Liigaseuran nimi vaihtuu – ”Ei tuulesta temmattu juttu”

Oilers oli viime kaudella voiton päässä välieristä Patrick Wardin kolmannen puolivälierän jatkoaikamaalin jälkeen. Riemu oli ennenaikainen, mutta kuva hetkestä oli yksi viime kauden hienoimmista. Kuva: Mikko Hyvärinen

Viime kaudella Espoon Oilers oli Patrick Wardin kolmannen SSV-puolivälierän jatkoaikamaalin jälkeen vain voiton päässä välieristä. Ensi kaudella mitaleista taistelee Esport Oilers. Kuva: Mikko Hyvärinen
Viime kaudella Espoon Oilers oli Patrick Wardin kolmannen SSV-puolivälierän jatkoaikamaalin jälkeen vain voiton päässä välieristä. Ensi kaudella mitaleista taistelee Esport Oilers. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigassa pelaava Espoon Oilers hämmästytti kaksi viikkoa sitten ilmoittamalla tehneensä yhteistyösopimuksen Esport-Yhteisöjen kanssa. Samalla seuran uudeksi nimeksi kerrottiin vaihtuvan Esport Oilers ry. Uutinen herätti runsaasti ihmetystä ja Pääkallo.fi päätti selvittää, mistä yhteistyössä todellisuudessa on kyse.

Vuonna 1990 perustettu Espoon Oilers on yksi maan perinteikkäimmistä ja menestyneimmistä salibandyseuroista, joten nimen vaihtaminen tuli monelle yllätyksenä. Seuran toiminnanjohtaja Jouni Vehkaoja valottaa hieman yhteistyösopimuksen taustoja.

– Tämä mahdollistaa espoolaisille salibandyn harrastajille parhaat puitteet lajin harrastamiseen ja hyödyn ottamiseen olosuhteista. Aiemmin meillä oli käytössä vain kaukalo, mutta nyt myös mahdollisuudet testaukseen ja oheisharjoitteluun. Sen lisäksi tulemme saamaan paljon apua markkinointiin ja viestintään ja mahdollisesti hallinnon puolelle, Vehkaoja kertoo Pääkallo.fi:lle.

”Seura on polkenut liian kauan paikallaan”

Vehkaojan mukaan yhteistyösuunnitelmat ovat olleet tapetilla jo noin kuuden vuoden ajan. Vasta nyt taustalle löytyi oikeat tekijät, jotka ovat saaneet vietyä asiaa eteenpäin.

– Tämä ei ole tuulesta temmattu juttu. Asiaa on viritelty jo 5–6 vuotta. Aikaisemmin ei ole vain löytynyt lopullista, yhteistä säveltä. Itse olen ollut alusta lähtien sitä mieltä, että yhteistyö on hyvä ratkaisu. Tämä tuli hyvään saumaan, Vehkaoja korostaa ja jatkaa.

– Seura on polkenut liian kauan paikallaan, joten nyt oli mielestäni muutosten ja uusien tuulien aika. EFT:n (Euro Floorball Tour) yhteydessä järjestetyssä seuraparlamentissa nousi huoli siitä, että laji menee eteenpäin ja seurat eivät yksinkertaisesti pysy vauhdissa mukana.

Jouni Vehkaoja
Oilersin uusi toiminnanjohtaja Jouni Vehkaoja (#7) muistetaan pelaajauraltaan Oilers-ikonina. Oilersin neljän SM-kullan lisäksi hän oli voittamassa urallaan myös kahta maailmanmestaruutta. Kuva: WFC2010

Logo vaihtuu, kotiluola pysyy

Muutokset eivät tule näkymään pelkästään nimessä, sillä myös seuran visuaalinen ilme kokee muutoksen muun muassa värien ja logon osalta. Vehkaoja kuitenkin huomauttaa, ettei Oilersia olla lähdössä liikaa muuttamaan, vaan uutta ilmettä rakennetaan vanhan pohjalle.

