SPV on Suomen mestari – SSV:n dynastia mureni finaalisarjassa voitoin 3–0!

SPV juhli toista Suomen mestaruuttaan pari kuukautta sitten. Suurimpana muutoksena Juha Kivilehto hankittiin paikkaamaan Tatu Väänästä. Kuva: Juha Käenmäki

Kuva: Juha Käenmäki
Kuva: Juha Käenmäki

SPV on voittanut miesten Salibandyliigan mestaruuden kaudella 2012–2013. SPV vei keskiviikkona kolmannen finaalin lukemin 7–3 ja samalla koko finaalisarjan puhtaasti voitoin 3–0. Mestaruus on SPV:lle toinen peräkkäinen.

SPV ratkaisi kolmannen finaalin ensimmäisessä erässä. Seinäjokiset takoivat murhaavan tehokkaasti reilussa 12 minuutissa taululle 4–0-lukemat. SSV ei missään vaiheessa toipunut kunnolla shokkialusta.

SPV onnistui ratkaisevassa finaalissa laajalla rintamalla, sillä seitsemään maaliin kirjattiin yhtä monta tekijää. SPV:ltä osuivat Teppo Mäkelä, Sami Koski, Tuukka Kiviranta, Jyrki Holopainen, Janne Hulmi, Henri Myllymäki ja Mikko Kohonen. Myös Jarno Ihme oli vakuuttava maalilla.

Kolmatta finaalia seurasi Seinäjoki Areenalla 2492 katsojaa.

Pääkallo.fi kertoo lisää ottelusta ja mestaruustunnelmista alla olevien linkkien jutuissa.

Linkit:
Ottelun tilastot

79 comments

  1. Spevee!!! On löytynyt seuraava ssv tähän lajiin. Speve dominoi säbäliigan pleijareita yhdeksällä voitolla.

  2. Täysin ulkopuolisena ihmettelen jutun otsikkoa. Mikä SSV:n dynastia? Onko jotenkin tarkoitus nöyryyttää SSV:tä erityisesti, vaikka SPV oli jo viime vuonna mestari?

  3. Onnittelut SPV:lle! Huikea suoritus. En vaan pysty ymmärtämään miten Järvi ja kumppanit voivat lähteä kolmanteenkin finaaliin takki auki. No nauttikoot nyt sitten hopeasta.

  4. Heh, vähän mietin samaa, että eiköhän se dynastia nyt murtunut jo viime vuonna 🙂

  5. Kyllähän tää kaatu ssv:n ykköskentän surkeuteen, järvi sotkee aika pahasti noiden kahden muun peliä, voisit järvi lopettaa jo tai tehdä niinku kaikki muut ssv:n pelajaat (siksi sulla on eniten pisteitä ja pelejä ja mestaruuksia, kun et ole tehnyt tätä) eli lähde ulkomaille, pyydän. 😀

  6. Kyllähän SSV oli ennen viime kevättä omaa luokkaansa oleva dynastia. Yksi finaalitappio oltaisiin vielä voitu kuitata tilastotappiona, mutta nyt SPV on tuplakullan myötä osoittanut olevansa muutakin, kuin tähdenlento. Dynastia on siis kuollut, eläköön uusi dynastia!

  7. OIJJOI!! Niin hienoo Speveltä!Onnittelut koko joukkueelle! Ansaitsivat kyllä ehdottomasti voittonsa. Huikee joukkue, huikeita äijjiä. SPV <3 JA DYNASTIA ON KAATUNUT JÄLLEEN!! Surkeeta ykköskentältä..

  8. Hienoa työtä spv:ltä, ei ollut kyllä kellään mitään selittelyjä, kun 9-0 voitot. Hävetti kuitenkin vähän katsoa, kun kaikki ssv:n pelaajat eivät ottaneet mitallia kaulaan, sen verran pitäisi olla kunniaa kavereilla.

  9. joo samaa mieltä tuosta mitallin kaulaan ottamisesta! Lapsellista touhua.. aikuisia miehiä kummiskin!

