Miehet

Liigaseuran nimi vaihtuu – ”Ei tuulesta temmattu juttu”

17.05.
2013
Viime kaudella Espoon Oilers oli Patrick Wardin kolmannen SSV-puolivälierän jatkoaikamaalin jälkeen vain voiton päässä välieristä. Ensi kaudella mitaleista taistelee Esport Oilers. Kuva: Mikko Hyvärinen

Viime kaudella Espoon Oilers oli Patrick Wardin kolmannen SSV-puolivälierän jatkoaikamaalin jälkeen vain voiton päässä välieristä. Ensi kaudella mitaleista taistelee Esport Oilers. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigassa pelaava Espoon Oilers hämmästytti kaksi viikkoa sitten ilmoittamalla tehneensä yhteistyösopimuksen Esport-Yhteisöjen kanssa. Samalla seuran uudeksi nimeksi kerrottiin vaihtuvan Esport Oilers ry. Uutinen herätti runsaasti ihmetystä ja Pääkallo.fi päätti selvittää, mistä yhteistyössä todellisuudessa on kyse.

Vuonna 1990 perustettu Espoon Oilers on yksi maan perinteikkäimmistä ja menestyneimmistä salibandyseuroista, joten nimen vaihtaminen tuli monelle yllätyksenä. Seuran toiminnanjohtaja Jouni Vehkaoja valottaa hieman yhteistyösopimuksen taustoja.

– Tämä mahdollistaa espoolaisille salibandyn harrastajille parhaat puitteet lajin harrastamiseen ja hyödyn ottamiseen olosuhteista. Aiemmin meillä oli käytössä vain kaukalo, mutta nyt myös mahdollisuudet testaukseen ja oheisharjoitteluun. Sen lisäksi tulemme saamaan paljon apua markkinointiin ja viestintään ja mahdollisesti hallinnon puolelle, Vehkaoja kertoo Pääkallo.fi:lle.

”Seura on polkenut liian kauan paikallaan”

Vehkaojan mukaan yhteistyösuunnitelmat ovat olleet tapetilla jo noin kuuden vuoden ajan. Vasta nyt taustalle löytyi oikeat tekijät, jotka ovat saaneet vietyä asiaa eteenpäin.

– Tämä ei ole tuulesta temmattu juttu. Asiaa on viritelty jo 5–6 vuotta. Aikaisemmin ei ole vain löytynyt lopullista, yhteistä säveltä. Itse olen ollut alusta lähtien sitä mieltä, että yhteistyö on hyvä ratkaisu. Tämä tuli hyvään saumaan, Vehkaoja korostaa ja jatkaa.

– Seura on polkenut liian kauan paikallaan, joten nyt oli mielestäni muutosten ja uusien tuulien aika. EFT:n (Euro Floorball Tour) yhteydessä järjestetyssä seuraparlamentissa nousi huoli siitä, että laji menee eteenpäin ja seurat eivät yksinkertaisesti pysy vauhdissa mukana.

Jouni Vehkaoja

Oilersin uusi toiminnanjohtaja Jouni Vehkaoja (#7) muistetaan pelaajauraltaan Oilers-ikonina. Oilersin neljän SM-kullan lisäksi hän oli voittamassa urallaan myös kahta maailmanmestaruutta. Kuva: WFC2010

Logo vaihtuu, kotiluola pysyy

Muutokset eivät tule näkymään pelkästään nimessä, sillä myös seuran visuaalinen ilme kokee muutoksen muun muassa värien ja logon osalta. Vehkaoja kuitenkin huomauttaa, ettei Oilersia olla lähdössä liikaa muuttamaan, vaan uutta ilmettä rakennetaan vanhan pohjalle.

– Espoon Oilers ja Esport-Yhteisöt eivät halunneet jatkaa vanhoilla nimillään, joten päädyimme yhteisymmärryksessä nimeen Esport Oilers ry. Perinteitä ei tietenkään unohdeta ja vanha Oilers pysyy taustalla, mutta haluamme tuoretta visuaalista muutosta. Uudistuksen myötä uskomme, että seuran jäsenmäärä tulee kasvamaan entisestään.

Vehkaojan mukaan visuaalisen uudistuksen ajankohdasta ei ole vielä varmuutta ja on mahdollista, että se tulee tapahtumaan seuraavan parin kauden aikana.

Sopimuksesta huolimatta Oilersin miesten edustusjoukkue sekä A-juniorit tulevat pelaamaan kotiottelunsa perinteikkäässä Tapiolan Urheiluhallissa.

Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen