Rantala avausottelusta: ”Lähdemme pelaamaan asianmukaisella kunnioituksella Latviaa kohtaan”

Poikien MM-kisat alkavat keskiviikkona Saksan Hampurissa. Suomi kohtaa keskiviikon avausottelussaan Latvian Suomen aikaa klo 13.15. Suomen päävalmentaja Jarkko Rantala kommentoi Salibandyliigan sivuilla Suomen valmiutta ennen kisa-avausta.

– Valmiita ollaan, Jarkko Rantala sanoi tiistai-iltana viimeistelyharjoituksen jälkeen.

– Täällä paikan päällä tekeminen on tietysti ollut hienosäätöä ja viimeistä tasapainon hakemista urheilun ja levon kesken. Eerikkilän leirillä vielä kuormitettiin enemmän ja harjoiteltiin kahdesti päivässä, Rantala jatkaa.

Avausvastustaja Latviaa luotsaa suomalaisduo Iiro Parviainen–Kristian Björksten. Suomi löi Latvian kaksi viikkoa sitten selvästi kahdessa harjoitusottelussa.

– Tästä otteluparista Latvia varmasti hyötyi enemmän siitä, että pelasimme näin lähellä kisoja. Koko kisaprojektiamme ajatellen pelit tulivat kuitenkin tarpeeseen. Saamme huomenna vastaamme huolellisesti puolustavan ja vastaiskuja kyttäävän joukkueen, josta löytyy vahvoja hyvin liikkuvia pelaajia. Pelillisen tason näen olevan meillä selvästi korkeammalla, mutta lähdemme pelaamaan asianmukaisella kunnioituksella myös Latviaa kohtaan, Rantala muotoilee.

Monen Suomen maajoukkueen MM-avaus on ollut alkujännityksestä tahmea.

– Tuskin lähdemme joukkuetta sen isommin lataamaan vaan tärkeintä on varmistaa rento ilmapiiri, jossa pelaajat uskaltavat pelata niin kuin osaavat.

One comment

  1. Liigan sivuilla Rantala kertoi antaneensa palautetta pojille lompakoiden ja puhelimien unohteluista.Siis HÄH?
    Monessa seurassa noi asiat opetetaan jo f-junnuissa.
    Toivottavasti ruokailut sujuvat ilman että joutuu alati huomauttelemaan päihin jääneistä lippiksistä.
    Ei pitänyt olla luokkaretki.