  10. Mitalia ei tarvitse pitää kaulassa, mutta näinkö oikein, että SSV marssi koppiin heti mitalit saatuaan? Siis ennen kuin SPV sai omansa ja pokaalin? ”Huikeaa” ”esimerkillinen” metsurikapteeni Järvi & kumppanit..

  11. Kiitos SSV ja isosti onnea Seinäjoelle! Ei jäänyt epäselväksi kenelle kannu kuuluu, hieno joukkue kokonaisuudessa.

    ps. Tuomaritkin saivat tv-aikaa, piti sitten kuitenkin ottaa liian näkyvä rooli.

  12. Onnea Lakeuden punakoneelle! Hienoa työtä läpi pudotuspelien. Osoittivat olevansa mestaruuden arvoisia joka osa-alueella!
    Ei hävittyjä otteluita!! Koponen osoittanut olevansa kova valmentaja jo moneen kertaa!

    Tunnustusta täytyy antaa SSV:lle. Kuten A.Ahonen sanoi (ja jätti vielä pitkät selittelyt pois), että matkalla ollu vähän kaikkea. Silti tuo joukkue oli ansaitusti finaaleissa. Vaikka otteluvoitot menivätkin puhtaasti Mestarijoukkueelle, oli SSV:llä kuitenkin omat paikkansa kääntää pelien kulku. Mielestäni hopeamitallin voi laittaa joka jätkä kaulaan. Häviämisestä ei tarvitse nauttia, mutta finaaliin pääseminen on aina saavutus.

  13. Ilmeisesti hesalaisille on melkoisen kova paikka, kun kulta meni taas vaihteeksi ”landelle”, hehhee. Mutta ei hätää, eiköhän siihen tule lähivuosina tottumaan. 😉 Ex-dynastialla lienee todella riemukas bussimatka lakeuksilta kotio.

  14. meinas vilikki vielä onnistua sotkeen pelin lopussa,mut ei onneksi.onneksi ei pelattu pasilas.

  15. Jos joku kommentoijista pääsee joskus samaan asemaan kuin monta mestaruutta voittaneet SSV:n pelaajat ja ymmärtää mikä työmäärä vaaditaan että ylipäätään pystyyn huipulla pelaamaan ja miten iso pettymys on kun ei sitä kirkkainta voita: tämän jälkeen voi ymmärtää miksi joku pelaaja ei pidä ylpeänä hopeamitalia kaulassa finaalin jälkeen. On vain ymmärrettävää että se hopeamitali ei siinä pettymyksen tilassa siellä kaulassa kauaa roiku. Tuttu tapa monista lajeista ja yksi tapa osoittaa ettei ole tyytyväinen omaan suoritukseen.

    En kannata erityisesti kumpaakaan joukkuetta, mutta Järven mollaaminen täällä voitaisiin unohtaa. Se on mautonta. Keskittykää SPV:n kannattajat olemaan iloisia oman joukkueenne hienosta suorituksesta mutta unohtakaa vastustajan dissaaminen – sen verran kovia jätkiä on SSV:llä kuitenkin. Voi jossitella oisko ollut eri tarina jos Lehti ja Kekkonen ois ollu pelillä mutta jossittelu on turhaa.

    Onnittelut SPV:lle ansaitusta mestaruudesta!

  16. SSV:N tuuletuksetkin toisessa matsissa oli vähän hohhoijaa..Niinku ne olis voittanu mestaruuden.Naurettava joukkue koko ajan selittelemässä ja valittamassa.Järvi on ihan class act mutta sen käytös oli vielä mauttomampaa ei selittelyjä.Itsekkyys tuli vastustajan ja pelin kunniottamisen edelle.

  17. On kyllä hieno joukkue, hieno yleisö, hieno kaupunki. Kyllä kelpasi hymyssä suin katsella tv:stä lopun riemua!

  18. SSV on hieno joukkue. 10 finaalia putkeen on upea saavutus. Ikääntyneemmätkin pelaajat ovat edelleen maan huipulla ja tukemassa nuorten marssia eturiviin. Hyvinä esimerkkeinä Storgårds & Laasonen.

