Jarkko Rantala – ”Oltiin valmiita vasta pettymyksen jälkeen”

Jarkko Rantala luotsasi Suomen nuoria syksystä 2010. Kuva: Salibandyliiga

Jarkko Rantala luotsasi Suomen nuoria syksystä 2010. Kuva: Salibandyliiga
Jarkko Rantala luotsasi Suomen nuoria syksystä 2010. Kuva: Salibandyliiga

Suomi lähti salibandyn nuorten MM-kisoihin puolustamaan kahden vuoden takaista maailmanmestaruutta, mutta palaa takaisin kotimaahan pronssimitalit kaulassa. Syksystä 2010 Suomen U19-poikien päävalmentajana toiminut Jarkko Rantala näkee joukkueen pelin loksahtaneen kohdilleen vasta pronssiottelussa.

Viisi peliä viidessä päivässä, mutta vasta viimeisessä Suomi pääsi omalle tekemisen tasolle. Ja siinäkin vasta Tshekin 3-0-shokkialun jälkeen.

– Vasta viimeisessä pelissä näkyi se oikea tunne-tahtotila ja kärsivällisyys ja halu pelata joukkueelle, joita on haettu. Siinä oli samaa raikkautta kuin vuosi sitten Ceska Trebovan turnauksessa, mutta sen jälkeen ne hukattiin, Jarkko Rantala kertoo Salibandyliigan haastattelussa.

Mestaruuden uusiminen olisi ollut kova temppu ja Rantala haluaakin katsoa saavutetun tuloksen taakse.

-Poikien kehittymisen kannalta tämä oli parempi tulos kuin mestaruus olisi ollut. Tajuttiin, ettei mitaleita tulla näistä isoista kylistä hakemaan vaan ne pitää ansaita. Tämän päivän pelillä olisi ansaittu enemmän kuin eilen, mutta oltiin siihen valmiita vasta pettymyksen jälkeen.

-Huippupelaajaksi kasvamisessa on kivuliaita prosesseja, ja vasta kokemus kertoo, mitä pelillisesti ja valmistautumiselta vaaditaan ennen kuin kovissa kansainvälisissä peleissä pärjätään, analysoi Rantala.

Rantalan pesti Suomen nuorten päävalmentajana päättyi Saksan MM-kisoihin. Kahdet arvokisat läpi käynyt päävalmentaja kiittää seuroja yhteistyöstä.

– Suuret kiitokset kaikille siitä tuesta ja työrauhasta, jotka olen tässä tehtävässä neljän vuoden aikana saanut. Kunnia hyvistä pelaajista kuuluu seuroille, ja toivottavasti seuraajani Heikki Luukkonen saa taakseen yhtä hyvän tuen. Maajoukkue on seuroja varten, ja menestyäksemme meidän on kaikkien puhallettava yhteen hiileen.

Heikki Luukkosen työ nuorten maajoukkueen päävalmentajana alkaa 1.6.2013.

3 comments

  1. Selittelyä, ei vieläkään ota vastuuta joukkueen tuloksesta, harmi

  2. Mj-toiminta on tulosurheilua. Mikäli tuolla rosterilla ei pääse MM-finaaliin niin valmennusjohto on epäonnistunut pahasti. Tämä on kylmä fakta.

  3. Ei kenellekkään ole tullut mieleen että vastustajien taso on noussut. Kyllä Sveitsi ja Tsekki oli lukenut Suomen ja Ruotsin pelit ja pystyi oikeasti haastamaan. Ikävä kyllä Sveitsi pelasi unelmapelinsä Suomea vastaan, varsinkin maalivahti. Suomipelin jälkeen Sveitsi oli kylläinen ja luultavasti hiukan väsynyt tai liian passiivinen.