Ykkösketju kovassa vireessa – Suomelle niukka voitto Sveitsistä

Lauri Kapanen ohjasi näppärästi Suomen 2-2-tasoitusosuman. Kuva:Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Miesten maajoukkue kaatoi Sveitsin tänään pelatussa Euro Floorball Tourin ottelussa lukemin 4-5 (2-1,2-3,0-1). Sveitsi voitti ottelun jälkeisen rangaistuslaukaisukilpalun lukemin 2-0, joten Suomi keräsi ottelusta kaikkiaan kaksi pistettä.

Mihin ottelu ratkesi?
Suomi aloitti tänäänkin tahmeasti. Ottelun ensimmäinen puolituntinen oli Sveitsiltä varsin vahva. Toinen puolituntinen olikin sitten vahva osoitus Suomen rutiininomaisesta osaamisesta. Ykkösketjuna toiminut Lauri Kapanen-Jani Kukkola-Mika Moilanen-Janne Lamminen-Jonne Junkkarinen pelasi vahvasti läpi ottelun ja tehtaile neljä Suomen viidestä maalista.

Ottelun hahmo?
Ykkösnyrkistä vakuuttavimmin esiintyi Erästä Helsingborgiin siirtyvä Moilanen. Varsinkin pitkä syöttö Kapasen maaliin oli taidokas suoritus.

Ottelun puheenaihe?
Areenalla oli tänään jo oikeanlainen tunnelma maaotteluita ajatellen. Yleisöä riitti eilistä enemmän ja katsojamäärä nousi nelinumeroiseksi.

Lauri Kapanen ohjasi näppärästi Suomen 2-2-tasoitusosuman. Kuva:Salibandyliiga
Lauri Kapanen ohjasi näppärästi Suomen 2-2-tasoitusosuman. Kuva: Salibandyliiga

Kommentit:
– Kaksi ensimmäistä erää puuttui laatua tekemisestä ja varsinkin syötöistä. Kolmanteen sitten parannettiin ainakin näennäisesti, arvioi maajoukkueen kapteeni Tatu Väänänen.
– Alku oli meiltä hyvä. Meidän pelin rakenne hajosi ottelun puolivälin jälkeen, eikä pystytty enää vastaamaan Suomen kovuuteen. Kokemus ratkaisi, kommentoi Sveitsin päävalmentaja Petteri Nykky ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Tilastohuomiot:
Suomi: Lauri Kapanen 1+2, Mika Moilanen 1+1,
Sveitsi: Mattias Hofbauer 1+0, christoph Meier 1+0, Yves Pillychody 1+0, Kaspar Schmocker 1+0

Linkit:
Ottelutilastot
Salibandyliigan kuvat

32 comments

  1. puuttuuko Tamperelainen mainonta kun ei tahdota päästä edes Classicin runkosarjan liigaotteluiden yleisömääriin

  2. Alueellinen markkinointi on ollut täysin olematonta. Onko sitten luotettu, että Classic saa sen hoidettua ja väkeä tulee peliin. Ongelmana vain se, että C jakaa kauden aikana satoja ilmaislippuja joka peliin ja vielä fiksailee katsojalukuja pöytäkirjoihin. Nyt kun ei ilmaislippuja ilmeisesti ole viljety, on tuloksena surkeat katsojaluvut. Lauantaina oli sentään paikalla 700-800 katsojaa.

  3. Mainonta?

    Mahtavaa ylivoimaa Kettunen. Oli jo kerran maalikin lähellä. Etsi nyt oikeesti pallollisille pelaajille laatuaikaa pallon kanssa. Miten mj valmennus voi olla tuolla tasolla? Ammattimiehet, muka?