    SPV on hieno joukkue ja päässyt SSV:n tavoin huipulle vain kovalla työllä. Molempia joukkueita yhdistää vaatimattomuus ja nöyryys. Siinä syy menestymiseen.

  19. Nyky SSV:hen ei voi yhdistää sanoja vaatimattomuus ja nöyryys. Muutama vuosi sitten näin olisi kyllä voinut tehdä. Tämän kauden SSV:tä voi kuvata yhdellä adjektiivilla ja se on ylimielisyys.

  20. VMP, taitaa olla nykyään niin, että protokollan mukaan hävinnyt joukkue poistuu kentältä ennen kun kultamitalit ja pokaali jaetaan voittajille. Eli ota selvää, ennen kuin dissaat.

    Missäköhän kohtaa SSV on selitellyt, myönsi rehdisti vastustajan paremmaksi ja antoi kunnian heille. Ei mennyt Lehden tai Kekkosen taakse vaikka varmasti vaikutti joukkueen pelaamiseen. Niillä on tultava toimeen ketä kentälle pääsee. SPV:n puolelta taas ei tainnut tulla lausettakaan vastustajan suuntaan, mikä on mielestäni aika outoa. Se siitä blaan vastustajan kunnioittamisesta.

    Kuten Ahonen mainitsi, niin kentällä pelasi 5 A-junnua, joista kolme taitaa pelata junnupelejä vielä ens vuonna. Ei näytä kovin huonolta tulevaisuus SSV:n osalta.

  21. ”VMP, taitaa olla nykyään niin, että protokollan mukaan hävinnyt joukkue poistuu kentältä ennen kun kultamitalit ja pokaali jaetaan voittajille.”

    Taitaa olla? Ai missä ja minkähän _protokollan_? Kiire oli enivei.

    Missähän kohtaa on sanottu, että SSV olisi selitellyt? Ja miksi mestarin _pitäisi_ mainita vastustajaa jos siitä ei kysytä, vaan lähinnä omasta pelistä ja tunnelmista?

  22. Protokollat on toki protokollia, mutta tänä vuonna kentältä puuttui kokonaan se hyvä häviäjä, joka häviöstä huolimatta kulki selkä suorana kentän ympäri ja _kiitti_ yleisöä (ja sai siitä myös ansaitut aplodit). Tero Tiitu, hieno mies! (Jopa näin punaisten lasien läpi katsottuna.)

  23. Ssv:een bussi lähti areenan pihasta kohtalaisen vikkelästi 😀 En haluaisi olla tällä hetkellä ssveen bussissa, ei varmasti ehtinyt kukaan käydä suihkussa 😉

  24. Toivoniemi pelasi täysin omalla totutulla heikolla tasolla. Ekan erän kaikki maalit enemmän tai vähemmän suomen ”ykkös” torjujan piikkiin.

  25. Turhaan paskaa täällä jauhatte. SPV oli parempi aivan selkeästi. PArempi voitti ja hyvä niin. Toivottavasti voittaa myös tulevina vuosina. SSV oli juuri niin hyvä kuin sillä materiaalilla vain voi olla. Pakko sanoa että Happee olisi ollut pahempi vastus SPV:lle finaalissa kuin SSV. Hienosti molemmat pelasivat, ja vaikka pelissä Järvi oli juuri sellainen raastaja ja rikkoja niin kyllä mielestäni hyvin rehdisti onnitteli parempaansa. Ei siitä auta valittaa. Hieno peli ja hieno tapahtuma. Onnea vielä SPV kullasta ja SSV hopeasta. Sekä Classic pronssista.

  26. En havainnut mitään dramatiikkaa. Mahtoi olla niin paha nöyryytys ssvn kokeneille pelaajille että luikkivat mahdollisimman nopsaan pois hallilta. Se heille suotakoon. Spv oli kuitenkin täysin ylivoimainen.

