Tatu Väänänen: ”Ylivoimalle tukkapöllyä”

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

SPV ratkoi ensimmäisen finaalin itselleen käytännössä erikoistilanteissa. SPV onnistui niin ylivoimalla kuin vapareista. Toisestakin finaalista irtosi voitto, mutta tällä kertaa seinäjokiset eivät erikoistilannepelaamisessaan onnistuneet yhtä hyvin. SPV-pakki Tatu Väänänen antoikin pyyhkeitä omiensa ylivoimalla.

SPV sai toisessa erässä viiden minuutin ylivoiman Mikael Järven saatua jäähyn väkivaltaisuudesta. Järven kontakti osui Janne Hulmiin. Viiden minuutin tuomio vaikutti kovalta.

SPV ei silti pystynyt hyödyntämään etsikkoaikaansa. Ensin SPV:n ylivoimalla iski SSV Henri Lehtosen komealla alivoimamaalilla. SPV sentään sai yhden ylivoimaalin vitosen aikana värkättyä, mutta senkin teki kakkosylivoima. Pääosin ykkösketjun miehistä koostuneen ykkösylivoiman esitys oli vaisu.

– Ylivoimaan ja erikoistilanteisiin on panostettu jokaisissa treeneissä. Nyt pitää kuitenkin antaa ylivoimalle tukkapöllyä. Paremmin pitää pystyä väsyttämään vastustajaa siinä, itsekin ylivoimaa pelaava Väänänen kommentoi.

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

SPV:lle kirjattin toisen finaalin voittolukemat rankkarien jälkeen 5–4. Väänänen näki, että toisessa finaalissa mentiin jo kovempaa kuin avauskohtaamisessa.

– Nyt oli jo finaalivääntöä. Paljon enemmän tunteita kuin ensimmäisessä finaalissa. Raastoahan tämä on tässä vaiheessa, ei kovin kaunista, Väänänen muotoili.

Väänänen oli SPV:n ensimmäinen laukoja rankkarikisassa. Vastaansa hän sai yllättäen SSV:n kakkosvahti Paolo Keinäsen. Väänänen ei maalivahtirulettia hätkähtänyt, vaan veivasi Keinäsen nätisti ulos ja pisti pallon helpon näköisesti verkkoon.

– Olihan se yllätys, että Keinänen oli maalissa. Häntä ei ollut skoutattu. Fiiliksen mukaan rankkareissa mennään, huippupakki hymyili.