Tiikereille jättipettymys välierissä – Classic yhden rankkarin erolla finaaliin

Kuva: Juhani Järvenpää

Kuva: Juhani Järvenpää
Kuva: Juhani Järvenpää

Tampereen Classic eteni naisten Salibandyliigan loppuotteluihin voitoin 3-2 kaadettuaan tänään viidennessä välierässä kotonaan Tikkurilan Tiikerit rangaistuslaukauskisan jälkeen 5-4 (1-2, 1-2, 2-0, 0-0, 1-0).

Hallitseva mestari Classic oli ollut tappiolla otteluvoitoin 0-2 ja ratkaisevassa ottelussa kolmannessa erässä maalein 2-4. Finaaleissa Classic kohtaa viime vuoden tapaan SB-Pron Nurmijärveltä.

Iltapäivän ratkaisevassa välierässä Tiikerit karkasi toisessa erässä Hillevi Arkkilan rangaistuslaukauksella 1-3-johtoon, ja Minna Korhosen kavennuksen jälkeen Elina Enlund laukoi tilanteeksi 2-4 vieraille. Classicin nousun pohjustivat Tiikerien kolmannen erän kaksi perättäistä jäähyä, joista jälkimmäisen aikana Eliisa Alanko nosti kotijoukkueen jo maalin päähän. Tasoitukseen Classic kykeni vasta vedettyään maalivahtinsa penkille, ja kuudella viittä vastaan Eliisa Alanko laukoi pelin tasoihin ajassa 58.30.

Kuva: Juhani Järvenpää
Kuva: Juhani Järvenpää

Kymmenen minuutin jatkoajan jäätyä maalittomaksi haettiin finalisti rangaistuslaukauskisalla, ja sen ainoan maalin teki kukapa muu kuin Eliisa Alanko, joka jo varsinaisessa ottelussa oli tehnyt joukkueensa maaleista kolme.

– Olimme ottelusarjassa 0-2 tappiolla, mutta joukkue näytti kovuutensa siinä tilanteessa. Keskityimme omaan tekemiseen ja sen parantamiseen ottelusarjan edetessä, Classicin päävalmentaja Irina Peltola kiitti pelaajiaan.

– Matka jatkuu ja edelleen on parannettava omaa suoritusta.

Classic on voittanut mestaruuden viitenä edellisenä keväänä.

Linkit:
Naisten pudotuspelien tilastot Salibandyliigan sivuilla
Juhani Järvenpään ottelukuvat (Facebook)

16 comments

  1. …jos sössii 2+10 jäähyllä, kun kasetti ei kestä, niin kaveri kuittaa. Piste.
    Sattuu kaveri olemaan parempi – kun kasetti kestää.Piste.

    Ja nyt on sitten ihan turha täällä itkeä, että kun se ja toi ja tuomari sitä ja toi tätä ja sentähden jne.
    On vaan JOUKKUE ja piste.

    Onnea finaaliin ja tutut vihulaiset vastassa
    😉

  2. Vaikka arpa ratkaisi lopulta, niin miksi Tiikerit munasi kaikkien aikojen saumansa? Täysi yliote sekä henkisesti että pelillisesti kahden matsin jälkeen. Miksei uskallettu voittaa, vaan päästettiin Classicin mukaan? Jäätyikö joku? Johtotilanteessa viimeisen pelin kolmannessa erässä ei ainakaan kannattaisi pelata niin että saa kolme jäähyä. Kolmen viimeisen ottelun ratkaisijoiden nimet Saarinen ja Alanko kertovat tietysti jotain joukkueiden eroista ja Classicin haparoiva maalivahtipelikin onnistui lopulta.

    Mestaruus menee taas Tampereelle, Tiikerit vei Classicilta ylimielisyyden ja joukkueella henki päällä eikä Pron puolustuspeli riitä. Pirun tylsää että näin taas käy, mutta muut saavat taas syyttää itseään. OLS haluaa ja vie pronssit, koska Tiikerit hajoilee välierä kämmiinsä vielä ensi kaudellakin.

  3. Mutta sanokaapa joku, että kuinka monta 2+10 runkosarjassa tuomittiin tällä kaudella? En muista yhtään, mutta nyt yllättäen välierissä tämä samainen tuomarikaksikko havaitsee yhtäkkiä pariinkiin otteeseen niin törkeää epäurheilijamaisuutta, että tällaisia tuomioita. Ja kas, vain Tiikerit voi sellaiseen syyllistyä? Ja joojoo, taas vaan tiikerit valittaa mutta tosiasia on se, että classic sai kyllä hienoa vetoapua tuomareilta läpi koko sarjan.