– Espoon Oilers ja Esport-Yhteisöt eivät halunneet jatkaa vanhoilla nimillään, joten päädyimme yhteisymmärryksessä nimeen Esport Oilers ry. Perinteitä ei tietenkään unohdeta ja vanha Oilers pysyy taustalla, mutta haluamme tuoretta visuaalista muutosta. Uudistuksen myötä uskomme, että seuran jäsenmäärä tulee kasvamaan entisestään.

Vehkaojan mukaan visuaalisen uudistuksen ajankohdasta ei ole vielä varmuutta ja on mahdollista, että se tulee tapahtumaan seuraavan parin kauden aikana.

Sopimuksesta huolimatta Oilersin miesten edustusjoukkue sekä A-juniorit tulevat pelaamaan kotiottelunsa perinteikkäässä Tapiolan Urheiluhallissa.

38 comments

  1. Ensin
    ”Uudistuksen ajankohdasta ei ole vielä varmuutta ja on mahdollista, että se tulee tapahtumaan seuraavan parin kauden aikana” Onko näppivrhe, tarkoitus sanoa KUUkauden?

    Toiseksi
    Harmi, ettette saanut enempää irti Jounista, koska vieläkin ainakin minulle jäi epäselväksi, mitä merkittävää konkreettista hyötyä tästä muutoksesta osapuolille on ja mikä edesauttaa seuraa kasvamaan? Jos sopimus siis mahdollistaa uusina asioina ainoastaan ”testauksen ja oheisharjoittelun”, niin samanhan olisi saanut silläkin aikaan, että hankitaan normaalikeinoin lisää sponsorirahaa, joka sijoitetaan kyseisiin asioihin.

    Haluaisin itse tietää tuleeko oikeasti rakenteisiin ja tekemiseen jokin uusi suunta, esim. miten jatkossa hoidetaan laiminlyötyä naisten puolta, mitä tarkoittaa edustusjoukkueen osalta, miten pidetään parhaat ja joskus houkutellaan niitä muualtakin, jne.? Toivottavasti Oilers valottaisi tätäkin puolta lisää.

  2. Seura sitoutuu ostamaan täydellä hinnalla testaus- ja oheispalveluja muutamalta huonosti kannattavilta esportin oheistuotteelta.
    Junnut maksaa ja seura kuittaa tukieurot.

  3. Näin paljon siis perinteet merkitsee. Nimellä on voitettu Suomen mestaruuksia ja joukkueessa pelannut maajoukkuetason pelaajia vuodesta toiseen. Sitten muutaman sponsorieuron takia heitetään perinteet roskiin ja otetaan todella naurettava nimi seuralle. Hienoa Espoo! Jatkossa toivon enemmän menestystä Indiansille kyllä.

  4. Tulee kyllä mieleen se miten Gunners muutettiin Kooveeksi ja Viikingit SSV:ksi. Ja tiedän kyllä, että Tampereella tapahtui muutakin kuin nimenvaihdos. Kiinnostaisi tosin tietää, moni Gunnersin kannattaja fanittaa Kooveeta tällä hetkellä.

  5. Jos tulee pääkaupunkiseudun kuntaliitos, niin saman tien kaupungin nimeksi Esport ja vanha Oilersin logo vaakunaksi…

  6. Voi teitä kateellisia. Kyllä on nyt naama rutussa kun muualla tehdään jotain. Yhyy yhyy, nyyh nyyh. Edellä jo mainittiin aiemmista nimenmuutoksista, unohtamatta Solvalla Oilers muutosta tai Blue Fox nimen käyttöyhteyttä. Ei niistä hirveää porua tullut. Miksi nyt? Kateus? Kun saatte kyyneleenne kuivattua, niin menkä ja tehkää itsekin jotain. Ensimmäiseksi yrittäkää hankkia elämä.

