Uskomaton tahti C-junioreissa: 53 voittoa, yksi tappio ja kaksi mestaruutta

Vanhempien C-poikien Suomen mestaruus ratkesi perjantaina Tampereella.

Vanhempien C-poikien Suomen mestaruus ratkesi perjantaina Tampereella.
Vanhempien C-poikien Suomen mestaruus ratkesi perjantaina Tampereella.

Tapanilan Erä on voittanut vanhempien C-poikien Suomen mestaruuden. Ratkaisevassa toisessa finaalissa kaatui perjantaina Classic.

Erä voitti ensimmäisessä C1-poikien finaalissa viime viikon lauantaina (13.4.) Mosahallissa Classicin 15-7. Toisessa pelissä perjantaina (19.4.) Tampereen Kaukajärvellä oli mestaruus jo katkolla. Erä ponnisti mestaruuteen lopulta 5–4-jatkoaikavoitolla.

Molempien joukkueiden taustoilta löytyy tuttuja liigahahmoja. Erän valmennustiimiin kuuluvat mm. Joni Hiltunen ja Juha Kulmala ja Classicin mm. Jarkko Rantala ja Mikko Hernetkoski.

Mihin ottelu ratkesi?
Erä meni kolmannen erän alussa jo 4-2-vierasjohtoon, mutta Classic nousi viimeisellä kymmenminuuttisella rinnalle lukemiin 4-4. Heti jatkoajan alussa Erä sai aikaan pitkän pyörityksen, jonka päätteeksi Henri Luoma onnistui ajassa 61.22 yllättämään vanhanaikaisella hienosti Classic-maalilla pelanneen Riku Saarentolan.

Ottelun hahmo?
Erän ykköskenttä Joonatan Surakka-Tuure Ailio-Eero Nuutinen puolustajinaan Iiro Salo-Patrik Laitinen vastasi varsinaisen peliajan kolmesta Erän maalista ja ylivoimamaalikin syntyi Tuure Ailion ja Eero Nuutisen lavoista. Eero Nuutinen keräsi tehot 2+2. Nuutinen oli alati vaarallinen hyökkäyspäässä, hoitaen myös puolustusvelvoitteet mallikkaasti.

Ottelun puheenaihe?
Erän 97-joukkueen tahti viimeisen kahden kauden aikana on ollut hurja. Ylivoimaisuutensa takia ”Armadaksi” nimetty joukkue voitti nyt toisen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Kahdella C-juniorikaudella joukkue pelasi SM-karsinnoissa, SM-runkosarjoissa ja SM-pudotuspeleissä kokonaissaldon 53 voittoa ja yksi tappio. Näinä kahtena kautena joukkue voitti myös Storvreta Cupin Uppsalassa molempina kertoina.

Kommentit:
– Hieno venyminen ja mahtava kauden päätös jatkoaikavoitolla. Kokonaisuutena ei varmastikaan ollut meidän parhaita pelejä tällä kaudella, koska pallon kanssa hosuttiin, mutta puolustettiin ja peitettiin vetoja niinkuin näissä peleissä pitääkin. Nyt annetaan pelaajille happea ja etäisyyttä lajista kaksi viikkoa ja sitten alkaa valmistautuminen uutta pelikautta kohti, Erän päävalmentaja Ilkka Lehtinen totesi.

Tilastohuomiot:
Classic: Oskari Heikkilä 2+1, Tuukka Salo 0+2, Riku Saarentola 32 torjuntaa
Erä: Eero Nuutinen 2+2, Joonatan Surakka 1+1, Tuomas Tervahauta 25 torjuntaa
Yleisömäärä: 243

Linkit:
Ottelun tilastot
Erän kotisivujen juttu

36 comments

  1. Sivuhuomio juttuun:

    Pääkallo.fi:n viikonloppu menee tämän C-junnujutun lisäksi muutenkin vahvasti junnutunnelmissa.

    Pääkallo.fi on tänään paikalla Oulussa, kun B-poikien mestaruus ratkeaa. Ratkaisevassa finaalissa kohtaavat OLS ja PSS.

    Juttua tulee luonnollisesti myös viikonlopun molemmista A-nuorten finaaleista, joissa vastakkain ovat OLS ja Erä.

  2. SSBL voisi edes muodon vuoksi puuttua ikäluokkavalmentajien värväystoimintaan. Erän 97 pojathan on parin vuoden aikana kiitettävällä tavalla kerännyt lähes kaikki Kehä III:sen sisäpuolelta olevat Pikku Pohjola pelaajat muista seuroista. Asiahan ei mitenkään liity Lehtisen asemaan 97 ikäluokkavalmentajana. Eihän?

