SPV:lle avausfinaalin voitto – SSV:n kokenut ykkösketju pahasti pakkasella

Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net
Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Salibandyliigan finaalisarja alkoi tänään Seinäjoella. Ensimmäinen erä antoi osviittaa, että SSV klaaraa homman selvästi, mutta kotijoukkue Seinäjoen Peliveljet punnersi ohi ja otti ensimmäisen finaalivoiton lukemin 7-5 (0-2, 5-2, 2-1).

Sarja jatkuu sunnuntaina Pasilassa, jossa nähdään satavarmasti sisuuntunut Viikinkiryhmä. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Mihin ottelu ratkesi?
Ratkaisuksi muodostui SSV:n pelin jähmettyminen ensimmäisen erätauon jälkeen. SPV nosti tasoaan, mutta karvaus- ja peittopelaaminen eivät olleet vielä kahdessa viimeisessä erässäkään sillä tasolla, mitä finaalit vaativat. SSV oli kuitenkin hampaaton viimeiset 40 minuuttia. Satunnaisia välähdyksiä lukuun ottamatta SSV:n pelin avaaminen ja hyökkäysten viimeistely jäätyi pahemman kerran.

Ottelun hahmo?
Onnistujia löytyi kummastakin joukkueesta tasaisesti, mutta täytyy kyllä korostaa Petri Hakosen ennakkoluulotonta pelaamista. Mies haastoi röyhkeästi, mutta fiksusti ja jätti Classic-sarjassa ajoittain nähdyt kiukuttelut pois repertuaarista. On osoittautumassa tärkeäksi lenkiksi Peliveljille jopa pudotuspelien osalta. Myös Sami Koski säväytti kahdelle tyylikkäällä ylivoimaalillaan. Molemmat syntyivät hienoille rannelauksilla vasemmalta laidalta.

Ottelun puheenaihe?
SPV:n neloskenttä oli tänään tulessa. Peliajan puolesta kyseinen trio Tommi Hakala-Jukka Keskisipilä-Sami Kujala ei suurta roolia nauti, mutta antaa tärkeitä herätteleviä vaihtoja ja tekee pyyteettömästi töitä. Kyseinen vitja sytytti tänään SPV:n pelaamaan ja aiheutti hämmennystä SSV-päädyssä aina irti päästyään. SSV:n puolelta ennen peliä puhutti kakkosentteri Riku Kekkosen ja ykkösketjun pakin Saku Lehden pelikunto. Vaikka ennen finaalia heitä povattiin pelaavaan kokoonpanoon, niin kumpaakaan ei nähty perjantaina kaukalossa. Lehti oli sentään kokoonpanossa, Kekkonen ei.

Tilastohuomiot:
SPV: Sami Koski 2+0, Mikko Kohonen 1+1, Tatu Väänänen 0+2.
SSV: Markus Olkkonen 0+3, Aaron Fagerholm 1+1. SSV:n ykkösketju pahasti miinuksella: Mikael Järvi –3, Harri Forsten –3, Juho Järvinen –3, Timo Toivonen –3, Lauri Lehtonen –2
Yleisöä: 930

Linkit:
Ottelun tilastot

3 comments

  1. SPV:n neloskenttä oli tänään tulessa. SSV:n neloskenttä?

  2. Ja SPV:n fanit alkavat pitää jo pientä meteliä katsomossa. SSV:n fanit? Ai niin, SSV fani ei tänään päässyt paikalle.

  3. Sen mopoautossa on kesärenkaat. Ei pysty lähteen talvikeliin ettei ne kesärenkaat vilustu. =)