  7. Profeetalle: Joo, tehdään vaan uutta! Kohta on Pirkalla ja Rainbow:lla omat säbäjoukkueet liigassa! Vastassa voisi olla vaikka Autotalo Laakkonen ym. Hienoja brändejä kaikki! Marimekko olisi ihan huippu, suosittuja kuoseja pelipaitoihin!

  8. Koskas salibandyliigassa oikeasti tulee liigalisenssiin katsomokapasiteetit ym ehdot pakolliseksi. Eikös näitä poikkeuslupia ole jaettu jo vuosia.

  9. Öljy ei enään myy pakko keksiä muuta. Cepalos seuran johtoon, niin alkaa pelittää. Hiattomat paidat uudestaan käyttöön ja pelit liukkaalle esport areenalle. Oilers ei ole mikään brändi, se vaatii enemmän kuin varastelevan rahaston hoitajan, brändi vaatii 100 miljoonaa tai yli 100 vuotta, ennenkuin se todella muistetaan ja jotain edes merkkaa.

  10. Valoja nyt kaikki veljet ja spekulointi sikseen! Totuus on se, että tää on pakon sanelema juttu ja uutisilla koitetaan vain kaunistella totuutta! Oilers jättänyt maksut maksamatta Esportille, myös kavallus jutun jälkeen. Junnut maksaa mutta mihin menee rahat?

  11. Eihän tossa firman nimellä pelaamisessa ole itsessään mitään pahaa. Lentiksessä Team Lakkapää, futiksessa jo reilut 40 vuotta sitten Upon Pallo jne. Parempi kuin hakea rahaa jostain singaporelaiselta vedonlyöntiyhtiöltä. Tai pyörittää touhua veronmaksajien rahoilla, niin kuin esin. aika moni lätkä-, pesis-, tai lentisjoukkue tekee. Hommaa pyöritetään kunnan avustuksilla tai huojennuksilla, konsernifirmojen tuella jne… Jos tämä on edellytys toiminnan jatkolle, niin antaa mennä…

  12. Tiedätkös Raamirami, että sun kommenttis on jo niin lähellä julkista herjaamista, että jos Oilers tekee asiasta rikosilmoituksen, niin sinä olet oikeudessa syytettynä. Omalla nimellä. Pikkuisen kannattaa miettiä mitä kirjoittaa.

  13. Vai on Raamirami Turusta. No se selittäkin kaiken. Tullut juotua Aura-joen vettä raakana ja nyt on poloisella pää sekaisin. Niin turkulaista.

  14. Kyllä seuran nimen ja logon pitäisi olla sen verran pyhiä ettei niitä aleta sponsoreille myymään. Se että muissa palloilulajeissa ollaan niin idiootteja, että myydään seuran identiteetti yritykselle ei tarkoita sitä että salibandyssäkin pitäisi. Sääliksi käy Espoon Oilersin kannattajia.

  15. Oilers ei ollut maksanut vuosiin salivuoroja esport areenalla ja täten esport RY ns. ”Ulos otti” osan seurasta, koska oilers ei vuoroja pystynyt maksamaan. Kysymys kuuluu, mihin seuran jäsenten maksamat salivuoromaksut ovat menneet?

