Viron liigassa suomalaismestareita

Suomalaispelaajat juhlivat salibandymestaruutta tänä keväänä myös Viron liigassa. Finaalisarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa Jogeva Tähe väänsi voitot TTU SK:sta niukasti 13-11 ja 6-5. Viimeisessä finaalissa ero repesi 400 katsojan edessä 14-6:een, ja suomalaisetkin pääsivät nostelemaan mestaruuspyttyä.

– TTU:lla ei vielä ollut eväitä mestaruuteen, sillä meillä on parhaillaan nuorennusleikkaus meneillään. Jogeva voi hyvinkin dominoida Viron salibandyä vielä pitkään. Muitakin nälkäisiä joukkueita Virossa tällä hetkellä on, vaikka mestaruussarjaa pelattiinkin vain viiden joukkueen voimin, TTU:n päävalmentaja Stefan Westermarck kertoo.

Jogevan materiaali oli maan pääsarjaan omaa luokkaansa ja leveydeltäänkin Viron paras. Jogevan avainmiehiä olivat Suomen Salibandyliigasta tuttu Viron maajoukkuepelaaja Rein Kivi, hänen veljensä Raul sekä suomalaisista etenkin Iiro Liede.

Venäjän maajoukkuemiehistä erityisesti Pavel Semenov dominoi finaalisarjaa ja vei nimiinsä pistepörssin voiton ylivoimaisesti. Suomalaisista Jogevan paidassa mestaruutta juhlivat Liede, Miro Ranta, Christer Kunttu ja Mikko Pulkki.

Finaalisarjan hävinneen TTU:n suomalaiset olivat aiemmin Suomen ykkösdivarista kokemusta kartuttaneet Anton Ylä-Autio ja Aleksi Ali-Lekkala sekä muun muassa kakkosdivaria pelanneet Sami Hietaranta ja Lassi Tornivaara. Joukkuetta valmensi Stefan Westermarck ja joukkueenjohtajana toimi Mikko Iiskonmäki.

Viron pudotuspelien pistepörssi:

1. Pavel Semenov, Jogeva Tähe 6 ott. 20+8=28
2. Rein Kivi, Jogeva Tähe 6 ott. 8+11=19
3. Iiro Liede, Jogeva Tähe 5 ott. 7+11=18

Viron liigan tilastosivulle