Kolme miesten liigajoukkuetta jäi ilman liigalisenssiä – Tiikerit luopuu naisten liigapaikasta

Tikkurilan Tiikerit ei jättänyt liigalisenssihakemusta. Kuva: Iiro Karesniemi

Tikkurilan Tiikerit ei jättänyt liigalisenssihakemusta. Kuva: Iiro Karesniemi
Tikkurilan Tiikerit ei jättänyt liigalisenssihakemusta. Kuva: Iiro Karesniemi

SSBL Salibandy Oy:n hallitus käsitteli liiga- ja Divarilisenssihakemukset. Monta joukkuetta jäi toistaiseksi ilman lisenssiä.

SSBL Salibandy Oy:n hallitus myönsi liigalisenssin ja osallistumisoikeuden kauden 2013-14 miesten Salibandyliigaan seuraaville joukkueille: Happee, SPV, Classic, SSV, TPS, Erä, Loviisa, Nokian KrP, Josba, Koovee ja Indians.

Muille liigalisenssiä hakeneille joukkueille, Oilers, NST ja OLS, liigan hallitus antoi aikaa 5.6. saakka täydentää hakemustaan.

Naisten Salibandyliigaan liigalisenssi myönnettiin seuraaville: Classic, Happee, Koovee, M-Team, PSS, SB-Pro, Erä III ja TPS. Täydennysaikaa liigalisenssihakemukseen 5.6. saakka annettiin NST:lle ja OLS:lle. Sheriffsien liigalisenssihakemus hyväksyttiin ehdollisena tulevan kauden junioritoimintaan liittyen.

Tikkurilan Tiikerit ei jättänyt liigalisenssihakemusta ja sarjapaikan mahdollista täyttämistä selvitetään sarjapaikkojen täyttöjärjestyksen mukaisesti.

Ensimmäistä kertaa haettava Divarilisenssi, eli osallistumisoikeus kauden 2013-14 Salibandyliiton miesten toiseksi korkeammalle sarjatasolle, myönnettiin seuraaville joukkueille: Blackbirds, Blue Fox, Karhut, Ilves, PSS, M-Team, SB Welhot, Steelers, LaSB, SBS Wirmo, FBC Turku, SB Vaasa ja SalBa. Täydennystä 5.6. mennessä liigan hallitus odottaa ÅIF:lta.

19 comments

  1. 1. Papas (divarin lohkoykkösten sarjan hävinnyt joukkue)
    (tässä välissä oikeasti PSS, joka säilytti sarjapaikkansa karsinnoissa)
    2. Sb Vantaa (divarin lohkokakkosten sarjan voittanut joukkue)
    (tässä välissä oikeasti M-team, joka säilytti sarjapaikkansa karsinnoissa)
    3. Crackers (divarin lohkokakkosten sarjan hävinnyt joukkue)
    4. SPV

  2. SSBL Salibandy Oy:n kilpailukoordinaattori Juha Ollikainen kertoo Papasin olevan ykkösvaihtoehto vapaaksi jäävän liigapaikan täyttäjäksi.

    – Salibandyliigan hallitus päättää, kenelle liigapaikka myönnetään. Eli paikkaa voi hakea, mutta automaattisesti ei tule. Papas on kuitenkin ensisijainen vaihtoehto ja pelillisesti kärjessä jos he täyttävät ehdot.

    -Kainuun Sanomat-

  3. Vapaiden sarjapaikkojen täyttöjärjestys 2013-14

    Naisten Salibandyliiga
    1. liigakarsinnoissa hävinneet joukkueet alla mainitussa järjestyksessä:

    1 div. 2. sijoittunut joukkue (1 div. lohkovoittajien sarjan hävinnyt joukkue)
    Liigan 10. sijoittunut joukkue
    1 div. 3. sijoittunut joukkue (1 div. lohkokakkosten sarjan voittanut joukkue)
    Liigan 11. sijoittunut joukkue
    2. 1 div. 4. sijoittunut joukkue (1 div. lohkokakkosten sarjan hävinnyt joukkue)

    3. Liigan 12. sijoittunut joukkue

    I-divarin voittajia oli Sheriffs ja Papas. Crackers ja SB Vantaa olivat lohkonsa kakkosia I-divarissa. Sheriffs nousi jo, joten eiköhän se joku näistä kolmesta ole, ensimmäisenä tarjotaan Papasille.

  4. En kyllä jaksa ymmärtää minkä takia liiton pitää tästä tiedottaa. Varsinkaan tässä vaiheessa, kun kuitenkin vielä annetaan mahdollisuus lisäselvityksille. Mitä jos kerrottaisiin vaikka sitten kun on lopulta selvillä, ketkä sen lisenssin saavat.

    Lisäksi noi poikkeusluvat on kyllä ihan uskomatonta tyhmäilyä. On joko säännöt, jotka on luotu niin, että niitä on järkevää noudattaa, tai sitten ei ole. Se ettei Erä saa pelata pelejään normaalisti hallissa, jossa on ainakin pääkaupunkiseudun paras tunnelma, on vaan käsittämättömän tyhmää.

