Superliigan videokatsaus: kauniita syöttöjä, onnekas jatkoaikaosuma ja kyseenalainen johtomaali

Ruotsin Superliigan välierät saatiin sunnuntaina päätöksen, kun toisessa ottelusarjassa ratkaisu nähtiin vasta viidennen ottelun jatkoajalla. Tiensä finaaliin selvittäneillä Dalenilla ja Falunilla on nyt vielä lähes viikko aikaa valmistautua ensi lauantaina pelattavaan finaaliin, jossa mestaruus ratkaistaan yhdessä ottelussa.

Iiro Parviaisen Dalen onnistui pudottamaan jo muutaman vuoden dynastiaa luoneen Storvretan finaalin ulkopuolella. Helpolla paikka ei auennut, vaan kahdessa viimeisessä ottelussa pelit ratkaistiin vasta jatkoerässä. Storvretan ykkösnyrkki Hannes Öhman–Mika Kohonen–Henrik Stenberg oli alati tehokas, mutta muilta ketjuilta tehoja ei juuri nähty.

Alla olevilta videoilta voi nähdä Ketil Kronbergin kaksi jatkoaikaosumaa, joista varsinkin jälkimmäinen oli varsin onnekas. Lisäksi viidennessä ottelussa puhuttanut Storvretan 3-2-johtomaali, jonka hyväksymistä moni protestoi sosiaalisen median puolella.

Falunin finaalipaikka ratkesi jo perjantaina, kun joukkue kukisti Pixbon 7-4 ja vei koko ottelusarjan lukemin 3-1. Falunin nuoret ratkaisijat Rasmus Enström, Alexander Galante Carlström ja Alexander Rudd ovat pelanneet upean kauden. Perjantain pelissä erityisesti 92-syntynyt Rudd loisti tehoin 1+3. Nuoren miehen taidonnäytteitä ja erityisesti kauniita syöttöjä, voi katsoa alla olevasta maalikoosteesta.

Videot:

5.4. Pixbo-Falun (4. välierä)

Faluns%20matchhj%C3%A4lte:%20%22Vi%20k%C3%A4mpade%20hela%20v%C3%A4gen%22

5.4. Dalen-Storvreta (4. välierä)

7.4. Storvreta-Dalen (5. välierä)

H%C3%B6jdpunkter:%20Storvreta%20-%20Dalen%203-4

3 comments

  1. 3-2 maalissa pallo ei ylitä maaliviivaa kokonaan ja jatkoajan ratkaisumaalissa pelaaja ohjaa korkealla mailalla. Tässäkö pelissä oli ne Ruotsin huipputason tuomarit viheltämässä joista aina täällä kommenteissa huudellaan kun haukutaan suomalaisia tuomareita?

  2. Ei ole korkea maila ja mailalla PITÄÄ pelata. Osuma siihen ei riitä, jota sinä ” videotuomari ” koosteessa lienee näet. Sama tilanne kun 90-luvulla lämättiin vastustajaa päähän ja kaveri penkille istumaan päällä pelaamisesta. Ja hyväksyttyä maaliakaan ei koostessa näe, tai onko sisällä vai ei. Olettaa voi, tietää ei. Tuomari oli lienee parhaalla paikalla seuraamassa.

    Kun koko kenttäväki pitää naapurimaan erotuomareita parempina, niin eikö ne silloin ole? Ei huonoja kotimaassakaan, mutta Ruotsissa nyt vielä edellä. Koulutus/satsaaminen valovuosia edellä.