mitattuna”.

    Hieno homma, mutta kyllä sitä esimerkkiä aiheesta on jo olemassa:
    http://www.tapanilanera.fi/meidantapa

  14. Alakatsomokin varman tietää että ei sitä menestystä kuitenkaan ihan kaudessa rakenneta, joten jos tavoite on 2016 vuoteen mennessä rakentaa tuo niin kyllähän Peterin nyt jo kannatti seuraan siirtyä, eikö?

    Ite ainakin uskoisin että Rantalan ja Matilaisen valmennuksessa parempi mahdollisuus kehittyä kuin happeessa. Ainakin Peter tuntuu uskovan nain kun Classiciin halusi vaihtaa.

  15. V-m virtanen ainakin lopettaa, ja luultavasti muutakin puhdistusta tullee tapahtumaan. Piha ja Peter Kotilainen samassa ketjussa voi olla todella kova ainakin ylöspäin. Pikku parannus puolustuspäähän mentäessä ja tukea muilta ketjukavereilta, niin kova nyrkki muotoutuu. näin pohjanmaalaisestakin näkökulmasta.

  16. Lopullista totuutta en tiedä ja ainahan nuoren pelaajan siirtymisellä ns isompiin kuvioihin spekuloidaan. Happeeko hajoaa samalla tavalla kuin edellisen kerran kun heillä oli todella kova joukkue kasassa kohosineen ym. mikä on tavallaan sääli. Suomenmestaruutta tullaan tuskin enää koskaan voittamaan oman kylän pojilla.

    Mutta jos Kotilaisen syötöt osuu vänttisen lapaan niin kuin odottaa sopii niin ei pistepörsseissä nyt varmaan ainakaan alempaa löydytä kuin viime kaudella.

  17. Eiköhän suurin syy Kotilaisten siirtoon ole sama, kuin se miksi Jyväskylästä käydään pelaamassa Seinäjoella?

    Eikä se ole valmennus.

  18. huhujen mukaan happee paikkaamassa Kotilaisen jättämää aukkoa Lauri Huuskolla.

  19. Ei tainnut valmennus olla syynä siirtoon kuten Noponen tuossa yllä kirjoitti. Happeen valmennus kun ei varmuudella jää Classicista jälkeen. Happee ei tunnetusti maksa korvauksia ja Classic tunnetusti maksaa vähän reilumman kautta.

  20. Pelaaja menee sinne minne halutaan ja pelaaja haluaa. Ei ketään väkisin siirretä amatöörilajissa.

    Classic tekee vuodesta toiseen maassamme ainutlaatuista lajityötä.

    Joukkue varmasti tavoittelee hyvää jo Euro Cupeissa, jotka Classic järjestää lokakuussa 2013.

    Mutta ei ne nimet ja yksilöt vielä mitään merkitse. Vaan joukkue, asenne. Urheilullisuutta Classic kaipaa. Sporttia, bodya ja tsemppistä! Se on nähty.
    Mestaruus voitetaan pelaamalla, ei nimillä.

  21. Joo, tietty urheiluromantikkona sitä aina toivoisi että tällaisen vanhanaikaiset arvot kuin sitoutuminen, lojaalius ja seurauskollisuus olisi nuoremmallakin sukupolvella tärkeitä.

  22. Tsemppiä veljeksille Classiciin! Toivottavasti molemmat nähdään vielä joskus Happeen hirvipaidassa!!!

  23. Läpänderus puhuu asiaa. Noilla omilla junnuilla näyttää olevan hyvä meininki tekemisessä ainaskin, lienee paikallaan pieni muotoinen sukupolven vaihdos….

  24. Jaa, eikös Peter ole menossa Lahteen inttiin. Matka Lahti-Tre paljon lyhyempi kuin Jkl:ään.

  25. Ja saa matilaiselta helposti lomia ja kyydin harjoituksiin kun on sama työnantaja ”töissä” sekä vapaalla?

  26. No nyt tuli kertaheitolla pelinopeutta lisää Classiciin, just tollainen kaveri tosta jengistä on uupunutkin ja eipä velipoikakaan hullumpi jätkä ole! Tampereella hyvä hengi, mutta ehkä vähän turhan monta seuraa. Ja siltikin katsomot pullollaan, eli turhaa se muiden kaupunkien jamppojen vinkua. Hyvä Tampere. (ja ite en ole tamperelainen)

  27. Hauskaa et tuolla urheilujoukoissa on kyllä monestakin seurasta ollut pelaajia, mut mites seinäjoki? Onkos teidän junnuja päässyt sinne? Pakko paiskoo vähän takaisin.. Siellä kun noi lomat pyöriii ilman matilaistakin, lajista riippumatta:)