  4. Ensinnäkin markkinointia ei todellakaan ole hoidettu millään tasolla ammattimaisesti ja siinä löytyy tässä amatöörilajissa parantamisen varaa..
    Mutta sitten siihen tärkeämpään, eli itse matsiin.. Ykköskentältä mahtava esitys, Kapanen oli aivan omaa luokkaansa, kenties yksi maailman parhaistä tällä hetkellä? Lamminen ja Junkkarinen tekivät ykkösen takana hyviä nousuja, näistä seurauksena kaksi pönttöä sveitsin päähän. Kakkoskenttä alkoi mielestäni toimimaan vasta, kun sinne lyötiin Pfitzneri Teron tilalle ja tämä SPV hyökkäys oli mielesstäni todella surkea? Paikkoja taisi tulla lähinnä omaan päähän..
    Jotakin Suomen tasosta kertoi se, että tälläisessa pelissä jouduttiin tiivistämään kahteen kenttään, pistää miettimään hieman..

    Ja sitten vielä Ylelle noottia tv-lähetyksestä.. Hienoa että toteutettiin, mutta missähän vaiheessa lähetys oli ”osittain-suora”.. Kamalaa hyppimistä varsinkin 3. erässä kohdasta toiseen ja järkyttävällä tavalla näytetty rankkariskaba.. hävettää!

  5. Ykkönen ihan ykkönen! Junkkarinen ja Lamminen ihan maailmanluokkaa. Minulle ei auennut Kettusen peluuttamisessa, että miksi ihmeessä Kivilehto oli pantu ketjuun? Toki varmaan siellä saa vähemmän vaarallisia tilanteita aikaisekai kuin pakkina… mutta samaan aikaan monta hyvää ja nälkäistä nuorta hyökkääjää puree tuppea penkillä. Kertokaas joku, jolla parempi tietämys lajista, miksi näin?

  6. Yleisömääristä sen verran voin sanoa, että jo tshekkipelissä oli kyllä jo saman verran poppoota kuin normi classicin runkosarjapelissä… Jossa siis yleisömäärä aina ilmoitetaan väh 500 suuremmaksi.

  7. Olen samaa mieltä Tre1 kanssa, hyvin kirjoitettu kokonaisuudessa.
    Ylen selostajakin pihalla pelistä, puhutaan kyllä salibandystä mutta unohtui monesti että siellä pelataan samaan aikaan. Selostaja ei vielä lajin sisällä ja Vehkaoja voisi olla enemmän äänessä.
    Vehkaoja näkee valmentajien taktiset ratkaisut ja ketjumuutokset varmasti, eilen monesti selostaja pohtii ääneen lajia yleisellä tasolla kun peli oli hektistä ja ketjumuutoksiakin tapahtui.
    Tänään pitäisi olla sitten tunnettakin mukana kun vastassa on Ruotsi. Ja toivottavasti focus on itse pelissä.

  8. Twitterikommentteja kun seuraa niin ei voi kun ihmellä mikä herra Lötjösen rooli on salibandyssä, ex-veska, mitä muuta?
    Hän oli negatiivinen jo liigamatseja kommentoidessaan ja nyt haukkuu kaikkea mikä liittyy tähän kauden päätös turnaukseen.

    Miestäni laji tarvitsee tälläisen kauden huipennuksen, vaikka markkinointi epäonnistui tällä kertaa niin itse tuote eli pelitapahtuma on vihteellinen.
    Oskari Saari ja Juhani Henriksson ovat jo ammattimaisen näyttönsä antaneet muissa lajeissä ja toivottavasti saamme postiivisen ilmapiirin levitettyä myös heidän kautta tähän upeaan lajiin.

  9. Nuoret ”tupen purijat” tosiaan kehiin. Tulevaisuudessa ei kannattaisi vanhojen meriittien perusteella peluuttaa….

  10. katsoja on oikeassa ja samaa olen ihmetellyt minäkin. Millä näytöillä ja millä oikeudella Lötjönen arvostelee ja haukkuu kaikkia lajiin jiittyviä asioita ja henkilöitä. Siinä on osansa saaneet liitto, liiga Oy, Kinnunen, Rytych, Tiitu, Kurre ja monet monet muut. On uskomatonta miten tuollaista puupäätä vielä roikutetaan lajissa mukana ja otetaan jopa televisioon asti angstejaan purkamaan. Tyypillä ei ole koskaan mitään hyvää ja rakentavaa kommentoitavaa, vaan ainoastaan arvostelua. Täysin turha ”has been”-juntti.

  11. Eikös se ala olla jo vakiintunut osa lajikulttuuria, ettei Ylen salibandyselostaja ymmärrä lajista tuon taivaallista. Tämä Ennekarikin on jalkapallomies ja kieltämättä sen kuulee, ettei mies tunne edes Suomen pelaajia (paitsi Tero Tiitun jota luulee maailman parhaaksi pelaajaksi).

  12. Mut kyllä Ennekari sentään Hannulan voittaa. On se varmaa Ylen vaihtoehdoista paras, ei se ny iha vihkoo höpötelly.

  13. Kyllä taas hävettää!! YLE tuottaa lähetykset peleistä hyvällä laadulla (myös selostajan lisäksi lähetyksessä asiantuntija, studio sekä haastattelut) ja porukka täällä vain haukkuu lähetyksiä! Olisiko esim. 5 vuotta sitten osattu kuvitella, että nyt yle näyttää pelit PERÄTI tv:ssä, vaikka kyseessä ei ole mm-finaali? Silloin itkun kohteenahan taisi olla se, että pelejä ei lähetetä missään. Eikä lähetys ole mikään maalikooste vaan tänäänkin lähes suora.

  14. Lusikka soppaan kanssa täysin samoilla linjoilla. Äärimmäisen hienoa Yleltä näyttää pelit lähes parhaaseen katseluaikaan kanavillaan. Osoittaa jälleen sen kuinka salibandy siirtyy eteenpäin lajina. Lajipiireihin tarvitaan ehdottomasti lisää positiivisuutta ja sen esilletuomista.

  15. ASlaituksessa neljä ex-Erän palaajaa+ Lamminen ja Junkkarinen,siinä kisojen ykköskenttä. SPVn miehet ihan kuutamolla Koski ja Hakola pelkkää miinusta, viimeinen maaottelu ainakin Koskelle? Ruotsia vastaan täytyy muidenkin yrittää ei auta jos yksi kenttä pärjää. MAONOSTUSTA EI OLLUT?

  16. Hakonen on esiintynyt positiivisesti, uskaltaa haastaa pieniinkin väleihin toisin kuin monet muut pakit, jotka tyytyvät pallottelemaan omassa päässä. Tuleehan niitä virheitä, mutta so what? Koski tosiaan aivan surkea, ei käyttöä maajoukkueessa. Hidas ja ei saa tehtyä oikeita ratkaisuja, vaan useimmiten jäätyy ja menettää pallon. Hulmi ja Myllymäki turhia jätkiä myös. Kai maajoukkueeseen jonkinlaiset kädet tarvitaan? Kivilehto kovin vaisu.

  17. Koski oli vähän purjeessa kyllä, mutta Hulmi ja Myllymäki ehdottomasti jatkoon. Paljon hieman näkymättömämpää duunia, ja Hulmi oli käynnistämässä todella montaa maalipaikkaa, mitkä eivät vain tilastoista näy. Pelityyli on lähellä Kettusen haikailemaa tapaa, joten uskon ja toivon hänen pysyvän peluutuksessa myös tänään.

    Tikka on täysin turha jätkä, kuten myös kivilehtokin on hidastunut huomattavasti, eikä kädetkään entisellä tasolla ole.

    ykköshyökkääjät olivat kovia. Kovasti parjasin Moilasta ennen turnausta mutta ilokseni voin todeta olleeni väärässä.