  3. Olipas hieno peli classicilta vaikka takkiin tuli! Eka peli oltiin vähän ihmeissään, vauhti moninkertaistui sitten muihin sarjan joukkueisiin nähden. Pelin edetessä ruvettiin pääseen vauhtiin mukaan. Eilen ei oltu sitten yhtään huonompia! Eka erässä oli kaveri vastaantulija, oli paikat nakutella vaikka naulaa arkkuu mut viimeistely ei onnannu. Mainitaan vielä et hyvin jakso painaa 2 kentällä joissa vilis 99,98 syntyneitä;) Mukava varmasti päättä kausi hyvään peliin.

  4. Pääkallolle: toivottavasti edes jollain tavalla uutisoidaan tyttöjen puolelta C-tyttöjen finaalit. Toinen peli tänään Rusalla ja mahdollinen kolmas Tampereella maanantaina. Koovee hakee kolmatta peräkkäistä.

  5. Vähän samoilla linjoilla. Tämä Erän ysiseiskojen menestys on ennen kaikkea koko alueen all stars-joukkueen pärjäämistä. Erän juniorityöllä on asian kanssa kamalan vähän tekemistä. Jännä nähdä saako Erä näistä tuotua joitain pelaajia oikeasti liigatasolle aikanaan? Kasivitosten jälkeen ollut aika hiljaista. Tietty kolmoskenttäläisiä löytyy.

  6. Ai kun paistaa katkeruus ihanasti läpi eräiden kommenteista. ”Erän juniorityöllä on asian kanssa kamalan vähän tekemistä”. Eli juniorityö on niin huonoa, että kaikki aluen parhaat HALUAVAT pelaamaan Erään? Kannattaisi Värvärin ja muiden laittaa omat seuransa sellaiseen kuntoon kuin Erällä, niin ei tarvitsisi olla katkera.

  7. Classicissa kaikki kunnossa, niin kuin tyyliin kuuluu! 🙂 Älkää meitä sekottako tähän aiheeseen….

  8. Tätä samaahan Erä harrasti jo 94:ssa. Värväsi lähes kaikki parhaimmat 94:t edariinsa. Jäi sitten aikanaan B:ssä luu käteen kun Inkkarit jyräsi ne kolmannessa välierissä jotain 16-4. Erän 95 sama juttu. Kerättiin parhaimmat samaan joukkueeseen ja tämä kevät piti olla sitten huipentuma. Luu jäi siitäkin hommasta kouraan PSS:n viedessä kannun Porvooseen. Ei tee lajille hyvää vain yhteen joukkueeseen satsaus per ikäluokka. Ei tuu kovia pelejä ja kun alamäki alkaa se on sitten jyrkkä. Aika näyttää miten Erän 97:n käy.

  9. ”Erän” ratkaisu pelaajat viimeisessä finaalissa?

    NUUTINEN Eero 2 + 2 = 4 (SSV)
    SURAKKA Joonatan 1 + 1 = 2 (?)
    AILIO Tuure 1 + 0 = 1 (SSV)
    LUOMA Henri 1 + 0 = 1 (M-Team)
    IKONEN Teemu 0 + 1 = 1 (Tiikerit)

    Onnea keräily porukalle!!!

  10. Jos ei pärjää ni ei pärjää – ei tarvi täällä itkeä. 🙂

  11. SURAKKA Joonatan 1 + 1 = 2 (AC HAKI?)

    Erällä hyviä tarina ukkoja organisaatiossa? Joten ottakaa oppia!!!

    Yksi kateellinen… ;o)

  12. Junnuissa kilpapelaajat siirtyy c tai b ikäisinä parempiin jengeihin joka lajissa. Liigan vakiopelaajaksi nouseminen on ihan toinen juttu, kun ei sinne kaikki edes sitten tähtää vaikka junnuissa olisikin potentiaalia

  13. Suosittelen Erän C-pojille kesän Prahan turnausta. Siellä yleensä suomalaiset pelailee keräilyjengeillä kuten Oxdog-Team ja SC Sonics. Hieno reissu olis tiedossa ja voishan siihen jengiin vielä kysyä muutamaa peluria muualtakin Suomesta jotta kristallilautanen löytäs varmasti tiensä Mosanmäen palkintokaappiin.

