Riihimäki jättää Kooveen – Superliigan Jönköping IK ensi kauden seura

Koovee-luotsi Arto Riihimäki siirtyy valmentamaan ensi kaudeksi Ruotsin Superliigaan. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Koovee-luotsi Arto Riihimäki siirtyy valmentamaan ensi kaudeksi Ruotsin Superliigaan. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen
Koovee-luotsi Arto Riihimäki siirtyy valmentamaan ensi kaudeksi Ruotsin Superliigaan. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Ruotsin Superliigassa pelaava Jönköping IK ja Kooveen monivuotinen päävalmentaja Arto Riihimäki ovat solmineet kaksivuotisen sopimuksen kausille 2013-15. Riihimäki ottaa työn vastaan täysipäiväisesti vasta kesäkuun jälkeen.

– Olen erittäin innostunut tästä mahdollisuudesta. Valmentajana kehittyminen ja uusien haasteiden hakeminen on minulle erittäin tärkeää ja tämä avaa minulle mahdollisuuden panostaa valmentamiseen täyspäiväisesti, kommentoi Riihimäki.

– Olen kiitollinen Kooveelle menneistä vuosista ja joustavuudesta voimassaolevan sopimuksen suhteen. Tulen hoitamaan jäljellä olevan pestin niin hyvin kuin mahdollista, jatkaa Riihimäki, joka on mahdollisesti mukana Kooveen toiminnassa vielä kesäkuun loppuun asti.

Riihimäen uusi seura Jönköping IK sijoittui viime kaudella sijalle 12 Superliigassa ja välttyi putoamiselta ainoastaan kahden pisteen turvin. Seuralla on selkeät suunnitelmat tulevaisuuden suhteen.

– Artolla on vahva maine nuorten pelaajien kehittäjänä. Hän onkin oleellinen osa suunnitelmaamme nousta playoff-joukkueeksi etupäässä Jönköpingin omien kasvattien avulla, sanoo Jönköpingsin urheilutoimenjohtaja Greger Andersson.

Riihimäen siirto varmistui vasta viime perjantaina, joten viime kauden pronssimitalistin osalta uuden päävalmentajan haku käynnistyy välittömästi. Muu valmennusryhmä pysyy muuttumattomana ja uutta päävalmentaja on jo kartoitettu. Kooveen mukaan seura tulee tiedottamaan sekä uudesta päävalmentajasta että joukkueen sopimustilanteesta lähitulevaisuudessa.

24 comments

  1. Eiköhän Hannu Santala yritä itseään ujuttaa tähän virkaan. Tosin osa pelaajista nostaa kytkintä sen jälkeen. Divarissa sitten voi tehdä laadukasta kasvatustyötä alueen liigqkoukkueille.

  2. …nyt ees kerran se viesti läpi ennen kuin painatte ”tallenna kommenttisi”. Riston viestissä ei päätä eikä häntää.

  3. ”Risto” tainnut vetää kylmästi googlen translate-sovelluksella lahden takaa. Kyllä sieltä jotain selvää sai.

  4. Joo-o… Mites se menikään… Kapteeni + uppoava laiva? Riihimäellä oli kuitenkin voimassaoleva sopimus.

  5. Erittäin hyvä Kooveen kannalta – saattaa nousta takaisin pudotuspelijoukkueeksi. Viime kausi näytti, että Riihimäki oli täysin väärässä paikassa.

    Jönköping IK:lle onnea valitulle tielle – sarjapaikan säilyttäminen taitaa olla turha toivo, jos porukassa on vedonlyöjiä.

  6. Koovee missas pronssista tulleen nosteen.
    Nyt tyhjenee koko rosteri.

    Joku maalaismaisuus tuota seuraa vaivaa kaikessa tekemisessä…

  7. Omasta takaa Kooveella löytyy täysin päteviä vaihtoehtoja Riihimäen paikalle. Ja pelaajiakin joukkueessa on joten tiedoksi Nokialle ja Klässik-perheelle niin hyviä paikallispelejä riittää edelleen.

  8. No niitä löytyy Kooveesta oikeinkin hyviä vaihtoehtoja. Olitpa nyt Huuhaa kummasta hyvänsä eli Nokialta tai Klässikista niin tuskin edes tunnet Kooveen koutseja sen kummemmin. Mutta jostain se hyvä valmentaja sinne joka tapauksessa löytyy.

  9. Kooveeseen vaan vanhusten tilalle nuorennusta, ja sitä kautta vaan joukkuetta kuntoon hyvä tulee.

  10. ykköskenttä poissa, päävalmentaja poissa, koska julkaistaan ykköskassarin sopimus naapuriseuraan?

  11. Ilmeisesti Kooveessa kuitenki hyvää työtä tehdään kun vuodesta toiseen parhaita yritetään jos johonkin naapuriin kupata. Vai oonko aivan väärässä

  12. Uudet koovee sopimukset taitaa olla 96-syntyneitä ja nuorempia, niitä siellä treeniringissä jo melkein puolet… järviökin luultavasti muualla kuin kooveessa ensi kaudella

  13. Kooveessa tilanne voisi olla kohtuullisesti hallinnassa menetyksistä huolimatta. Seurassa on runsaasti kyvykkäitä A-junnuikäisiä, joille tarjoutuisi mahdollisuus näyttöihin. Valitettavasti seurassa vallassa oleva nepotismi ja suosikkijärjestelmä ohjaavat toimintaa vikateille.