Suomen mestareille musertava menetys – sarjan paras pelaaja lähtee Sveitsiin

Kuva: IFF

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Sveitsiläinen Wiler-Ersigen on vahvistanut kotisivuillaan SPV:n ja Suomen maajoukkueen puolustajan Tatu Väänäsen siirron joukkueeseensa. Väänäsen siirto on ollut ajankohtainen jo kahtena edellisenä keväänä ja tänä keväänä siirto viimein toteutui.

Väänänen on eittämättä yksi maailman parhaimmista salibandypuolustajista. 29-vuotias Uimaharjun kasvatti on johdattanut SPV:n kahteen perättäiseen Suomen mestaruuteen.

Väänänen valittiin myös viime vuoden parhaaksi suomalaiseksi salibandyn pelaajaksi. SPV:lle ykköspakin menetys tulee olemaan vaikea paikka.

Väänäsen sopimus tällä kaudella pahasti flopanneeseen Wiler-Ersingeniin on kaksivuotinen.

Linkki Wilerin sivuille

27 comments

  1. No se oli lyhyt dynastia se.

    Toisaalta ihan hyvä, että SPV:ssäkin nähdään, kuinka ”leveä” se materiaali loppujen lopuksi on.

  2. Tatulle isot kiitokset mahtavista peleistä Spevessä. Kii-tos Tatti, Kiitos Tatti, Kiitos Tatti…

  3. Lähtölaskenta mihin? Divariin?ei kai sitä yhden pelaajan varaan voi tulevaisuutta rakentaa. Eikö siellä jotain kortteja ole hihassa koposella & kumppaneilla.

  4. Spv.n materiaali on leveämpi kuin moni luuleekaan… Katsotaan vaan taas ensi kaudella.

  5. Annetaan ny tamperelaisten huudella kun kerranki on mahdollisuus. Voin kyllä kertoa ettei pari Kotilaista ihmeitä tee.

  6. Todella iso menetys, mutta ei tällänen joukkue voi yhteen mieheen kaatua. Ei takuulla! Toisaalta tämä voi olla vain hyvä, että voidaan nähdä spv-nuoriakin normaalia enemmän pelaamassa liigassa viime vuosiin verrattuna. Mutta tuskimpa joukkue muuttuu järkyttävästi, koska mestareiden cup heti tulevan kauden alussa! TSEMPPIÄ SPV! Cmoon!

  7. Väänänen on niin kova liideri ja menetys SPV:lle, että luulen ettei SPV:llä edes mistkuille asiaa ens keväällä.

  8. Eihän Lakeuksille jää yhtään peliätekevää puolustajaa, kun tämäkin ostomies lähtee. Kyllä Tatua sen verran ahkerasti työllistettiin.
    SPV karsii ensi vuonna; kärsii ja karsii. Ja sekös kyrsii.

    Kun se Kohonenkin kesällä rollaa rollaattorinsa vanhustentalon P-ruutun, se alkaa olla siinä, Jaripekat.

  9. Buahhaahhaaaa… Joku on tainnut unohtaa että jo ennen kuin Lakeuksilla Väänäsestä mitään tiedettiin, SPV oli kolmesti välierissä ja taisi tulla pari pronssiakin. Ja silloin tuo muu(kin) miehistö oli hiukan kokemattomampi. 🙂

  10. Sen verran seuraillut tätä seinäjoki showta täällä, et pronssi ja välieriin pääsy on mitätön suoritus. Ja kaikki muut on P….a! Nytkö niitä ruvetaan taas hehkuttaan:)

  11. Kiitos Tatulle mahtavista peleistä SPV:ssä. Seinäjoen yleisö kumartaa.

    Ja teille muille: Tervetuloa finaaleihin Seinäjoelle myös ensi keväänä! Meillä on taaskin parempi joukkue ja enemmän maksaneita katsojia. Mutta toivotaan sitten hieman kovempaa vastusta, 3 – 0 on liian helppoa.

  12. Kiva kun Seinäjoella provosoidutaan kunnolla ja uhmaillaan jo ensi kevään finaalipeleillä. 🙂

  13. on ihan turisti, väänäsen kanssa voi pelata kuka vaan niin näyttää hyvältä. Tän kaverin nuppi ei ikävä kyllä kestä jos annetaan johtavan roolia. Esim. näin pelin jossa Nico Salo pelas ensimmäisen maju pelin äijissä tatun parina oli muuten hyvä! Oisko tatulla jotain tekemistä tähän….?

  14. Toi edellinen linkki ilmeisesti poistettu, kotiyleisö on yleensä se 6 pelaaja, seinäjoella pistetään yhdellä paremmaks:)

  15. Pari pronssia tais Seinäjoelle tulla ennen Väänästä. Olihan Tatu varmasti merkittävä lenkki siinä, että SPV nousi kolme vuotta peräkkäin finaaleihin, mutta eiköhän se muu joukkue ole kasvanut siinä mukana. Aika paljon samoja naamoja on joukkueessa edelleen kuin neljän vuoden takaisessa nuorehkossa pronssijoukkueessa, jos ei muille muuta kahden kullan ja yhden hopean lisäksi ole tarttunut, niin ainakin aika hyvää kokemusta finaaleista kolmelta kaudelta. Sitä ei muuten hirveesti ole muilla kuin SPV:n ja SSV:n pelaajilla.

  16. Holopaisen Jykä paikkaa Tatua. Ja löytyy sieltä muitakin palasia pakkipeliin. Ei yksi mies kesää tee. Toki Tatun rooli oli merkittävä SPV:N puolustuspelissä. Kimmo Eskelisen saisi Speve maanitella Pohojanmaan lakeuksille:D

  17. Eskelinen on usein reenaillut kesät Seinäjoella, mutta saa nähdä mitä Tommy saa pojasta irti.. Toivottavasti sopparin lakeuksille, olisi mukava nähdä tämän syöttökoneen työskentelyä myös suomenmaalla! Olisi varmasti käyttöä myös majussa.