  14. Pakko sanoo et huonosti siinä käy, tämmöset porukat pitäis pistää pelaan pykälää ylemmäks. Siellä pelaajat kehittyy, et sää kehity jos voitat pelit 20-0. Siitä ei ole hyötyä kellekkään. Siinä ei heikommat/paremmat kehiity. Kukin tyylillään.
    Meidän b junnut näytti sitä miitä on tekeminen. Pronssia, niillä ei pitänyt olla mitään asiaa kahdeksan joukkoon. Nuorin joukkue koko sarjassa
    , komeeta:)

  15. Tuomas tervahauta (tiikerit)
    Santeri Kainulainen (Keba)
    Henri luoma (mteam)
    Ilari hakala (tiikerit)
    Teemu ikonen (tiikerit)
    Teemu kemppainen (tiikerit)
    Leevi Loippo (tiikerit)
    Iiro Salo (tiikerit)
    Tuure ailio (SSV)
    Eero Nuutinen (SSV)
    Aatu lippojoki (Ac Haki)
    Patrik Laitinen (SSV)
    Joonatan surakka (Ac haki)

    Hauskaa oli huomata se että viime kautena 97 ikäluokan SM sarjassa oli pääkaupunki seudun joukkueita 4 ja muutamien pikku siirtojen jälkeen 2 (Erä ja Grifk)

    Osa kyseisistä pelaajista on vaihtanut erään jo paria kautta aikaisemmin mutta noin raju tuo lista kuitenkin on.

  16. keräilyerältä hyvä lista. Tätä tarkoitin itse kun totesin että erän juniorityöllä on tämän ysiseiskaikäluokan menestyksen kanssa hyvin vähän tekemistä. Hyvin on tietenkin kesällä siirtomarkkinoilla onnistuttu ja jostain sekin tottakai kertoo.

  17. Lehtisellä keltanen=sininen noussu päähän? ja kerää -96/97 uuden sm porukan ”ERÄÄN” uskottavuus koetuksella? TULE meilee voitetaan keräily porukan SM!!!

  18. keräilee joka ikäluokassa ihan hyvin muitten seurojen junioripelaajia. Tässä taustalla tietenkin on tahto menestyä. Se mikä tämän mahdollistaa on hyvät sponsorit ja tausta eli olisi varmaan aika muittenkin seurojen saada taustat kuntoon sponsorien suhteen. Ei se valmennus kummiskaan erässä ole minkä takia pelaajat sinne siirtyy.

  19. Vai oli Erän 94 pojissa paljon värvättyjä? Tais mestaruuden voittaa lähes sama ryhmä mikä pelas Erässä jo aikaisemmilla kausilla. Hifk lopetti ja sieltä ryhmään tuli muutama poika.

    Taitaa pojille kuitenkin nykyään vaikuttaa Erän valmennuksen osaaminen. C-pojissa päävalmentajat Lehtinen ja Palovaara ovat maann ehdotonta huippua. Palovaara ollut mm. Espoon Oilerssin a-poikien valmentajana sekä miesten divarissa.

  20. Lehtisen osaaminen? Hetkinen, jos se valmentais floorball team ateena ja soittelis et pääset pikkupohjolaan. Samalla olis mahis päästä ateenaan pelaan, sinne muutkin on tulossa, kiinostaako? Kiinnostaa. Eli nyt tämä kyseinen valmentaja sattuu oleen erässä. Tommonen jengi pärjäis ihan vaikka nykäsen matin opeilla:)

  21. Sen verran otti silmään muutama yksilö klässikistä, et olis ykköskentän kamaa jos asuis kehä 3 sisäpuolella:)

  22. Lehtinen on alansa huippua. Pelaajat saa jatkuvasti ohjeita ja pelaajien kehittäminen ovat keskiössä. Ilkka on muutenkin loistava esimerkki nuorille urheilijoille. Ei tupakoi eikä rällästä keskikalja huuruissa viikonloppuisin. Pukeutuu urheilullisesti ja elää urheilullisesti. Nyt kateeliset voivat olla hiljaa ja katsoa peiliin!

  23. joonatan surakka on pelannut koko pienen ikänsä oman kylänsä joukkueessa eli on siis kantanu lentävä tohveli-logoa rinnassaan koko hienon peliuransa ajan, ja tulee myös aina taistelemaan mosansininsten väreissä.

  24. Lehtisen ei tarvitse pelaajia VÄRVÄTÄ, sillä pelaajia on jonossa tulossa sisään. Tänäkin vuonna kaksi täyttä kilpasarjan joukkueellista 97-pelaajia, joista omaa tuotantoa lienee puolitoista joukkueellista.

