Video: Wirmo murskasi HIFK:n Mynämäellä – sadan metrin lippujono ennen peliä

Wirmon kotiottelu HIFK:ta vastaan rikkoi mynämäkeläisten yleisöennätyksen. Peliä seurasi 586 katsojaa. Lippujono kiemurteli sadan metrin mittaisena ympäri parkkipaikkaa jo kaksi tuntia ennen ottelun alkua.

Kuva: Katariina Torikka
Kuva: Katariina Torikka

SBS Wirmon ja HIFK:n kausi huipentuu sunnuntaina Pasilassa, kolmannessa ja ratkaisevassa ottelussa. Helsinkiläisillä oli perjantaina sauma laittaa ykkösdivarikarsinta pakettiin, mutta Wirmo mankeloi taululle selkeät 12-2-lukemat. Ottelusta on tarjolla myös maalikooste tämän jutun lopussa.

Sunnuntain otteluun lähdetään voittojen ollessa tasan 1–1. Ratkaiseva HIFK–SBS Wirmo-ottelu alkaa sunnuntaina klo 15.30. Jo aiemmin Divariin nousunsa varmistivat FBC Turku ja LaSB.

Mihin ottelu ratkesi?
Wirmo leipoi avauserässä hurmoshenkisen kotiyleisönsä (586) edessä neljä osumaa yhdeksässä minuutissa. Vauhdikas hyökkäyspeli ei kostautunut omassa päässä, vaan keltapaidat jaksoivat myös puolustaa ja peittää laukauksia. Kahden erän jälkeen tilanne oli jo 6-0, joten kolmas meni pelkäksi pelailuksi. Pahimmilta ylilyönneiltä vältyttiin, vaikka tunteet kävivät molemmissa leireissä välillä todella kuumina.

Ottelun hahmo?
Peter Österholm, 33, on pelannut Wirmossa putkeen 17 kautta. Illan matsi oli hänelle viimeinen edustustasolla kotiyleisön edessä. Österholm kiitti väkeä ensin kahdella maalilla ja minuutti ennen loppua, oman joukkueen aikalisän aikana, tunteikkaalla kunniakierroksella.
– Oli lähellä, ettei tippa tullut linssiin, kun yleisö taputti seisaallaan, Österholm nieleskeli matsin jälkeen.

Ottelun puheenaihe?
Yleisöä oli paljon, Wirmon kaikkien aikojen ennätysmäärä, 586 silmäparia. Se ei yllättänyt, sillä katsojamäärät ovat olleet Mynämäessä läpi kauden korkeita. Toisen erän jälkeen ihmiset pohtivat, millä tavalla järjestävät itsensä Pasilaan sunnuntaiksi. Matsi alkaa klo 15.30. Mynämäestä on lähdössä pyhänä Helsinkiin ainakin kaksi fanibussia ja iso joukkio väkeä omilla autoilla.
Joskohan Pasilan alakatsomot ovat nyt auki? Väkeä tulee pomminvarmasti enemmän kuin viime kerralla, jolloin yleisöä oli silloinkin yli 300. Hieno urheilutapahtuma joka tapauksessa luvassa. HIFK:n ilmoituksen mukaan liput ratkaisupeliin maksavat kympin ja alle 12-vuotiailta viisi euroa.

Wirmon kotiottelu HIFK:ta vastaan rikkoi mynämäkeläisten yleisöennätyksen. Peliä seurasi 586 katsojaa. Lippujono kiemurteli sadan metrin mittaisena ympäri parkkipaikkaa jo kaksi tuntia ennen ottelun alkua.
Wirmon kotiottelu HIFK:ta vastaan rikkoi mynämäkeläisten yleisöennätyksen. Peliä seurasi 586 katsojaa. Lippujono kiemurteli sadan metrin mittaisena ympäri parkkipaikkaa jo kaksi tuntia ennen ottelun alkua.

Kommentit:
– Tänään olimme lähellä omaa tasoamme, mutta edelleen pystymme parempaan. Kun täällä pikkukylällä on 600 ihmistä katsomassa ja kannustamassa meitä, niin jokainen jätkä haluaa antaa kaikkensa. Keskittyminen oli kohdallaan ja tulos sen mukainen. Sunnuntaina Pasilassa nähdään ihan erilainen matsi, aivan varmasti. Meidän keskittyminen alkoi siihen nyt, kommentoi Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen The Cassun jälkipelihaastattelussa.
– Että semmoinen iltapuhde. Meni koko peli ihan käsistä. Ainakin helppo unohtaa. Sunnuntaina jatkuu, tuumaili HIFK:n puolustaja Antti Pärnänen.

Tilastohuomiot:
Jani Varjonen dominoi kenttää perjantaina. Kaksi maalia ja kaksi syöttöä nostivat hänet matsin pörssihaiksi. Tero Tähtinen ja Peter Österholm sutivat kumpikin kaksi osumaa, Tähtinen sai kaupan päälle vielä syöttöpaunankin. Matti Alivuotila kunnostautui tällä kertaa tarjoilijana: 3 passia.
HIFK:n tehokkain oli Jarkko Aavaharju maalilla ja syötöllä.

