Mertaniemi häärii kahden suunnan sentterinä – ”Änäriä ja Fifaa ollaan väännetty”

Miika Mertaniemi (vas) ja Eino Pesu (oik) pelaavat kumpikin keskushyökkääjinä MM-kisoissa.

Pääkallo.fi haastatteli Suomen poikien Miika Mertaniemeä (vas.). Westend Indiansista kisajoukkueeseen kuuluu myös Eino Pesu (oik.). Kuva: Kim Westren
Pääkallo.fi haastatteli Suomen poikien Miika Mertaniemeä (vas.). Westend Indiansista kisajoukkueeseen kuuluu myös Eino Pesu (oik.). Kuva: Kim Westren

Suomen poikien salibandyn U19-maajoukkue aloittaa MM-kilpailut keskiviikkona Latviaa vastaan Hampurissa Saksassa. Pääkallo.fi tavoitti joukkueen sentteriosastolta Miika Mertaniemen kisojen aattona.

Ensimmäisiin arvokisoihin valmistautuminen on sujunut 18-vuotiaan Mertaniemen kohdalla hyvin. Seurajoukkueessa espoolaista Westend Indiansia edustava Mertaniemi teki ensi esiintymisen maajoukkueessa vuosi sitten keväällä kaksoismaaottelussa Tshekissä ja on valittu sen jälkeen kaikkiin nuorten maaotteluihin. Helmikuun Ruotsi-ottelun Mertaniemi joutui kuitenkin jättämään väliin reisivamman vuoksi.

Indiansin kausi huipentui liiganousuun maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna ja A-nuorten taival päättyi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Taukoa ennen kisoihin valmistavien maajoukkuetapahtumien alkua ehti tulla kuukauden verran.

– Viimeistelyleirillä Latviassa oli alkuun vähän hakemista tauon jälkeen, mutta pelit kulki kuitenkin ihan hyvin, näkee Mertaniemi oman valmistautumisensa kisoihin.

Mertaniemi on pallovarma keskushyökkääjä ja maajoukkueessa rooli on ollut vahvasti kahdensuunnan pelaamisessa. Mertaniemi kuuluu joukkueen avainpelaajiin ja odotettavissa on isoja minuutteja kisojen edetessä. Mertaniemen lisäksi keskushyökkääjinä Saksassa pelaavat hyvin suurella todennäköisyydellä Lassi Kotovaara, Henri Alho ja Eino Pesu.

– Oma rooli on maalien järjestäminen ja ehkä jopa maalien tekeminen. Pallollinen peli on mun juttu, tiivistää seitsemässä maaottelussa tehot 5+9 iskenyt Mertaniemi.

Kuva: Kim Westren
Kuva: Kim Westren

Poikien maajoukkue piti viimeistelyleirin Eerikkilän urheiluopistolla, jossa joukkue haki asennetta muun muassa kastautumalla järvessä. Sen lisäksi PlayStation on ollut erittäin kovassa käsittelyssä, mutta joukkueen sisäistä rankingia Mertaniemi ei suostu paljastamaan.

– Fifaa ja änäriä ollaan väännetty ihan sikana, se on iso juttu täällä.

Alle 19-vuotiaiden MM-kisoissa saavat pelata 1.1.1994 syntyneet ja sitä nuoremmat pelaajat. Joukkueen kuopus on Mertaniemen seurakaveri Markus Markkola ja kaiken kaikkiaan 95-syntyneitä on matkassa neljä.

– Kyllä noi ysivitoset joutuu koville täällä. Kaikennäköistä tavaroista huolehtimista on heidän vastuulle laitettu, eikä siis pelkästään Markuksen, paljastaa Mertaniemi.

Suomen joukkueen vahvuudeksi Mertaniemi nostaa pelaajien kokemuksen miesten sarjoista. Seuravalmentajien luotto nuoriin tähtiin ja ratkaisupelien pelaaminen kotimaisissa sarjoissa on jo opettanut pelaajille vastuun kantamista.

Loppuun vielä arvio, kuka voittaa joukkueen sisäisen pistepörssin kisoissa ja millä tehoin?

– Valtteri Parviainen 12+2, Mertaniemi veikkaa.

Saksan Hampurissa 8.-12.5. pelattavat MM-kilpailut ovat järjestyksessään seitsemännet poikien kisat ja Suomi puolustaa kahden vuoden takaista MM-kultaa.

Suomen poikien alkusarjan ottelut:
Ke 8.5. kello 12:15 Suomi – Latvia
To 9.5. kello 16:00 Tshekki – Suomi
Pe 10.5. kello 9:30 Tanska – Suomi

3 comments

  1. Joukkueessa vain 2 pallollista sentteriä, Kotilainen ja Mertaniemi. Jomman kumman loukkaantuminen sotkee kokoonpanot. Pesu ei ole parhaimmillaan sentterinä.

  2. Eiös Kotovaara pelannut Happeessa sentterinä? Inkkareiden jätkät mulle tuntemattomampia suuruuksia, kun ei sitä oikein ole kerinnyt seuraamaan. Toivotaan että tulevaisuudessa pelejä telkkariin siitäkin sarjasta…

  3. Ässälle.. Eikös Inkkarit pelaa ensi kaudella ihan samaa sarjaa kuin Happee, joten tulet niitäkin suuruuksia näkemään 😉