  16. Vuosi sitten Oilersille ilmoitettiin Esportista ettei seuralle ole enää asiaa paikkaan harjoittelemaan ennenkuin edellisen kauden vuorot on maksettu. Tämän kevään päätteeksi oltiin taas samassa tilanteessa. Joukkueet jotka siellä Oilersista harjoittelivt olivat kuitenkin kausimaksuissaan maksaneet harjoitusvuorot seuralle. Näin ainakin asian olisi pitänyt olla silti vuorot olivat jääneet maksamatta Esportille.
    Tällä uudella järjestelyllä Esport varmistaa että jatkossa se saa vuoromaksunsa Oilersilta. Kukaan ei voi juniorijoukkueiden kausimaksuissa olevia kenttävuorksiin tarkoitettuja varoja muuhun seuratoimintaa käyttää.
    Juuri se että Oilers on ”suuri” seura ei edistä noiden vuokrarästien maksua vaan on juuri aiheuttanut että niitä on kertynyt niin paljon ettei muuta voitu enää tehdä toiminnan vaarantumatta. Jos lasketaan että Oilersilla on vaikkapa 12 joukkuetta jotka harjoittelevat esim 2 kertaa viikossa 1h kerrallaan Esport Areenalle siitä kertyy viikkotasolla noin 2400 euroa laskua. Kuukaudessa vajaa 10 000 euroa ja 10 kk treenejä kaudesssa, niin lasku kaudesta Oilersille 100 000 euroa.

    Jos kaksi kautta on suurin osa maksamatta, alkaa olla kyseessä melko iso summa.

    Eli kyseessä on todellinen pakkoavioliitto. Kauniisti on tämä saatu kerrottua julkisuuteen. Toivotaan että tästä eteenpäin homma pelittää ja siten Oilers pysyy edes tässä muodossa mukana salibandykartalla. Esport Oy:tä ei muu kuin bisneksen tekeminen kiinnosta. Tärkeintä on että rahaa tulee kuten firmoilla on tapana toimia. Se että tuleeko tulot salibandykentän vuokraamisesta vai Hop-Lopista tai muusta, on aivan sama. Jollei Esportin rakennusvaiheessa oli kaupungin toimesta tarkasti olisi tarkasti säädelty että ko. rakennuksessa tulee olla salibandykenttiä, olisivat ko tilat jo tällä hetkellä muussa käytössä. Bisneksenä salibandyhalli ei ole oikein se kannattavin. Varsinkin jos yksi suurimmista vuokralaista ei vuorojaan säännöllisesti maksa.

  17. Etkös itse toimi nyt vielläkin törkeämmin kun syytät ihan yksityishenkilöä täällä?

    Vastenmielistä arvostella muita, jos itse toimii samanmoisesti.

    Tilanteeseen sopii loistavasti sananlasku:
    ”Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa”

    Eli taitaa olla muut kirjoittajat oikeassa Profeetta.

  18. Täytyy myöntää, että meni kyllä minullakin hyvän maun rajan yli. Ei tämä ole oikea paikka käydä tuollaista kampanjaa. Aivan riippumatta siitä, onko kirjoitus totta vai ei, tulisi toimituksen tarttua asiaan. Alkaa mennä pelkäksi sosiaalipornoksi.

  19. Mulle on ihan sama, miksi Oilersin nimi muuttuu. Tärkein juttu on se, että se ylipäänsä muuttuu. Joukkue myy sielunsa sponsoreille. Luulisi oikeiden fanien äänestävän jaloillaan. Naurettavaa touhua liigajoukkueelta.

  20. hohhoijaa……eikö se nyt ole ihan sama…joukkuehan pn kuitenkin sama ja eiköhän kaikki kuitenkin puhu Oilersista, on se vaikka sitten tapiolan oilers tai mikä tahansa…rasittavia nää jutut HANKKIKAA ELÄMÄ

  21. Lopun alkua Oilersille. Talous ollut kuralla jo vuosia ja sitten vielä yli 100G:n kavallus. Ei auta nimen muutokset. Lappu luukulle parin vuoden sisällä. Sääli perinteikkäälle seuralle.

  22. Missä on sivun ylläpitäjän vastuullisuus. Taustalta löytyy ammattitoimittaja, mutta silti annetaan nimimerkkien takaa kirjoittaa törkeitä väitteitä ja valheellisuuksia. Onhan se ymmärrettävää, että Tapanilan Erän kilpailijaa mustamaalataan, mutta nyt pitäisi ottaa ammattimaisuutta tähänkin puuhasteluun. Sivun ylläpitäjät tekevät itsestään pellen, kun antavat yhden häirikön levittää valheita.

  23. ei näitä kakaroiden kirjoituksia kannata niin tosissaan ottaa, kyllä Oilers paremmin sijoittuu liigassa kuin erä tai indians, ainoa kolmesta joka pystyy haastamaan ssv:n. kateelliset vaan jaksaa jauhaa, eihän oilersin pitänyt 3 edellisellä kaudella edes päästä playoff peleihin. Maalaiset huutelee…kyllä tänne ääntä mahtu. itselläni loppuu näiden lukeminen nyt.

  24. Profeetta ei taida oikein ymmärtää anonymous-viestiketjuja. Ei niistä ketään vastuuseen saateta. Eikä tässä ketjussa ole mitään sensuroitavaa. Profeetta voisi vaikka kaivella Oilersin viime vuosien tilinpäätöstietoja. Ei niissä hurraamista ole.

  25. Kyllä näistäkin viestiketjuista tarvittaessa pääsee käräjille eli raastupaan. Esimerkkejä on, ei tosin urheilun yhteydestä mutta muista keskustelupalstoista.

    Rikosnimike lienee kunnianloukkaus tai perättömän tiedon levittäminen jostakin henkilöstä nimeltä mainiten. Yhdistykseen (urheiluseura) kohdistuvat väärätkään väitteet eivät varmaan johda mihinkään? Henkilökohtaisuuksiin meneminen (jos esitetyt tiedot ovat perättömiä) on johtanut sakkoihin.

    Poliisi saa tarvittaessa selville mistä tietokoneesta viesti on lähetetty ja sitten on hyvät selitykset tarpeen. Keksityillä nimillä tai nimimerkeillä esiintyminen ei pelasta, jos tosipaikkaan joudutaan.

  26. Olenkin aivan varma, että poliisi on jo nyt kiinnostunut tästä keskustelusta ja syytteen nostoa pohditaan vakavasti. Ajatelkaa nyt ihan omalla järjellä, alkaisiko poliisi tuhlaamaan aikaa tällaisen jutun tutkimiseen. Ja idioottikin tajuaa, ettei tutkittavaa edes ole. Mielipiteensä saa jokainen sanoa ääneen, oli se väärä tai oikea.

  27. Kyllä täällä on helvetin tietävää väkeä tiedätte mitän raha asiat hoidetaan kaikissa seuroissa.

  28. Suuri puhallus osuu asian ytimeen. Ikävä kyllä. Olemme miettineet jo pitkään et mihin kaikki maksut kerätään. No toivotaan että täältä löytyy uusi nousu, kuten SSV:kin nousi aikoinaan ja on edelleen huipulla.

  29. Makelle. Ei poliisin tarvitse olla kiinnostunut, riittää että joku on ja tekee asiasta tutkintapyynnön.
    Itse olen samoilla linjoilla moderoinnin puutteellisuudesta. Joku suodatin olisi hyvä olla.

  30. Katsoin Esportin tuntihintoja, 98 euroa tunti on kyllä niin hunajaa että pahaa tekee, onko kaukalomaksut muuallakin Suomessa yhtä poskettomia?

  31. Seuratoimintaa rahoitetaan julkisin varoin ja vanhempien kukkarosta. Varmasti kaikkia kiinnostaa ja saa kiinnostaa.

  32. @ karut hinnat:

    Rovaniemellä Urheiluopisto 132e/h. Terveisiä äidille!

  33. Totuus tulee olemaan karua juniorirahastusta jossa urheilulliset arvot ovat taka-alalla. Veikkailen joukkopakoa seurasta.

  34. Huhut kertovat, että oilerssien joukkueista miesten kolmas joukkue (kaudella 13-14 3-div) on ehkä ainoa joukkue joka pelaa enää espoon oilers nimellä sekä logolla. En tiedä yksityiskohtia mutta näin kuullut.