  27. Olis kannattanut ssv:n vaan ottaa ne hopeat kaulaan kun ei tuu enään piiiiitkään aikaan olemaan finaalissa.

  28. Aka moni SSV-pelaaja otti hävityn hopeamitalin kaulaan, vaikka hallissa oli vielä valot päällä. Respect.

  29. Nyt pohojalaaset suu suppuun. Ja kaikenlainen dissaus pois. Hienoja pelimiehiä on SSV:ssä. Kiitos heille rehdistä pelistä ja kovasta taistelusta. Kunnioitetaan.

  30. VMP, muutamaan vuoteen ei hävinnyt joukkue ole jäänyt kentälle pokaalin nostamista varten, ei edes SPV kun finaalit hävisivät. Mielestäni tämä on ainoa oikea tapa. Voittajat juhlikoon keskenään.
    ”selittely” oli toisessa kappaleessa ja tarkoitin sillä toista kirjoitusta, en sinun.

    Televisiosta katsottuna pakko sanoa, että kamera osui oikeaan paikkaan kun kapteeni Järvi sanoi joukkueelle, että kiitetään vielä hyvää yleisöä, saaden katsojilta rehdit aplodit. Oli hieno ele joukkueelta ja katsojilta. Eikö tämä ole hyvän häviaäjän ele. Pitäisikö sitä kiertää kenttää ympäri kun juhlat ja areena on tarkoitettu voittajille. Ja Markukselle, Tiitu on esillä juuri niin kauan kuin kamerassa punainen valo palaa tai toimittajia näkyvillä, jos pääsis vielä haastatteluun.

  31. Maalivahtietu selkeästi finaaleissa SSV:llä vai miten se menikään?

  32. Taisi olla vuosi2001, kun muutettiin pokaalin ja mitalien jako niin, että hävinneet saavat ne ja kättelevät voittajat. Voittajat saavat juhlia rauhassa ja hävinneet murehtia omissa oloissaa. Harmi, että tästä nyt joku Seinäjoelta harmistui ja loukkantui. Noin se on vaan pelaajille mukavampi.

  33. Niin, ja pakko mainita vielä. Olihan tunnelmaa. Hienosti oli yleisöä liikkeellä.

  34. Kommentit kertovat kahdesta asiasta.

    SPV:n kannattajat peilaavat edelleen itseään SSV:hen. Tyypillistä pikkuveljen räksytystä, joka pitää itseään heikompana.

    Ja mikä vielä säälittävämpää, on tyytyväisempi siitä kun kaveri konttaa, kuin siitä, että on itse voittanut.

    Toinen vielä säälittävämpi lässytys on toi stadilaiset-juttu. Onko tosiaan niin, että vielä tänä päivänäkin on jossain porukkaa, jolla on niin alemmuudentunto pääkaupunkia kohtaan?

    Hankkikaa nyt elämä…

    Onnittelut SPV:lle voitosta. Lasken tämän ensimmäiseksi, koska viime vuonna peli oli niin tasainen ja viimeinen erä olisi voinut mennä kumpaan suuntaan vaan.

    Nauttikaa nyt kun voitte. Ensi vuonna asiat voivat olla kovasti eri tavalla.

  35. Play offit läpi häviämättä yhtäkään ottelua. Ei mitään selitettävää. Nyt viimeistään kaikki näkivät että viime vuoden mestaruus ei ollut sattumaa. Lämpimät onnittelut mestareille.

  36. Onnittelut SPV! Teidän pelejä on ollut todellinen ilo seurata. Ssv ansaitsee onnittelut myös ja erityiskiitos Järvelle yleisön huomioimisesta!

  37. Juu ei lasketa sitten mestaruudeksi jos viikingit joskus sattuu vielä voittamaan mestaruuden niukasti. 😀

    Kyllä se nyt näköjään kirvelee kun landellakin osataan pelata bandya.

