”SSV:n pelaajat saavat nauttia Ahosen videosulkeisista” – lue Hakkaraisen ja Kotilaisen analyysit 1. finaalista

Mika Ahonen käskyttää SSV:tä jatkossakin. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Markku Taurama / mt-kuva.net
Markku Taurama / mt-kuva.net

SPV nappasi perjantaina Seinäjoella ensimmäisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen, kun se voitti avausfinaalissa SSV:n lukemin 7–5. Finaalisarja jatkuu sunnuntaina Pasilassa. Pääkallo-bloggaajat Jani Hakkarainen ja Pasi Kotilainen löivät omat analyysinsä tiskiin avausfinaalista.

Analyytikko Hakkarainen korostaa tekstissään erikoistilanteiden merkitystä. Hän myös uskoo, että toisessa finaalissa varsinkin SSV tulee erikoistilanteisiin eri tavalla.

– Ottelun ratkaisu oli erikoistilannepelaaminen. Sen isännät voittivat 4-1. SPV iski kaksi kertaa kolmella ylivoimallaan ja kahdesti palloa kaivettiin Henri Toivoniemen selän takaa vapaalyönnistä. SSV oli myös ylivoimalla tehokas: Mikael Järvi rankaisi Peliveljiä vieraiden ainoassa ylivoimapelissä. Kun vieraat voittivat muun pelaamisen vain maalilla, lopulliseksi eroksi tuli kaksi maalia SPV:n eduksi, Hakkarainen kirjoittaa.

– Toiseen finaaliin SSV:n alivoimapelaajat saavatkin varmasti nauttia Ahosen kuuluisista videosulkeisista. Kaikki kolme alivoimaa katsotaan todella tarkkaan ja moneen kertaan. Kenellekään ei jää epäselväksi, kuinka toisessa finaalissa SPV:n ylivoimaa puolustetaan, Hakkarainen toteaa.

Pitkän linjan ex-liigapelaaja Pasi Kotilainen puolestaan käy bloggauksessaan läpi avausfinaalin erä erältä.

– SSV teki toisessa erässä järkyttävän määrän virheitä. Jos ensimmäinen erä oli suvereenia pallollista pelaamista, niin toinen oli täysin päinvastaista tekemistä. Niin kuin finaaliennakossani kirjoitin, niin SSV:n valmentaja Mika ”Amu” Ahonen ei varmastikaan ole tyytyväinen, kun oma verkko heiluu noin useasti. Ja varsinkin kun yhdessä erässä menee viisi maalia omiin. Tähän asiaan joukkue varmasti reagoi tuleviin peleihin, Kotilainen kirjoittaa ja jatkaa:

– SPV:n kannalta hieno ja tärkeä asia oli, että joukkueessa löytyi nyt leveyttä. Vaikka ykköskenttä kantoikin suurimman vastuun maalinteosta, niin toisen erän tärkeät osumat tulivat kakkos- ja kolmoskentällisiltä.

Lue Hakkaraisen ja Kotilaisen bloggaukset kokonaisuudessaan:
Jani Hakkarainen: Tuomio: SPV kaatoi SSV:n erikoistilannepelaamisella
Pasi Kotilainen: 1. finaali erä erältä – SPV muutti toisessa erässä pelistään kaiken