Salibandykauden päätyttyä kulisseissa on käynyt kova kuhina naisten Salibandyliigassa neljänneksi sijoittuneen Tikkurilan Tiikereiden pelaajista. Hopeajoukkue SB-Pro tiedottaa omien runkopelaajiensa jatkamisesta seurassa sekä kolmen Tiikereiden pelaajan värväyksestä.
SB-Pro on kiinnittänyt Tiikereistä Laura Mannisen, Silja Eskelisen ja Ella Sundströmin. SB-Pron valmentajina jatkavat Timo Suonpää ja Nino Kinnunen sekä maalivahtivalmentajana Jarno Kivinen.
– Joukkueen kanssa pidettiin tiukka palaveri finaalien jälkeen ja pelaajien toiveesta ruuvia kiristetään aiempiin kausiin verrattuna. Pelaajien vaatimuksesta sitoutuminen on jatkossa sata ja erivapauksia ei ole kenelläkään. Tämä antaa valmennukselle loistavat työkalut projektin eteenpäin viemiseen, Suonpää sanailee.
– Kaikki kärkipelaajat jatkavat ja heidän takanaan on noin 15 pelaajan ryhmä taistelemassa pelipaikasta liigajoukkueessa. Tilanne on parempi kuin koskaan aikaisemmin, Suonpää lisää.
Muitakin uusia liigaringissä saatetaan ensi kaudella nähdä, sillä B-tyttöihin siirtyvät uusina pelaajina Julia Eskonen ja Hanna Lonka LoSB:sta, Päivi Europaeus Tiikereistä sekä Paulina Virtanen Ruotsin Lindå Wavesista.
Lisäksi SB-Pro on tehnyt farmisopimuksen ÅIF:n kanssa, mitä kautta harjoittelurinkiin liittyvät Bianca Boman, Emma Hartwall, Alexandra Kühlefelt sekä Kia Lehmusvuori.
SB-Pron ja Tiikereiden tilannetta on päivitetty naisten Salibandyliigan siirtoja seuraavaan Huhumaa-blogiin.
Huhumaa: Naisten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2013-14
Vai jatkaako sittenkään…
Olishan se kiva, jos nuo erivapaudet loppuu. Viime kaudella kun johto mm. kuskasi omalla autolla erivapauksista nauttivia. Ja kesäharjoitteluunhan ei tarvinnut kaikkien lopuksi isoja minuutteja pelanneiden pelaajien osallistua.
Eli Morottaja ja Haapasalo vaihtavat maisemaa…
jep, eipä ole ikinä tainnut morottajalle ja haapasalolle reenaaminen maistua. ensimmäinen lopettaa aina kesäksi ja tekee sitten comebackin syksyllä, jälkimmäisellä sopimus ettei tarvi käydä reeneissä mutta peliaika on silti taattu!
on se hienoa tämä naissähly!
…kylläpäs rupes tulemaan puukkoa selkään. Tuskin siellä kukaan finaalimatseissa reenaamatta pelaa.
Kyllä siellä finaaleissa pelasi juuri tämä kaksikko. Naissählyssä on paljonkin näitä ”lopetan urani ja palaan kun kesätreenit ja fysiikkatestit on pidetty” – tapauksia. Koomista, mutta myös surkeaa, touhua.
Ihan niinkuin joku olisi huolissaan, että kuinka hyvä Pro onkaan nyt kun kaikki alkavat treenaamaan…
… Tosiaan tosiaan missasi pointin. Eivät Haapasalo ja Morottaja siellä finaaleissa reenaamatta pelanneet, vai meinasitko, että tulivat matseihin suoraan grilliltä tekemättä mitään kuntonsa eteen. Tuskin Pro näiden kahden panokseen kaatui, kuten varmaan tiedät, Haapasalohan sen ainoan finaalivoiton Prolle ratkaisi. Ymmärrän kyllä, että joukkuehenki voi alkaa haista, jos siellä on erivapauksia joillain mutta nyt osoitellaan sormella pelaajia, jotka eivät notkuneet joukon jatkona ja olivat kyllä fyysisesti siinä tikissä missä pitikin olla. Ja kuinkas paljon siellä liigassa näitä kesäreenien välttelijöitä oikeasti pyörii, laita vaan rohkeasti faktoja pöytään.