  38. ”Lasken tämän ensimmäiseksi, koska viime vuonna peli oli niin tasainen ja viimeinen erä olisi voinut mennä kumpaan suuntaan vaan.” Siellähän oikein varsinainen asiantuntija latoo faktoja tiskiin! Harvoin olen tuollaista kuraa nähnyt kenenkään kirjoittavan, ”lasken vasta ensimmäiseksi, kun peli oli niin tasainen plaa plaa…” En ole ennen kuullutkaan, että mestaruuden voittanut joukkue ei olekkaan voittaja, sen takia että 3. erä oli tasainen?! Jos oikeasti on noin häiriintynyt ajattelutapa, niin älä nyt kuitenkaan sitä muille kerro! Jos noin ajattelee, niin eihä olisi SSV:kään voittanut yhtään mestaruutta ikinä, koska jokaisessa pelissä kolmas erä oli tasainen!

  39. Te ootte kyllä lutusia! Tyypit ei nää omaa voittoaan, vaan täällä mesoaa siitä, onko joku pitänyt hopeaa kaulassa. Aivan naurettavaa. Niinkö herkässä on teidän voittonne, että joku tollainen voi sen sekoittaa?

    Ei taida olla paljon uskoa omiin.

  40. Internet on hieno paikka. On niin monenlaista asiantuntijaa täällä huutelemassa, että oksat pois. Sen verran täytyy sanoa, että jos Kekkonen ja Lehti olisi ollut pelaamassa Ssv olisi voittanut mestaruuden 😉

  41. Sen verran täytyy lisätä, että jos taas SPV:n Tommi Ahola olis pystyny pelaan, niin finaalithan olis ollu murhaa.

  42. Tommi Ahola? Eikö se siirtynyt Norjaan jo ajat sitten? Ja sitä ennen tais pelata SSV:ssä.

    Kekkonen dominoi Happee-sarjaa, tääkin sarja on ens vuonna ihan eri jos ja kun Kekkonen jatkaa SSV:ssä.

  43. Tääkin sarja ens vuonna?

    Veikkaan, että ainoastaan toinen tämän kauden finaalijoukkueista nähdään ensi vuoden finaaleissa.

  44. Hyvin on näköjään Nefertiti ajassa mukana. Taidat tarkoittaa sitä SSV amatööriä joka jäi doubista kiinni? Eri mies. Ne on ne SSV pelurit noita.

  45. Hyvä SPV! On hauska taas katsoa kun pääkallo julkaisi täällä ennen finaaleja suomalaisten urheilutoimittajien veikkaukset tähän finaalisarjaan… Yksi jostain kuudesta tiesi! Kuvastaa taas hyvin kuinka pihalla suomalaiset urheilutoimittajat salibandystä on… Onnea vielä kerran SPV:lle!!!

  46. Naureskelin ihan samaa äskön… Kukaan taas näistä niin mahvtavista salibandy toimittajista ei ollut lähelläkään oikeaa omassa veikkausessaan miten tässä sarjassa käy, paiti se keski-suomalaisen toimittaja…. Todellisia asiantuntijoita taas!! Onneksi paras voitti eli SPV!!!

  47. Miksi te keksitte väkisin kaikkea mahdollista negatiivista SSVstä?
    Paras voitti ja sivistyneet ihmiset tyytyisivät siihen mutta pitää vielä kirjoittaa täyttä soopaa pelaajien ”ylimielisyydestä” jne. SSV oli juuri kymmenettä vuotta putkeen finaaleissa ja siihen tarvitaan rutkasti nöyryytttä ja kovaa työtä. Ihmiset,kritiikki on eri asia kun aivan päätön p-n jauhaminen.. en usko että kertoo suomalaisten luonteesta vaan ihan muutamasta prosentista jotka lietsoo toisiaan näillä keskustelupalstoilla. Rohkeasti nimettömänä.Tää on hei reikäpalloa vaan

  48. SSV:ltä loppui bensa. Olkkosen maagiset jalat jäi kahteen ekaan sarjaan, ykkösketju otti omiin jo kaikissa sarjoissa aika tukevasti ja sitten maalivahti ei koskaan päässyt omalle tasolleen.

