Väänänen siirrostaan: ”Olosuhteiltaan yksi maailman parhaista seuroista”

Tatu Väänänen toimi Suomen kipparina EFT-turnauksessa. Kuva: Jari Turunen

Tatu Väänänen toimi Suomen kipparina EFT-turnauksessa. Kuva: Jari Turunen
Tatu Väänänen toimi Suomen kipparina EFT-turnauksessa. Kuva: Jari Turunen

Suomen maajoukkueen kapteenin Tatu Väänäsen siirto Sveitsin liigan Wiler-Ersigeniin varmistui perjantaina. Väänänen voitti tänä ja viime keväänä Suomen mestaruuden SPV:n riveissä. Väänänen kommentoi siirtoaan Pääkallo.fi:lle viikonloppuna pelatun EFT-turnauksen yhteydessä.

Väänäsen siirron on pitänyt toteutua jo kahtena edellisenä keväänä, mutta vasta nyt siitä tuli totta.

– Ei siinä kummempia ole ollut. Osittaisena vaikuttajana on ollut se, että Esa Jussila oli siellä aiemmin, eikä ulkomaalaisia ihan tuhottomasti voi olla joukkueessa. Omat juttunsa siinä olivat, kommentoi Väänänen sitä, miksi siirto vihdoin toteutui.

Väänäsen atleettisuus, taito ja johtajuus ovat olleet tärkeitä tekijöitä SPV:n kahden perättäisen mestaruuden takana. Miehestä huokuu ammattitaito ja halu kehittyä edelleen paremmaksi.

Sveitsi-ottelun jälkeisessä haastattelussa Väänänen pystyy samantien sanomaan mikä meni hyvin ja mikä huonosti. Ammattimaisuus olikin tärkeä pointti joukkueen valinnassa.

– Ehdottomasti ammattimainen, yksi parhaiten hoidetuista seuroista maailmassa. Tai siis en minä varmasti osaa sanoa, etteikö Ruotsissa olisi hoidettu jotain asioita vielä paremmin, mutta hyvää olen kuullut, sanailee Väänänen.

Väänänen tarkentaa vielä odotuksiaan.

– Harjoitusolosuhteet ovat huippuluokkaa. Uskon, että siellä on vielä helpompi keskittyä itse lajin harjoittelemiseen ja itsensä kehittämiseen.

Suomen maajoukkueen kapteenin sopimus Sveitsin suurseuraan on kaksivuotinen.

5 comments

  1. Kauheaa ajatella mitä sieltä tulee maajengiin takaisin kun nyt ”on vielä helpompi keskittyä itse lajin harjoittelemiseen ja itsensä kehittämiseen” 😀

    Mies on nyt jo täysin ylivoimainen, eikä vieläkään koe että tekisi asioita riittävällä tasolla.

    Tästä mallia liigan junioreille. Yksi maailman parhaista kokee, että on vielä rahkeita parantaa harjoittelua ja itsensä kehittämistä. Hieno mies ja todellinen unelmien tavoittelija!

    Paljon onnea Väänäselle Sveitsiin!

  2. Itse näen asian niin, että juuri hyvät/erinomaiset pelaajat näkevät peli tavassaan aina jotain parannettavaa, eikä tyydy siihen. Kyllä kehityskin stoppaa aivan varmasti, jos luulee että on jo ”tarpeeksi” hyvä!

  3. Mieleeni muistuu Salibandy-lehti vuosien takaa, lehteä lukeneet varmasti muistaa lehdessä olevan Mestariainesta-osion. Tässä kyseisessä numerossa yksi esitellyistä mestareista oli nuori Tatu Väänänen, olisko ikää ollut 15 vuotta ja SBS Enon B-junnut voittaneet Suomen mestaruuden!
    Menikö tuossa sitten vuosi tai pari, kun SBS Eno nousi peräti ykkösdivariin?
    No, mutta kuitenkin, jo tuolloin tuosta esittelystä pystyi päättelemään, että tästä kaverista kuullaan vielä.

    Uusimmista samassa osiossa esitellyistä pelaajista on muuten jäänyt mieleen Arttu Häkkinen, tuolloin taisi edustaa PakVi:a, nykyään taitaa olla Erän pelaajia.