    Erän oma hyvä pelaajarunko ”imaisi” varmaankin tavoitteelliset pelaajat joukkueeseen, jolla näkivät olevan menetysmahdollisuuksia laajemminkin. Pelaajat myös saaneet sellaista valmennusta kuin odottivatkin saavansa: sitoutunutta, systemaattista, osaavaa, eräläistä,…

  25. Tapanilan Erä, 1930-luvulla perustettu voimisteluseura ”imaisee” pelaajat pääkaupunkiseudulta havujensa suojiin. Voi herra isä mikä joukkueen logo on nykypäivän Suomessa ja lajissa nimeltä salibandy! Onneksi oma poika ei pelaa moisessa pysähtyneisyyden seurassa!

  26. Niinpä. Se joukkueen logohan onkin kaiken a ja o.

    Osoittaa kyllä täyttä tietämättömyyttä lajista, jos pystyy väittämään Tapanilan Erää pysähtyneisyyden seuraksi.
    Ei tarvitse käydä kuin lukemassa Erän sivuilta ”Meidän tapa” -linkin takaa kuinka takapajuinen ja pysähtynyt seura on kyseessä.

    Itse olen ainakin erittäin iloinen että kaksi poikaani pelaa seurassa, jossa on selkeä pelaapolku aina miehiin saakka.

  27. Oispa kiva kuulla, ketkä näistä ”vihaan erää” kommentoijista on nähny kun erä 97 treenaa, kaverit treenaa aina täysiin ja kehityksen halu on käsittämätön. Ja tässä tulemme siihen kohtaan miksi kyseiset kundit tulee lähes joka ilta tapanilaan/myllypuroon, koska he haluavat saada itselleen parhaat mahdolliset puitteet kehittymiseen ja ne erässä pystytään tarjoamaan jokaisella osa alueella.

  28. Lässyn lässyn. No mut 98-ikäluokassa ihan ”omilla” jätkillä finaalissa, ton jengin runko pysynyt samana todella pitkää. Eikös ne pojat pitäis teilata kanssa jotka jengi pettureina ei edusta omaa seuraa hamaan loppuun saakka, vaikka toisaalla kehittyy. Hirveitä spedejä täällä liikkuu, ei jumalauta viikon tauko täältä ja taas vituttaa nää urpot….

    Mikä joukkue ei järjestä joka kevät tryoutteja, siis semmoinen joka yrittää pärjätä sm-tasolla?

  29. jeeeah
    23.4.2013 15.26

    Oispa kiva kuulla, ketkä näistä ”vihaan erää” kommentoijista on nähny kun erä 97 treenaa, kaverit treenaa aina täysiin ja kehityksen halu on käsittämätön. Ja tässä tulemme siihen kohtaan miksi kyseiset kundit tulee lähes joka ilta tapanilaan/myllypuroon, koska he haluavat saada itselleen parhaat mahdolliset puitteet kehittymiseen ja ne erässä pystytään tarjoamaan jokaisella osa alueella.

    saattaa myös olla jotain tekemistä peliajan kanssa. niinkin iso joukkue kun erällä on, niin äkkiäkös kaveri istuu katsomossa eikä vaihtopenkillä filassa jos ei treenaaminen maistu

  30. Mikä mättää poikien menestyksessä. Eikö Erä97 ansainnut voittoaan?

    Ryhmä treenaa kurinalaisesti ja kovaa, laadukkaammin kun monet vuosia vanhemmat ikäluokat muissa seuroissa ja se kyllä näkyy peleissä tekemisen laadussa. Onko se Erän ongelma että alueen ikäkausihuiput haluavat samaan joukkueeseen ja Erä pystyy tarjoamaan ammattimaisen valmennuksen joukkuelle. Vai onko se muiden seurojen ongelma että eivät pysty vastaavaan? Kommenttien perusteella voisi kuvitella että hyvien pelaajien pitää pysyä hinnalla millä hyvänsä kasvattajaseurassa. Kuinka moni liigajoukkue on kasattu ”omista pojista”. Missä ikäluokassa siis saa vaihtaa joukkuetta ja millä perusteella?

    Ovatko pojat taantuneet pelatessaan tässä porukassa vai miksi olisi poikien parhaaksi jäädä kasvattajaseuraan?

    Lakatkaa aikuiset? dissaamasta poikien hienoa menestystä, kyllä se on ansaittu kovalla duunilla.