Miehet

Viidelle suomalaiselle kultaa Sveitsissä! – Alligator Malans ja Chur mestareiksi

21.04.
2013
Miehet
Akseli Ahtiaisen valmentama Alligator Malans juhlii Sveitsin mestaruutta. Kuva: Damian Keller

Akseli Ahtiaisen valmentama Alligator Malans juhlii Sveitsin mestaruutta. Suomalaispelaajista mukana juhlissa ovat Lauri Kapanen ja Petri Widgren. Kuva: Damian Keller

Sveitsin Mobiliar Leaguen salibandymestaruus on ratkennut sekä miehissä että naisissa. Miesten kullan vei Akseli Ahtiaisen luotsaama sekä Petri Widgrenin ja Lauri Kapasen edustama Alligator Malans voitoin 4-2. Malans voitti ratkaisevan ottelun Floorball Köniziä vastaan selvästi 9-4. Naisissa saatiin kaksi suomalaismestaria, kun Tiia Ukkosen ja Tiltu Siltasen Piranha Chur voitti UHC Dietlikonin ratkaisevassa viidennessä finaalissa jännittävien vaiheiden jälkeen 8-7.

Miesten 6. finaali: Floorball Köniz – Alligator Malans 4-9 (voitot 2-4)

Kaikki edelliset finaalit Könizin ja Malansin välillä olivat olleet todella tasaisia ja päättyneet yhtä lukuunottamatta maalin erolla. Kuudes ja sarjan ratkaissut peli oli tyystin toista maata: Malans karkasi jo ensimmäisessä erässä 3-1-johtoon, eikä sen koommin päästänyt Köniziä kahta maalia lähemmäksi. Toisen erän ainokaisen teki Malansin Armin Brunner Lauri Kapasen syötöstä.

Kolmannessa erässä Köniz kavensi kertaalleen ajassa 42.15. Tämä jäi kuitenkin laihaksi lahduksi, kun seuraavan reilun kymmenminuuttisen aikana Ahtiaisen suojatit painoivat kaasua ja iskivät ratkaisevat neljä maalia. Loppu oli kosmetiikkaa ja maienfeldiläinen Malans pääsi juhlimaan ensimmäistä mestaruuttaan seitsemään vuoteen murskaavien 9-4-loppunumeroidein saattelemana. Sekä Kapanen (1+2) että Petri Widgren (1+1) häärivät ottelussa mestareiden ratkaisupelaajina.

Petri Widgren teki ratkaisevassa finaalissa tehot 1+1. Kuva: Damian Keller

Petri Widgren teki ratkaisevassa finaalissa tehot 1+1. Kuva: Damian Keller

Naisten 5. finaali: Piranha Chur – UHC Dietlikon 8-7 (voitot 3-2)

Naisten finaalisarja venyi lopulta viidenteen finaaliin edelliskauden mestarin Piranha Churin noustua sillasta tasoittamaan otteluvoitot Dietlikonia vastaan viime viikonloppuna. Ratkaisevassa pelissä näkyi, että kumpikin joukkue oli todella halukas ottamaan kultaiset mitalit, ja peli aaltoili pitkään tasaisena. Pelin ratkaisu venyikin ottelun loppuminuuteille: Dietlikon johti ottelua 4-6 vielä kuusi minuuttia ennen loppua, mutta Chur osoitti sen jälkeen, miksi on ollut viime vuodet liigan dominoivin joukkue.

Tajaa-ajon kruunasi Churin Tanja Kornberger, joka iski Churin maalin johtoon ajassa 57.06. Kornberger teki viimeisen minuutin alussa vielä 8-6-johtomaalin, ja mestaruus alkoi varmistua. Dietlikon onnistui maalaamaan vielä kertaalleen, mutta peliaika ei riittänyt tasoitukseen. Näin Chur pääsi juhlimaan toista liigamestaruutta putkeen. Mestaruuspokaalia pääsivät hypistelemään myös Churin maalivahti Tiltu Siltanen sekä Tiia Ukkonen (0+0). Kaksikko juhli myös Sveitsin cup-mestaruutta ja silloin hymy Kiikarit-kuvablogissa oli tällainen.

Churin suomalaiset pääsivät juhlimaan mestaruutta. Kuva: Damian Keller

Churin suomalaiset pääsivät juhlimaan mestaruutta. Kuva: Damian Keller

Tilastoja:

Finaalitappiosta huolimatta Köniz valtasi miesten pudotuspelien pistepörssin kärkisijat elintärkeällä tutkaparillaan Emanuel Antenerilla (23+15=38) ja Samuel Schneiterilla (18+13=31). Malansin Lauri Kapanen oli lopulta pistepörssin kolmas tehoin 14+11=25. Hän oli joukkueensa tehokkain myös finaalisarjassa (6+6) iskien tärkeitä voittomaaleja. Widgrenin pudotuspelisaldo oli 4+12=16 ja finaaleissa 1+2. Naisten puolella Tiia Ukkonen oli pistepörssin kymmenes tehoin 5+2=7. Finaalisarjassa hän teki kaksi maalia.

Avatar
Lauri Havukainen