  5. Näillä julkisilla lisenssikäsittelyillä laji ei voi saada kuin negatiivista julkisuutta. Nyt on apinoitu jalkapallosta erittäin huono käytäntö.

  6. Sen verran vaan, että nämä ei ole mitään ylivoimaisia juttuja hoitaa ajoissa. Että saa kyllä syyttää ihan itseään jos ei nimeä löydy hyväksyttyjen listasta. Häpeän kautta on hyvä oppia.

  7. Kun ei todellista halua ole kuitenkaan ketään jättää kiinni, jos edes jollain tavalla osaa kertoa yrittävänsä noudattaa määriteltyjä sääntöjä, niin ehkä tämä julkinen käsittely on ainoa tapa saada asioita eteenpäin.

  8. Tiikerit vetää hyvää settiä! Ensin miesten toiminta ajetaan alas ja sitten naiset perässä. Junnupuoli nyt ei koskaan mikään ihmeellinen ole ollutkaan.

  9. Mun mielestä julkinen lisenssikäsittely tuo sopivaa painetta olosuhteiden kuntoon saattamiselle. Tosin ei pidä lähteä linjalle, jossa J Walden laittoi futiksessa tiukat ehdot, joita ei koskaan noudatettu. Aina oli poikkeuksen poikkeus, jolla lisenssi irtosi. Oleellista on, että käsittely on tasapuolista ja perusteet poikkeamisille suuntaan tai toiseen ovat perusteltuja ja kestäviä. Jos jotain on jäänyt täyttämättä tai unohtunnut, niin on aikaa ne asiat selvittää. Napakka ja avoin päätöksenteko jos mikä tuo uskottavuutta paremmin kuin palkkaturvan kautta maksettavat saatavat.

  10. Mosa on vaan niin pieni halli että miksi sinne pitäisi tulla seisomaan jos matsista maksaa?
    Tunnelma hyvä ei siinä mitään mutta ei se aina riitä.

  11. Mitä eikö Mosalla ole naisten ja miesten pelejä.Huhuh? Minä Eränä vetäytyisin koko liigasta,jos joutuu pelaamaan esim Pasilassa. Rauramo herätys, Helsinkiin tarvitaa oikea säbä halli?

  12. Täytyy ihmetellä liiton lisenssijärjestelmää! Järjestelmä josta ei mitään hyötyä. Esim. FBT Karhuille myönnetty lisenssi, vaikka maksamattomia velvotteita moneen suuntaan. Esim. pelaajille, kaupungille, linja-auto firmalle (Sundell) jne. Näitä löytyy iso liuta. Nytkin kuluvalla kaudella pelattiin FBT Porin alla, sinne jätettiin velat ja nyt ensi kaudella pelataan FBT Karhujen alla jotta kukaan ei saisi selville velkoja. Kyllä liigan pitäisi tarkemmin selvittää Porin asioita. Karhujen PJ on täysin valmentajan pihdeissä ja porin lopullinen tuho on alkanut. Valmentaja on kylillä uhonnut tuhovan Kujansuun seuran….

  13. Mosa on ihan turha halli! Tommosella kapasiteetilla pitäis saada yhtään liigatason ottelua pelata, oli tunnelma mitä hyvänsä!!

  14. Mosan halli on kyllä lähes joka suhteessa miesten salibandyliigan surkein. Pelaajat joutuvat kävellä kentälle alakerran kopeista ja puikkelehtia katsojien tullessa portaita samaan aikaan (ainakin näin oli ASM-finaaleissa). Alimmat katsojat istuvat kentän tasolla noin metrin päästä kaukalon reunasta. Itse olen kuullut lukuisia tapauksia, ja nähnyt itsekkin muutaman, jossa pelaaja kontakti-tilanteessa kaatuu laidan ylitse Mosalla ja loukkaa itsensä, koska penkkirivi on aivan laidan vieressä. Myöskään minkäänlaista lämmittelytilaa ei ole käytettävissä pelaajilla pelin aikana. Mosaa jos vertaa esimerkiksi Espoon Otahalliin, on Espoo kaikilla mainituilla osa-alueilla 100 kertaa parempi.

  15. totta kai se tunnelma on ”pääkaupungin paras” kun pelataan liian pienessä kopissa, kaikki kuuluu ja kaikuu kovemmin

    onko sillä sitten mitään tekemistä pelaajien turvallisuuden ja asiallisten olosuhteiden kanssa….

    lajia pitää kehittää, joskus pitää vaan luovuttaa ne kopit divarikäyttöön jos laji nyt sattuu kasvamaan

  16. Niijoo. Toisin ku vaarallisella Mosan mäellä, Pasilassahan onki asenettu kentän päätyihin ne peltiset turvapalokaapit, ni siellä on sitte turvallista kaikkien juoksennella.