    Silti isät pokkasi hopeaa eli rutiini ja kokemus auttoi näin pitkälle.

    Onnittelut kaikille mitalisteille, monta hyvää joukkuetta jäi rannalle näistä karkeloista.

  49. Asiantuntijoiden veikkaukset olisivat varmasti olleet erilaiset, jos olisivat tienneet, että Lehti ja Kekkonen puuttuvat pelaavasta kokoonpanosta.

  50. Tämä on valitettavasti ihan perussettiä Seinäjoella, että kun oma joukkue voittaa, niin ei osata iloita siitä, vaan keskitytään vastustajan mollaamiseen. Ilon hetkillä ei kannusteta omaa joukkuetta, vaan katsellaan vastustajan kannattajia ja nauretaan näille. Sitten vielä haukutaan vastustajan kannattajat, kun he sentään kannustavat omiaan seinäjokelaisten ollessa aivan hiljaa katsomossa. Näin siis ainakin tällä kaudella runkosarjassa, toivottavasti finaaleissa ja pleijareissa tunnelma oli parempi.
    Mielestäni tämänkaltainen käytös tekee hallaa koko suomalaiselle urheilukulttuurille. Ja samaan aikaan, se on ikävä kyllä yksi kulttuuriamme leimaava piirre. Negatiiviset tunteet ja kateus nostavat päätään ilon hetkilläkin. Nauttikaa nyt mestaruudesta ja keskittykää iloon!
    Ainakin itse kuvittelin, että salibandypitäjä Seinäjoki elää ja hengittää salibandya sekä kunnioittaa vastustajia ja samalla koko hienoa lajia. Oletin siis , että SPV:n kannattajat kunnioittavat vastustajia niin kuin heidän pelaajansakin kentällä tekevät. Onnittelut kuitenkin SPV:lle ja koko Seinäjoelle mestaruudesta!

  51. Näin SPV:n kannattajana anteeksipyyntö ja pahoittelut epäasiallisten nulikkamaisten ja ärsyttävien kommenttien puolesta. Olisi SPV kannattajien syytä pitää suu supussa ja iloita vaan hienosta menestyksestä.

    SSV on hieno porukka ja ansaitsee suuren kunnioituksen. Pohjalaiset nyt uljaampaa käytöstä ja typerä dissaaminen pois.

  52. Ei taida toimittajien ammattitaitoon muutenkaan kuulua ennustaminen, koska muuten ne olisi ammattimaisia vedonlyöjiä. 😀
    Ja vaikka miten puolueettomuutta tavoitellaan, niin ainahan tuollaisissa korostuu omat suosikit myös. Jos esim. Ylen toimittajilta kysytään veikkausta mestarien liigan voittajasta, puolet vastaa Arcelona ja puolet Manu, vaikka ne ei olisi jo tippuneet aiemmin. Mutta muunlaiset ajatukset vaan tuntuu olevan kiellettyjä.

  53. Onnittelut veljille. Mykistävä jälkeä. Pelkkiä voittoja. Tuplamestari. Hieno kotiyleisö ja meininki. Pelillisesti kasvanut viime vuodesta monipuolisemmaksi jos vaan mahdollista. Pelaajien osallistuminen taktiikan valintaa vetää hiljaiseksi. Arvostan.

    Kun entinen dynastia kiemurtelee henkitoreissaan, niin näen kyllä merkkejä uuden dynastian kasvamisesta sinne keskelle Suomea. Kasvava nuori laji kyseessä, niin voitte onnistua pitämään valtikan siellä pitkäänkin kun viisaasti toimitte. Jotain samaa kuin Josban asemassa aikanaan, kenties?

