Väänänen hehkutti SPV:n puhdasta playoff-saldoa – ”Kertoo paljon meidän ryhmästä”

Tatu Väänänen johdatti Seinäjoen Peliveljet keväällä jo toiseen perättäiseen SM-kultaan. Kuva: Juha Käenmäki

Kuva: Juha Käenmäki
Kuva: Juha Käenmäki

Salibandyliigan parhaaksi pelaajaksikin monesti kehuttu SPV-puolustaja Tatu Väänänen oli todella iloisilla mielin joukkueensa toisesta peräkkäisestä Suomen mestaruudesta.

Väänäsen mukaan pudotuspeleissä kolme suoraan 3-0-voitoin katkaistua ottelusarjaa kertoo joukkueesta paljon. SPV kaatoi niin NST:n, Classicin kuin SSV:nkin ilman tappioita.

– Kyllä tämä kevät kertoo paljon meidän ryhmästä. Voitontahto ja huikea sitkeys näkyivät kaikissa sarjoissa ja ne toivat meille mestaruuden, Väänänen juhlahumussa Pääkallo.fi:lle.

Joukkueen yhtenäisyys ja henkinen kantti ovat maailmanmestaruudenkin voittaneen puolustajan mukaan syynä edellä mainittuihin asioihin.

– Henkisesti oltiin hurjan vahvoja ja ollaan oltu taas yhdeksän kuukautta niin tiiviisti yhdessä, että se poiki meille tällaiset lähtökohdat. On älyttömän hienoa olla mukana tällaisessa ryhmässä, Väänänen ylisti.

Finaalisarja oli tänä vuonna selkeämpi kuin viime keväänä. Väänäsen näkemyksen mukaan sarjan alku vaikutti tänä vuonna siihen eniten.

– Saatiin paljon parempi startti kuin viime vuonna, kun voitettiin eka matsi kotona. Toisessa finaalissa oltiin ajoittain paljon pallottomana, mutta taisteltiin voitto vielä siitäkin. Tänään oltiin sitten paljon kaveria valmiimpia pelaamaan ja saatiin urku kunnolla auki.

3 comments

  1. Tatu on edelleen maailman paras pakki. Ei pääse mihinkään. Yksikään SSV pelaaja ei lähtenyt paineistamaan koska tietävät että huonosti käy. Toivottavasti Tatu pelaa vielä pari mestaruutta lakeuksille.

  2. ”Tatu pelaa loistavaa salibandyä. Syksyllä sitten SPV:n kanssa Tampereelle Ch.Cupin peleihin.” Kyllä Champions Cup pitäisi nyt siirtää Seinäjoelle.. tänne vaan!