Kotovaara aikoo ottaa ison roolin: ”Pystymme uusimaan mestaruuden, jos sitä haluamme”

Kuva: Salibandyliiga

Nuorten MM-kisat alkavat Suomen osalta huomenna keskiviikkona Latviaa vastaan. Pääkallo.fi tavoitti Hampurista myös keskisuomalaisväriä, kun kisoihin valmistautuva Happeen hyökkääjä Lassi Kotovaara valotti pikaisesti ajatuksiaan hetkeä ennen turnauksen alkua.

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Miten valmistautuminen kisoihin on sujunut?
– Hyvin on sujunut. Kauden jälkeen pidin pienen loman salibandysta ja keskityin muihin asioihin. Aloitin valmistautumisen omatoimisella harjoittelulla ja aamutreeneillä, ja huhtikuun lopussa lähdimme sitten viimeistelyleirille hiomaan äijiä parhaaseen mahdolliseen kuntoon.

Mitkä ovat joukkueen vahvuudet?
– Yhtenäisyys on ehdottomasti suuri vahvuus, tunnemme toisemme jo vuosien takaa sekä vastustajina pelikentiltä että Pohjola-tapahtumista. Joukkueessa on myös korkea taitotaso ja laaja materiaali, mielestäni jokainen pystyy tarvittaessa ratkaisemaan pelejä. Lisäksi meillä on tasainen ja laadukas maalivahtikaksikko, ja he antavat meille illasta toiseen mahdollisuuden voittaa pelejä.

Miten maailmanmestaruus uusitaan?
– Meidän pitää tehdä kaikki pienetkin asiat viimeisen päälle niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, ja jokaisen pelaajan pitää sitoutua hommaan täysillä. On täysin meistä itsestämme kiinni, miten haluamme hommamme hoitaa.
– Kaikki tietävät, että pystymme voittamaan, jos sitä haluamme. Kun haluamme tarpeeksi, se palkintokin tulee sieltä jos on tullakseen.

Mitä odotat itseltäsi kisoissa, mikä on oma roolisi?
– Vastuuta on varmasti tulossa. Omilla esityksillä täytyy pystyä näyttämään, että on sen luottamuksen arvoinen. Ja sitä aion myös olla.

One comment