    Ja ymmärretään vähän SSV:n käytöstä. On todella ikävä kokemus huomata menettävänsä jotakin asemassaan. Inhimillisesti siinäköhtaa tulee monesti rimanalituksia käytöksessä. Ymmärrän miksi kunnioitus puuttuu lähes kokonaan lajia ja vastustajaa kohtaan, mutta en sitä silti hyväksy. Se on heidän ongelmansa.

    Veljet onnistuivat monella rintamalla ja niinpä lopussa oli 3-0. Hienoa jälkeä!

  54. Ei ole ollut tarkoitus väheksyä SSV:n suoritusta. Toinen sija on todella kova suoritus. Finaalijoukkueista kannatan nimenomaan Viikinkejä. Alkoi vaan harmittamaan, kun näytti siltä, että työnteko unohtui ja luotettiin mestaruuden tulevan vanhoilla meriiteillä…

  55. Nulikat koittaa täällä vain provota. Mutta asiallista asioiden analysointia ei saa kuitenkaan sotkea mollaamiseen. Ruma sana sanotaan niinkuin se on. Ainakin allekirjoittanut moittii ja tunnustaa aina kun on siihen paikka.

  56. ”Mitalia ei tarvitse pitää kaulassa, mutta näinkö oikein, että SSV marssi koppiin heti mitalit saatuaan? Siis ennen kuin SPV sai omansa ja pokaalin? ”Huikeaa” ”esimerkillinen” metsurikapteeni Järvi & kumppanit..”

    Kuinkahan monta vuotta urheilua on tullut seurattua? Sehän nyt on täysin normaalia, että vastustaja poistuu paikalta kun voittajat juhlii. Pettynyt urheilija ei mitään hopeaa arvosta siinnä tilanteessa!! Joten nää höpötykset voitaneen jättää omaan arvoonsa, ihan samanlaista kun hurrien ”Mikko Koivu tuuletti pilkallisesti”-läpät

    Kuten aina tää porukka on vaan murto-osa SPV-faneista, onnittelut Seinäjoelle, hyvin saatu yleisöä paikalle ja etenkin kahdelle herralla M.Kohonen(yhellä polvella vetää kuin nuori ori) ja T.Väänänen(kai tää jätkä nyt on maailman paras pakki?).

    Ensi vuonna uudet kujeet ja mä veikkaan jo nyt, että on eri finaalipari ensi keväänä. Toivottavasti SSV on toinen 11 kertaa peräkkäin, mutta veikkaan että Happee/Oilers/Classic akselilta joku kampeaa ens kaudelle finaaliin asti ja jopa mestaruuteen!

  57. Onnittelut koko SPV ryhmälle mestaruudesta ja juhlistaan tuosa hieman:D Hienot finaalit ja mestaruus meni oikiaan osoitteeseen. Tää ylimielisyys sun muut mitallin kaulasta otot ovat höpöhöpö juttuja. Keskitytäänkö olennaiseen ja nautitaan Speven mestaruudesta.

  58. Kyllähän SPV:n faneista tietysti leijonanosa on fiksua ja asenteella kannustavaa porukkaa, mutta nää täällä muutamat mitalien kaulassapitämisestä sun muusta nillittävät kaverit on kyllä säälittävintä hetkeen. Hävetkää. Kunnia voittajille ja kunniaa myös häviäjille, jotka tappiosta huolimatta ovat edelleen upeita pelaajia.

    Jos oikeasti olisitte halunneet nähdä, kuinka tappio käsitellään negatiivisesti ja tunteella, olisi kannattanut olla todistamassa Oilersin kauden päättymistä.

  59. Mikä SSV:n dynastia? Kysyttiin ja saapikin kysyä.Historia auttaa ymmärtämään nykypäivää.SPV hallitsi tänä vuonna ensi vuonna ja onnea Seinäjoelle. S:llä alkava joukkue ei enää ensivuonna juhlikaan ?