Sen tiedän faktana parin vuoden takaa (kuultu silloiselta joukkueen pelaajalta), että Prossa on kyllä näitä erivapauksia omaavia pelaajia (nimiä en lähde mainitsemaan, niitä on tullut jo esille mutta eivät ole ainoita). Ja nuo erivapaudet ovat nimenomaan tuota ettei tarvitse käydä yhteisissä kesätreeneissä, kaudella ei tarvitse käydä joukkueen yhteisillä alkulämmöillä ulkona ja jopa sitä ettei joka kerta tarvitse olla treeneissä paikalla mutta peliaika on silti taattu. Tottakai se syö semmoisia pelaajia jotka ovat aina paikalla ja treenaavat hulluna, mutta istuvat silti penkillä. Hyvä jos Prossa tuo touhu loppuu.
Jos tämä on totta niin mitä se kertoo muiden liigajoukkueiden harjoittelusta että eivät tästä huolimatta ole Prolle pärjänneet?!Classicia lukuun ottamatta.Harjoitellaanko muuallakaan vai harjoitellaanko vaan huonosti?
Yleisin tapa naissählyssä laiskotella on valikoida kesätreenit joissa käy. Lajitreeneihin tullaan mielellään, mutta kun ohjelmassa on rankempia fysiikkatreenejä, niin silloin on aina ”nilkka kipeä” tai ”työvuoro”. Jos kyseessä on pelaajat, jotka ovat pelillisesti parhaiden joukossa, on valmentajan vaan pakko katsoa touhua sormien läpi. Muuten ne harvat, jotka osaavat pelata, lopettavat tai vaihtavat joukkuetta. Nillä ahkerilla, mutta palloilullisesti lahjattomilla, ei kuitenkaan peleissä pärjätä.
Niin toivottavaahan olisi ettei liigassa pärjää treenaamatta. Fakta on että osa pelaajista on vaan niin onnettomalla silmä-käsi koordinaatiolla varustettuja ettei 60 h viikossa treenaamallakaan saavuta taitavampia 2 kertaa viikossa treenavia pelaajia…
Toivottavasti uudet sukupolvet tuovat tähän muutoksen ja perustaidot ovat jo niin hyvät kaikilla että erot syntyvät treenaamalla….
Kyllähän Ptron nimilistalta löytyy sellaisia nimiä, jotka neuvotteluvaiheessa pyysivät erivapauksia. Ja kun ehtoihin ei suostuttu niin vaihtoivat maisemaa.
Naissählyn ongelma on se, että liigajoukkeita on liikaa suhteessa kyvykkäisiin pelaajiin. Missään muussa palloilulajissa ei ole näin helppoa saada liigapelaaja -status. Jokainen valmentaja haluaa lahjakkuudeltaan tasokkaita pelaajia joukkueeseensa, ja välillä siksi on pakko hyväksyä myös epäurheilullinen toiminta. Valmentajia kuitenkin painostetaan menestysvaatimuksilla, ja silloin joutuu valitsemaan: pyritäänkö voittamaan vai mennäänkö kauteen näillä lahjattomilla pörrääjillä. Ei kovin ruusuinen tilanne.
Lahjattomat reenaa. Tuskin on miesten/poikienkaan puolella aina niin päivänvalon kestävää touhua. Amatöörilaji, mikä amatöörilaji.
Kuitenkin nämä kevätpörriäiset ovat valmentajille myös se ryhmä jossa he saattavat parhaimmillaan nähdä oman ammatti taitonsa. Ja ainakaan treenejä ei tarvitse tyhjälle salille vetää. Amatööri urheiluahan on kaikki lajit missä pelaajien täytyy itse maksaa pelaamisesta liigatasolla.
Sepille tiedoksi; jos et tuohon ikään tai pelikokemukseesi mennessä ole tajunnut sitä niin jokaisessa joukkueessa on ns. parempia pelaajia joilla on joitakin etuja suhteessa toisiin pelaajiin. Mikäli ne ovat reenivapauksia niin luuletko tosiaan ettei tuon tason pelaajat kuten mainitsemasi Morottaja ja Haapasalo reenaisi omalla ajallaan jos vapauksia saavat. Ihan pystymettästä ei 5 kk:n tauon jälkeen kuitenkaan peliin tulla vai kävitkö katsomassa kyseisen kaksikon otteita. Itse kävin ja ihan reenaamattomilta eivät vaikuttaneet. Ei muuta Sepi kun lenkkarit jalkaan ja nöyränä lenkille, niin ne muutkin tekee vaikkei yhteisissä kesäreeneissä kävisikään.