  4. Keskustelupalsta on parempi paikka itkeä kuin kenttä. Kun sen tekee kentällä saa 2+10:n, täällä vaan ihmettelyä.

  5. Kyllähän se jossittelu on aina hienoa, mutta se totuus että 2-0 sillasta toinen joukkue tulee ja vie voiton on VOITTO ja tuleva mestaruus täysin ansaittu!

  6. Kukaan ei odottanut Tiikereiltä mitään ennen välieräsarjaa. Joukkue kasvoi kauden aikana huimasti ja oli selkeästi parhaimmillaan näissä peleissä. Tästä kunnia valmennukselle. Eilinen ottelu olisi voinut pomppia kummalle vaan. Silloin nämäkin kommentit täällä olisivat aivan erilaisia. Onnea Classicille. Se ja Eliisa Alanko olivat eilen Tiikereille liikaa.

  7. että moni veikkasi Classicin vievän ottelusarjan suoraan 3-0.Eihän siinä mitään uutta ois ollut.Kaksi asiaa tuli selväksi.Tiikereiden valmennus oli tehnyt läksynsä paremmin ja sai joukkueensa pelaamaan jopa yli oman tasonsa.Finaalipaikka ei olisi ollut vääryys.Classic sen sijaan nojaa edelleen hyvin vahvasti kapteeninsa esimerkkiin ja ainakin täältä hatunnosto ko pelaajalle.Alanko teki joo pari maalia mutta vastustajan ja tuomareiden kunnioittamisessa on vielä roimasti opittavaa.Turha päänaukominen olisi pikkuhiljaa syytä jättää pois.Se ei liity ”omaan tekemiseen” mitenkään.

  8. Kylläpä oli sarja. Sai viihdettä koko rahan edestä. Tästä urheilussa on parhaimmillaan kyse. Kaks rököle häviötä, nousut tasoihin otteluvoitossa ja vielä viimeisillä peliminuuteilla tasoihin ja rankkareiden kautta voittoon. Mahtavaa. Kansainvälisten kilpasarjojen kokemus näkyy kasetin kestämisen. Ja joku kehtaa sanoa tätä tylsäksi sarjaksi, jossa yksi dominoi. Pah sanon minä.

  9. Tilastoijalle:
    Tiikereiden edellinen 2+10min rangaistus oli NST puolivälieräsarjasta (13.3. ajassa 2:34). Ja aivan eri tuomarit kyseessä. Välierissä vihellettiin myös toisessa otteluparissa yksi 2+10min rangaistus, eri tuomarit… Pitäisikö sinun tarkistaa tietolähteesi?

    Muutenhan en osaa sanoa tuohon tuomareiden vetoapuun mitään, mutta tilastot näyttävät välieräsarjan osalta Classicille yhteensä 9 kpl 2min jäähyjä ja Tiikereille 8 kpl 2min jäähyjä. Lisäksi sitten tuo Tiikereiden 10min, josta 10min ei suinkaan rasita joukkuetta.

    Kyllä taisi olla nyt niin, että tiukassa paikassa viileämpi joukkue vei sarjan. Tuskinpa tuosta mitään suurempaa salaliittoa on kaivettavissa.

  10. ettei Classicin menoa kestetä? Aina on oltava joku syy millä on sorsittu vastustajaa.
    Molemmille joukkueille eilen annettiin sama mahdollisuus.On vaan tyly juttu, että Lakkala on niin jäätävän hyvä!

  11. Miksi Alanko ei saanut 3 tähteä. Ei saanut ensimmäistäkään. Peli vielä kotihallissa. Näin ei käy kuin naisten peleissä.

  12. Veikkaan:lle: Kukaan ei koskaan pelaa yli oman tasonsa, ehkä saattaa löytää hetkeksi maksimin. Tiikerit löysi rytmin keväällä ja finaalipaikka, jopa mestaruuskin oli täyttä realismia. Vaikka Classic nosti tasoa niin Tiikeillä oli kalut kolmanteen voittoon omassa pakissaan. Hienoa viihdettä, ja hieno yllätys lajin kannalta että tällä kaudella löytyi joukkue jolla oli avaimet Classicin kaatoon. Mutta kun se tulos ratkaisee niin aika hapanta on kunnia hyvästä haastosta. Jossitella, hyssytellä ja vähätellä voi, mutta pleijareissa ei ole torjuntavoittoja.

  13. Kommentaattorille tiedoksi: tähdet annetaan jo ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

    Sattuu näitä muuallakin ja muissakin kuin naisten peleissä. Muistan itsekin yhden miesten liigapelin, jossa tärkeässä pelissä jatkoaikamaalin tehnyt pelaaja, ottelun todellinen sankari, jäi ilman.

    En usko että Alanko, tai kukaan muukaan, on millään mustalla listalla pisteiden suhteen.

    Tiikereille nostan reilusti hattua, kelpo vastuksen antoivat.