Tässä on Josban uusi päävalmentaja – Puska ja Könönen jatkavat Joensuussa

Antti Ruokonen ei enää ensi kaudella johda Josban peliä. Kuva: Jari Turunen

Antti Ruokonen ei enää ensi kaudella johda Josban peliä. Kuva: Jari Turunen
Antti Ruokonen ei enää ensi kaudella johda Josban peliä. Kuva: Jari Turunen

Joensuun Josban miesten liigajoukkue järjesti torstaina tiedotustilaisuuden, jossa kerrottiin muun muassa ensi kauden päävalmentajasta. Sami Sorjonen palaa Josban puikkoihin parin vuoden tauon jälkeen 1+1-mallisella sopimuksella. Lisäksi kerrottiin uusista pelaajasopimuksista niin uusien kuin vanhojen pelaajien osalta.

38-vuotias Sorjonen valmensi joensuulaisjoukkuetta viimeksi kaudella 2010-2011, jolloin hän myös johdatti Josban pudotuspeleihin. Sen koommin ei pudotuspelihuumaa ole Joensuussa nähtykään. Sorjonen on 2010-2011 kauden jälkeen toiminut valmentajana ainoastaan B-maajoukkueessa.

– Kaksi vuotta on pitkä aika olla poissa lajin parista. Hyvin olen tänä aikana saanut hoidettua muita asioita kuten koulua ja perhettä. Nyt oli sellainen elämäntilanne, että hyvään saumaan tuli seuralta yhteydenotto, kun perheeltäkin tuli paluuseen lupa. Veri on kyllä vetänyt koko ajan lajin puoleen, Sorjonen totesi tyytyväisenä Pääkallo.fi:lle.

Josballa on takanaan kaksi vaikeaa kautta ja tänä vuonna vaarana oli jopa suora putoaminen Divariin. Joukkue varmisti tulevan kauden liigapaikkansa vasta karsintojen kautta sipoolaista ÄIF:ää vastaan. Sorjonen kuitenkin uskoo tulevaisuuteen.

– Uskon kyllä meidän mahdollisuuksiin pelata hyvää palloa, mutta töitä täytyy tehdä. Sen olen myös jätkille heidän ikäväkseen todennut, Sorjonen totesi.

Pelaajapuolella Josballa on kerrankin positiivista kerrottavaa. Edelliskausien tapaista vuotoa etelän seuroihin ei ole tapahtumassa, ja Josba on säilyttämässä kaikki menneen kauden kovimmat pistemiehet. Kovimpina näistä myös tiedotustilaisuudessa mukana olleet Perttu Puska ja Tatu Könönen. Mukaan rinkiin on nostettu myös edelliskausiin nähden iso joukko omia junioreita.

Uusina Josba-paidan ensi kaudella ylleen pukevat 2. divisioonasta mukaan tulevat Aleksi Matikainen sekä Mikko Hallikainen. Outokummun Pallosta tullut Matikainen voitti paikallisen kakkosdivarin pistepörssin tehoin 29+40. Polvijärveläistä KLC:tä aiemmin edustanut Hallikainen on ollut joukkueensa paras pistemies jo usean kauden ajan. Hallikainen on edustanut Josbaa viimeksi A-junioreiden SM-sarjassa pari vuotta sitten.

– Elämäntilanne mahdollisti nyt pelaamisen, kun muutin syksyllä Joensuuhun Polvijärveltä. Odottavaisin ja nöyrin mielin lähden ensimmäiseen liigakauteen, onhan kakkosdivarin ja liigan tasoero melkoinen, tunnusti tilaisuudessa paikalla ollut Hallikainen.

Tulevan kauden joukkuetta ovat olleet kasaamassa pitkän linjan josbalaiset Markus Ketonen ja Otto Moilanen. Sekä valmennus että pelaajisto selkiytyvät lisää lähiviikkojen aikana, kunhan seura saa tehtyä uusia sopimuksia.

– Työtä lähdetään nyt tekemään pitkäjänteisesti eikä vain ensi kautta ajatellen. Ollaan panostettu enemmän tähän vähän päälle 20-vuotiaiden porukkaan, Ketonen sanoi.

Josban sopimustilanne kaudelle 2013-2014 (nimi, pelipaikka, ikä):
Jesse Huurrekorpi, MV, 20
Juuso Ojanen, P, 22
Jesse Reijonen, P, 23
Miro Kämäräinen, P, 17 (B-juniorit)
Juuso Lehtiniemi, P, 16 (B-juniorit)
Tatu Könönen, H, 22
Joona Gröhn, H, 24
Perttu Puska, H, 22
Jiri Tikkanen, H, 23
Petri Väänänen, H, 31
Mikko Hallikainen, H, 21 (KLC)
Aleksi Matikainen, H, 22 (OuPa)
Ville Simonen, H, 19 (A-juniorit)
Ville Laasonen, H, 20 (A-juniorit)

6 comments

  1. Pitkästä aikaa taas positiivista uutisointia josban puolesta. Toivottavasti pelaajistoonkin löytyy vielä vahvistusta, mutta valmennuskuvioiden selviäminen jo hyvissä ajoin saattaa sitäkin helpottaa. Jatkuva selkä seinää vasten juokseminen pitäisi saada poikki.

  2. Tohon päälle vielä 4-6kpl jatkosopimuksia ja 3-5kpl valmiita liigapelaajia muista seuroista niin saumat on pleijjareihin. Plus tällä hetkellä maalivahtiosasto melko suuri kysymysmerkki, Huurrekorpi on potentiaalinen maalivahti, mutta ei vielä liigatasolla 1-mv ainesta. Ja täytyy muistaa että 2-divisioonasta ja junnupeleistä on melko iso hyppäys liigavauhtiin. Sorjonen onneksi hyvä kehittämään pelaajia.

  3. Erittäin hyvä asia Josballe että parhaimmat pistemiehet eli Puska, Könönen. Tikkanen ja Väänänen jatkavat. Samaa mieltä Paspartuun kanssa että 3-5 jatkosopimusta ja 3-5 liigapelaajaa niin silloin Josballa on hyvät saumat play offeihin. Ykkösmaalivahti on pakko hommata jos halutaan menestyä. Puustinen ja Eronen olisi kyllä kovia vahvistuksia. Toivoisin jatkoa Lautaselle, Matikaiselle,ja Kejoselle. Ketonen ja Moilanen ovat lopettaneet uransa. Jussila jos vaan on pelikunnossa niin hän pelaa Josbassa. Väänäsen Tatu saattaa tulla takaisin Josbaan. Josba kuulemma neuvottelee Vainikaisen ja Louhelaisen kanssa.