Linkit:
Ottelun tilastot

Maalikooste:

22 comments

  1. Liput 10e??? voi luoja mitä ryöstöä!! Tosin eihän se ole tyhmä joka pyytää, vaan tyhmä joka maksaa ja Hifk käärii mynämäen maalaisilta hyvät massit.

  2. SSV:llä kuten liigassa saattaa olla hieman eri budjetit ja kulut kuin Hifkillä ja kakkosdivarissa yleensä… Voisiko olla näin…? 🙂

  3. En nähnyt peliä mutta Hifkin kokoonpanon perusteella voittoa ei olla haettu tosissaan 😉 mm. paras veska ei mukana, Tuhkanen kokoonpanossa…

  4. Budjetille: senhän takia karsinnoissa onkin halvemmat liput kuin tuo 32 €. Eikö silloin kannata pyytää kun väkeä käy. Kuitenkin toinen nousee divariin ja budjetti nousee kolminkertaiseksi ainakin. Älkää aina itkekö, teet sitten mitä vaan niin joku on aina suu auki huutamassa miksi ja miksi!

  5. Player ei tainnut nähdä pöytäkirjojakaan, tai sitten tuo kommentti oli ironiaa 😀
    Melko pahasti saa Wirmo kämmätä Tsadissa mikäli eivät voita.

  6. 10 eur urheilutapahtumaan on ryöstöä, mutta samanhintainen jekkubatteri lähipubissa on ihan kohtuu hinta. Eikö niin??

  7. Katsomossa ennätysyleisö ja hallissa näyttää olevan huikea meno. Maalikoosteeseen kuitenkin yleisön äänien päälle soimaan Mcgyverin tunnari? Kamoon.

  8. Samaa ihmettelin, kiimainen yleisö toimii 1000 kertaa paremmin tuollaisessa videossa kuin joku mukahauska McGyver.

  9. Ei kyllä oo mitään vastusta! Wirmo olis nyt jo ratkassu ellei olis höllänny ekassa pelissä. Hifkillä hyökkäyksiä tais olla 2 ja puolustus niin säälittävää että itteekin hävetti kattella. Ensvuonna toivottavasti divarissa vähän vaikeempia pelejä.

  10. Eilen Wirmo oli paljon parempi. Tuomarilinja ei hyödyntänyt kumpaakaan vaikka punaisten lasien läpi peliä katsoinkin. Siitä huolimatta ei salibandyyn kuulu jatkuva jälkipeli ja sikailu ja tuomarien hälläväliä asenne jälkipeliin. Wirmokin voi pikkuhiljaa herätä siitä tuomarien syyttelystä ekassa pelissä. Toinen teki enemmän maaleja piste.

    Hieno GAME 3 tulossa. HIFKltakin viime peli oli selvästi kauden huonoin. Voitot on 1-1.

  11. Kylläpä heittelee tulokset. Millä tollasia pystyy selittämään? Ihan pelkästään jälkipelillä, tuomarilinjalla, kotiyleisöllä tai parketilla ei näitä eroja selitetä?

  12. Hei ilmeisesti STADIN-MAKE?? Ne liput maksaa myös yli 12-vuotiailta lapsilta 10 euroa. Saavatko nämä jekkupattereita lähipubista?? Toivottavasti HIFK kerää nyt tarvittavat rahat ensivuoden kakkosdivarin kiertämiseen.

  13. Valitettavasti editointi ohjelma sotki äänet ja jouduin laittaa musiikkia maalikoosteen taustalle!! Pe-La yöllä kun tuota tein ja piti aamuksi olla kulkaistuna, niin en uudestaan ehtinyt sitä enää MOKANI jälkeen väsäämään. P.S. tuollaisista ainaisista valittajista ei tule koskaan yhtään mitään!!

  14. Video ok, paljasti monia asioita. Mikä järki päästää katsojat pelaajien 2 metrin päähän katsojista? Ei tsadissa ainakaan noin toimita. Dumaritkin aika erikoisia tapauksia, videon perusteella näytti ettei homma ihan hanskassa ollut, ei tosin yllätä kun Turun seudusta on kyse. Itsellä erittäin huonoja kokemuksia niistä. Tulosta on silti kunnioitettava. Voitot 1-1, huomenna on vastassa ihan eri Hifk ja toivottavasti molempia miellyttävät dumarit.

  15. Masa kiitos videoista mutta älä vedä hernettä nenään. Nyt oli sentään pistetty kaverinkin maalit mukaan 😉 ehkä jo ensi kerralla ne äänetki sinne löytyy.

  16. Mynämäellä tuomarit ei keskittynyt yhtään jälkipeliin. Jos oisivat keskittyneet niin olisi tullut muutama punanen kortti!

  17. Voi kuinka nolo toi hifkin kaljupää pakki on. jos seuraatte sen tekemisiä kohdassa 2.24 jos ei olis tullu maalii olis tuomari anatnu 2+10 tai jopa punasen. noloa persetaklaamista