  18. P.S. Maalivahtitilanne on kyllä hyvä Suomella. Ikonen oli hyvä eilen, ja Ihmeeseen voi luottaa koska vaan..

  19. Moilanen oli paras Suomen pelaajista ja maalivahti, alisuorittajia oli monta, liian monta.
    Sveitsillä hyvä joukkue joka saa hyvää kokemusta peleistä tulevaisuutta varten, tulee olemaan vaikea vastus jatkossa Suomelle. Sveitsillä 93 syntyneitä 3 pelaajaa josta nro 16 ykkösketjussa, -92 2 pelaajaa, -91 2 pelaajaa -90 5 pelaajaa, -88-89 5 pelaajaa, sitä vanhempia 3 pelaajaa, Suomella vastaavat 0,0,2,3,3,14 heh heh ja silti Sveitsi meinas voittaa.

  20. mielenkiinnosta katsoin vielä ruotsin ja tsekin ikäjakauman
    ruotsi 0-2-1-4-11-5 tsekki 2-4-0-4-5-5, eli Suomi voitti nuorissa maailmanmestaruuden 92-94 ikäluokan joukkueella ja joukkueesta ei ketään ollut tampereella hankkimassa kokemusta, omituista, mutta vain minun mielestäni, ketään en syytä.

  21. Miksi ja mitä ihmettä Kivilehto tekee tässä maajoukkueessa? Mies ei sovi millään tuohon Kettusen ajamaan super aktiiviseen salibandyyn. Liike on todella hidasta ja hautoo palloa aina sen saadessaan.

    Ylipäätä joukkueen nuorentaminen on hyvä suuntaus mutta vieläkin rohkeammin olisi pitänyt ”vanhuksia” pois laittaa. Kas kun he pelaavat selkäytimestään 90-luvun ja 2000-luvun alun salibandyä ja vain ikäänkuin pakotetusti tätä uudempaa suuntausta ja silloin ratkaisut kestävät liian kauan eivätkä ole luontevia.

    Ja tiedoksi, Tiitunkin juna meni jo maajoukkuepelaamisen suhteen.

  22. Joo, samoilla linjoilla. Lisäksi näytetään peluuttavan keskellä jostain syystä? Liike hädin tuskin riittää pakissa, keskellä ei mitään käyttöä.

    Nyt on muuten kuumottava kenttä laitettu kasaan Ruotsia vastaan: Pfizner, Kivilehto, Pajukoski. En ihmettelisi jos tulee 3-4 miinusta per äijä.

  23. Kivilehtoa ja Tiitua ihmettelen itsekkin hieman maajoukkueessa. Enemmän ihmettelen kuitenki Kettusta, joka antaa kaksikolle aivan liikaa vastuuta. Ei heitä tarvitse peluuttaa jokaisessa erikoistilanteessa.

  24. Parivaljakko Loka&Kärpänen voisi yrittää seurata peliä edes sen verran, että saisi nimet oikein ennen kuin alkaa hyvin pelanneita junnupakkeja haukkumaan. HakoNEN haastoi rohkeasti ja usein vielä onnistuneesti vieden peliä nopeasti ylöspäin, ja TöllikkÖ pelasi varmasti läpi koko turnauksen eikä todellakaan jäänyt kaksinkamppailuissa jalkoihin. Sama kaksikko teki muuten Suomen ainoat maalit Ruotsi-pelissä.

    Kivilehdon ja Tiitun esitykset eivät tosiaan vakuuttaneet, vaikka peliaikaa tuli etenkin YV:llä, jolla Suomi ei tainut tehdä maaliakaan koko turnauksen aikana?

  25. Faktaa on myös se että Töllikkö otti pari miinusta Ruotsi-pelissä ja jäi laitaväännöissä auttamatta pari kertaa kakkoseksi, kevyttä kamaa kun Ruotsin pelimiehet tulee kovaa päälle. En silti sanois että tulis hyllyttää, vaan vähän tsemppiä. Saattoi jännittää ja olla uusi juttu tuollainen kovuus. Töllikkö on kuitenkin enempi hyökkäyspäähän tainnu pelata Suomenkin liigassa, en tiedä onko puolustamisen taso ihan niin kova kuin laukauksen…

  26. okei, en mene 100% takuuseen miinuksista, montako niitä oli, mutta ainakin yksi ja uskoisin että pari. Hakonen sen sijaan oli hyvä koko matsin mielestäni.