  60. Kommentit luettuani en ole aivan varma, että kummasta iloitaan enemmän, siitä että SPV voitti, vai siitä että toimittajat veikkasivat väärin? Onko tämä nyt sitä urheilukulttuuria sitten?

    Kovasti onnea kuitenkin SPV:lle, hieno joukkue ja kovasti on tehty töitä menestyksen eteen. Erityisonnittelut Koposelle ja Kohoselle, huikeaa tulosta molemmilta.

  61. Jatkossa mestaruudet menevät joukkueelle, jolla on heittää tuo 4 kenttää finaaliin. SSV:llä eilen 15 äijää. Järvi taisi pelata viimeiset 10 minuuttia.

  62. Mitä ne hesalaiset vieläkin ruikuttaa täälä?jos ette osaa pelata niin ette osaa.SPV olis saanu kovemman vastuksen omista junnuista.Muhahaa.

  63. Uskomatonta kommentointia voittajajoukkueen ”faneilta”. Nyt kun olisi aika ja paikka nauttia omien voitosta, niin täällä vaan vietetään aikaa haukkumassa häviäjiä. On kyllä säälittävää porukkaa. Mikä teitä vaivaa? Onko isi ollut ankara ja nyt pitää pahaa mieltä purkaa hävinneisiin? Lähtekää nyt juhlimaan ja antakaa huonompien olla. Kaksi vuotta sitten kun SSV kaatoi Speven, ei SSV:n fanit lähteneet teidänlaiselle pellelinjalle. Häpäisette itsenne ja seuran jota sanotte kannattavanne. Uskotteko, että Koponen, Kohonen, Koski, Ihme, Väänänen ja muut ovat ylpeitä siitä miten te käyttäydytte. Eivät varmasti ole. Hävetkää.

  64. Eikö ssv:n puolelta oltu samanlaisia Oilersin kirjoittajia kohtaan. No tällaista tämä aina keskustelupalstoilla on. SPV:lle onnittelut.

  65. Hyvä provoyritys Wing, mutta kuten kaikki täälläkin näkee, niin huonosti ei käyttäydy kuin SPV:n oma porukka. Eli te. Kukaan ei ole täällä haukkunut SPV:n pelaamista, vaikka esim. kakkosfinaalissa jopa SPV:n omat kannattajat buuas SPV:n viivytyspelille erien lopussa.

    Se kertoo vaan siitä, että te katsotte edelleen olevanne altavastaajia. Joina pysyttekin, niin kauan kun olette muihin itseänne peilaavia.

  66. Näitä kommentteja lukiessa tuli vaan mieleen ajatus, että tätäkö tämä suomalainen kannattaminen nyt sitten on? Voittajien kannattajat aukovat päätään täysin mitättömistä asioista häviäjien kannattajille eivätkä vain iloitse siitä voitostaan.

    Toivon todella, että täälläkin kommentoi vain hyvin pieni osa tämän lajin seuraajista, eikä loput ole kaltaisianne vatipäitä.

  67. Näitä kommentteja lukiessa tulee vaan mieleen ajatus, että kuinka monta keittiöpsykologia tässä maassa on. Käykää nyt katsomassa vaikka jääkiekko- tai jalkapalloaiheista keskustelua ja huomaatte, että tämä on vielä aika mietoa. Siitä huolimatta, että suomalaiset on kaikki sitä samaa harmaata keskiluokkaa ja tekevät kaiken samalla tavalla niin pitääkö meidän vielä ”fanittaakin” samalla kaavalla?

    Lukekaapa muuten Helsingin Sanomien juttu viimeisestä finaalista. Siinä on ehkä toistaiseksi objektiivisin kuvaus finaaleista.

  68. Onko vaikea arvata miksi voittajat & voittajien kannattajat aukoo päätään? Koska matkalla voittajaksi, sitä nimettömänä heitetyn paskan ja selkäänpuukottamisen määrää ei voi mitata millään mittarilla. 🙂

  69. Ja vähän epäilen että moniko loanheittäjä on voittajan kannattaja edes? Kunhan hämmentävät.