Virustaudin selättänyt Jarno Ihme aloittaa SPV:n maalissa perjantaina

Tommy Koponen kertoi torstain finaalipressissä Jarno Ihmeen paluusta SPV:n tolppien väliin. Kuva: Salibandyliiga

Tommy Koponen kertoi torstain finaalipressissä Jarno Ihmeen paluusta SPV:n tolppien väliin. Kuva: Salibandyliiga
Tommy Koponen kertoi torstain finaalipressissä Jarno Ihmeen paluusta SPV:n tolppien väliin. Kuva: Salibandyliiga

Salibandyliigan finaalisarjaan valmistautuvien SPV:n ja SSV:n edustajat olivat torstaina saapuneet Helsingin Hartwall Areenalla pidettyyn infotilaisuuteen, johon myös Pääkallo.fi suuntasi. Luottavaisin mielin paikan päällä ollut päävalmentaja Tommy Koponen kertoi positiivisia uutisia SPV:n sairaslistalta, sillä joukkueen maalilla aloittaa perjantain finaalissa ykköstorjuja Jarno Ihme.

Välierissä Classicia vastaan Peliveljien torjuntavastuuta kantoi Julius Kivimäki, joka tuurasi Koposen mukaan virusperäisessä taudissa ollutta Ihmettä. Sarjan ratkaisseessa kolmannessa ottelussa maajoukkueessakin esiintynyt Ihme vaihdettiin maalille kolmannen erän alussa joukkueen ollessa 2-4-tappioasemassa. Ihmeen kymmenen torjuntaa auttoivat lopulta SPV:tä nousemaan tasoihin ja aina voittoon asti.

Vaikka Jarno Ihme aloittaakin joukkueensa maalilla perjantaina, niin päävalmentaja Koponen ei lähtenyt kiistämään Julius Kivimäen nousua vakavasti otettavaksi haastajaksi.

Finaalisarjan aloittamista Seinäjoella Koponen luonnehtii hyväksi asiaksi SPV:n kannalta ja uskoo sen antavan etulyöntiaseman.

– On aina mukavampi aloittaa kotona. Jos muistellaan toissa kevättä, niin silloin SSV:llä oli kotietu ja lopulta he voittivat mestaruuden, kun taas viime vuosi oli poikkeus. Kotietu on myös siinä mielessä hyvä, ettei tarvitse matkustaa niin paljon ja totta kai on hienoa pelata 3000-päisen punaisen meren edessä, Tommy Koponen tuumii.

Molempien joukkueiden edustajat olivat yhtä mieltä siitä, että laajalla rintamalla peluuttaminen tulee olemaan avainasemassa finaaleissa. Koponen kiistää puheet yhden kentän joukkueesta ja kehuu seinäjokisten leveää materiaalia, josta löytyy ratkaisijoita myös alemmista kentällisistä.

– Jos joku, niin me osaamme laajan peluutuksen. Viime keväänä taisimme olla ensimmäinen joukkue koskaan, joka peluutti finaaleissa täyttä neljää ketjua ja lopulta se toi mestaruuden. Se tuntuu selvästi olevan meidän juttu, ja luotamme siihen myös nyt, Koponen painottaa.

3 comments

  1. Kakkonen teillä hesalaisilla vaan on mielessä. 😛 Pelataan ensin, ja silitellään vasta sitten.

  2. kyllä sitä varmana väitetään, mutta kolmoserässä ihme venyi taas kerran nimensä mukaisesti 😀