Vielä viisi kautta tyttöjen SM-sarjassa jäljellä: 14-vuotias Fanny Holmberg (oik.) ratkaisijana B-tytöissä. Kuva: Tuula Heino-Kyllönen

PSS kaatoi finaalisarjassa Kooveen. Kuva: Tuula Heino-Kyllönen

Porvoon Salibandyseura voitti tyttöjen vanhimman ikäluokan (B-juniorit, 1993-96 -syntyneet) SM-kultaa puhtaalla pudotuspelisaldolla. Ratkaisevassa finaalissa lauantaina kaatui viime kauden mestari, tamperelainen Koovee, lukemin 4-8 peräti 436 katsojan edessä Tampereella.

Vaikka vierailijat pääsivät nopeasti 0-3-johtoon, taisteli Koovee ottelun voitosta ihan tosissaan toisen erän maaliensa myötä. Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, kun Porvoo kasvatti maalin johtonsa parhaimmillaan jopa viiden maalin johdoksi.

Porvoon ratkaisijana hääri kauden aikana kokeneiden Henna Uljuan ja Senni Hietasen seuraksi ykkösketjuun noussut, vasta 14-vuotias Fanny Holmberg. Finaalissa Holmberg iski joukkueelleen kaksi maalia, joista ensimmäisen riistämällä pallon kärkikarvaajana ja toisen viimeistelemällä tyhiin ottelun viime minuuteilla.

– Hieno joukkue ja tytöt todella ovat ansainneet mestaruuden. Viimeisen reilun kuukauden aikana otettiin lopulta se viimeinen ja suurin harppaus, kun voittamiseen tarvittava asenne puolustamiseen ja oman maalin varjeluun löytyi, Porvoon valmentaja Mika Strömberg kiittelee seuran sivuilla.