Niistä erivapauksista. Uusin Salibandy-lehti, sivu 36 – 2. Reissupelaaja. Kesän Hulmi treenaa…. Jos nyt nää ”erivapaudet” jätetään pois tästä Naissäbä-keskustelusta tällä kertaa.
Juuri näin taas täällä haukutaan naisia ja puhutaan erivapauksista jne ja kuitenkin niitä on ihan yhtälailla miehissäkin ja SPV:ssä tosiaan reissaa (saa erivapauksia) muutkin kuin tämä Hulmi.
Samoiten kun halutaan väheksyä naisten salibandyä puhutaan naissählystä. Jos naissalibandy riivaa niin miksi lukea edes näitä naisiin kohdistuvia juttuja, tuskin kuitenkaan pelejä käytte katsomassa ja kuitenkin on niiiin kiva haukkua naissabaa.
Ootteko tosissanne verratessanne Hulmia ja jotain naisten liigan tms. miesten alasarjapelaajien erivapauksia? Jos erivapauksia saa ukko, joka on kuntotestien kärkeä ot-jaksojen jälkeen, niin ei taida olla sama asia, kuin antaa vapautuksia fyysistä rasitusta pelkääville.
…huuhaalla varma tieto, että Moro ja Haapis olivat fyysisesti joukkueen kaksi heikointa lenkkiä???
No sitä en sano. Jos ”erivapaus” tarkoittaa kovempaa treenia, niin onko se erivapaus? kyllä kai koutsit voi lukea peliä.
Toinen näistä ”huippu-urheilijoista” kyllä ansiokkaasti jätti aina suorittamatta naisten maajoukkueen fysiikatestit. Se katsotaan sormien läpi, kun olet pelitaidoiltasi parempi kuin 99% lahjattomista pörrääjistä.
Tämän takia pudotettiin myös maajoukkueesta lopullisesti pois
No eipä tainnut SPV viime keväänä julistaa että nyt loppui erivapaudet. Eli ei voi verrata. Mielestäni erivapaudet kuuluu kilpaurheiluun. Yksinkertaisesti joskus jonkun keho kaipaa lepoa ja olisi hullua vaatia silloin treeneihin ettei saisi erivapauksia. Se on ammattimaista valmentamista. Se taas on eriasia, jos joku ei treenaa ja on silti kokoonpanossa.
Ai miksi ei voi verrata, nythän siis puhuttiin erivapauksista ei siitä että Pron valmentaja ja joukkue ei enää niitä hyväksy ensi kaudella. Pro kuitenkin voitti hopeaa (vaikka oli erivapauksia) eli ei mitenkään huono tulos.
Enkä mä tässä mitenkään SPV:tä halua kritisoida tai moittia oli vaan sopivasti se juttu salibandylehdessä josta kävi ilmi. Onhan näitä muillakin joukkueilla.
Niin ei tähän kyseiseen asiaan mitenkään liittyen, kun en tästä mitään tiedä mutta noin yleisesti. Ei tarvitse puhua pelkästään erivapauksista vaan voi puhua myös henkilökohtaisesta valmennuksesta. Pelaajalle räätälöidään kesäksi sellainen ohjelma että talven peleissä saadaan paras mahdollinen irti, osan fysiikoista voi varmaan kokeneempi pelaaja hoitaa omatoimisesti. Ja jos se pää tarttee kauden jälkeen pari kuukautta fresbee-golffia ja vaan perheen parissa oleilua niin hyvä sitten tarvitsee.Valmentajat sitten laittaa talvella seura- ja maajoukkueissa kentälle ne jotka omasta mielestään voi eniten voiton eteen joukkuettaan auttaa.
Pitää muistaa että jatkamalla erivapauksia muutamille pelaajille olisi osa pelaajista äänestänyt jaloillaan. Eli olisiko paremmalla yhteishengellä saatu jopa classic syöstyä vallasta. Joskus pienet asiat ratkaisee. Joka tapauksessa Pro otti oikean suunnan mestaruuden metsästyksessä.
Niinhän se menee et joukkuehenki kasvaa, kun asiat tehdään yhdessä. Ja naisissa jos missä on tärkeää joukkuehenki.