SSV:n Kekkonen ja Lehti pelikunnossa – ”Oman pään pelaamisessa petrattavaa”

Arkistokuvassa Henri Toivoniemi (oik.) Jani Alkion haastattelussa. Kuva: Salibandyliiga

SSV-vahti Henri Toivoniemi kertoi torstain finaalipressissä, SSV:n terveystilanne on hyvä. Kuva: Salibandyliiga
SSV-vahti Henri Toivoniemi kertoi torstain finaalipressissä, että SSV:n terveystilanne on hyvä. Kuva: Salibandyliiga

Perjantaina käynnistyvää Salibandyliigan finaalisarjaa SPV-SSV ennakoitiin torstaiaamuna Helsingissä pidetyssä infotilaisuudessa. Pääkallo.fi jututti SSV:n konkarimaalivahti Henri Toivoniemeä, jolle finaalivalojen loisteessa pelaaminen on tuttua jo monen vuoden takaa. Samalla helsinkiläisten luottotorjuja vahvisti joukkueen lähtevän perjantaiseen otteluun täydellä miehityksellä.

Toivoniemen mukaan SSV:n matkaa kevään finaaleihin voisi kuvailla kiviseksi ja työntäyteiseksi. Viidenteen peliin venynyt puolivälieräsarja Oilersia vastaan toimi hyvänä kotiläksynä ja joukkue on hänen mukaansa kasvanut tänä keväänä entisestään.

– Oilers-sarjan kaltaiset tiukat ottelut kasvattavat paljon ja uskon, että se toimii henkisenä voimavarana nyt lopussa. Vaikka menimmekin Happeeta vastaan jatkoon 3-0-voitoin, niin se ei ollut missään nimessä selkeä sarja. Esimerkiksi viimeinen peli meni rangaistuslaukauskisaan, joka olisi voinut kääntyä kummalle joukkueelle tahansa, Toivoniemi muistuttaa.

Välierissä loukkaantuneet Saku Lehti ja Riku Kekkonen ovat maalivahdin mukaan jälleen perjantaina tositoimissa, kun joukkue matkaa Seinäjoen Urheilutalolle. Molemmat kuuluvat SSV:n ehdottomiin avainpelaajiin ja he ovat olleet isossa roolissa niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin.

SSV on päästänyt tänä keväänä poikkeuksellisen paljon maaleja. Puolustuspelaamisen on Henri Toivoniemen mukaan parannuttava, jotta joukkue pystyy haastamaan hallitsevat mestarit.

– Oman pään pelaamisessa on selkeästi parannettavaa. Meille menee ihan liikaa omaan päähän maaleja ja siinä on yksi syy, miksi pitää nostaa tasoa, jos mielii pärjätä. Kaikki jätkät olivat eilen treeneissä, joten myös Lehti ja Kekkonen ovat pelaavassa kokoonpanossa huomenna.

SSV:lle on selkeästi jäänyt paljon hampaankoloon viime kevään finaalitappiosta ja joukkue janoaa revanssia tosissaan. Kovana työmyyränä tunnettu hyökkääjä Henri Lehtonen odottaa tunnerikasta ja vauhdikasta finaalisarjaa.

– Vastus on kova, se on ihan selvä. Odotan korkeaa intensiteettiä koko sarjassa ja tunnetta ei tule varmastikaan puuttumaan. Nälkä on suuri ja viime vuodesta halutaan parantaa omaa tekemistä, Lehtonen ennakoi.

5 comments

  1. Hyvä että parhaat kokoonpanot molemmilla, niin ei jää jossiteltavaa missään suhteessa. Oma arvio on että SSV on ennakkosuosikki, SPV:n prässipeli puretaan taitavien pakkien toimesta ja ns. kyykkäyspelissä SSV on piirun verran parempi. SPV:n juoksuvoima on taas asteen verran vahvempi ja jos vauhti pysyy kovana niin SPV:n osakkeet on nousussa. Hienot finaalipelit tulossa!

  2. Hieno sarja käsillä! Erittäin hankala sanoa kumpi on suosikki. Molemmilla hyvät veskat. Ykköskentät molemmilla todella kovat. Kekkonen-Olkkonen huikeassa vireessä. SPV:n kakkonen vaisu(hko). SPV:n kolmonen parempi kuin SSV:n nuorisovitja (kts. esim. +/- -tilasto). SPV hyötyy piirun verran kotiedusta, etenkin Urheilutalolla. Vähämaalisia pelejä edessä. Tasapelejä vetolapuille. Ratkaisu 5. finaalissa.

  3. Ei se välttämättä Henunkaan nappipeli riitä Viikkarien mestaruustakeeksi. Speve rynnää tasaisesti neljällä kentällä. Eiköhän Härkös Eki heitä muutaman spinnin ja kierrosta kattoon:D Tuutsi Kiviranta myöskin yleensä ollut SSV:TÄ vastaan liekeissä.