SSBL Salibandy Oy käsitteli 12 poikkeuslupahakemusta – kentät ja junioritoiminta tapetilla

Tapanilan Erä saa pelata ensi kaudella seitsemän kotiottelua Mosahallissa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Tapanilan Erä saa pelata ensi kaudella seitsemän kotiottelua Mosahallissa. Kuva: Mikko Hyvärinen
Tapanilan Erä saa pelata ensi kaudella seitsemän kotiottelua Mosahallissa. Kuva: Mikko Hyvärinen

SSBL Salibandy Oy:n hallitus käsitteli liiga- ja Divarilisenssihakemuksien lisäksi poikkeuslupahakemuksia, joita tuli yhteensä 12 kappaletta.

Salibandyliigassa poikkeuslupa runkosarjan otteluille myönnettiin katsomokapasiteetin johdosta Westend Indiansille (Otahalli), Loviisan Torille (Loviisan Liikuntahalli), Tapanilan Erälle (Mosahalli 7 ottelua, Pasilan urheiluhalli 6 ottelua) ja TPS:lle (Caribia). Nokian KrP:lle myönnettiin poikkeuslupa pelata kotiottelunsa oman kotipaikkakuntansa ulkopuolella Tampereella Raholan liikuntakeskuksessa.

Naisten Salibandyliigassa TPS:lle myönnettiin poikkeuslupa pelata runkosarjan kotiottelunsa Leaf-Areenalla, jonka kentän koko on 39x19m. Nurmijärveläiselle SB-Prolle myönnettiin poikkeuslupa pelata kotiottelunsa oman kotipaikkakuntansa ulkopuolella Vantaalla Campo-Sport Centerissä.

Naisten liigaan noussut Sheriffs puolestaan haki poikkeuslupaa liigalisenssin urheilullisen kelpoisuuden pykälään omasta junioritoiminnasta. Liigan hallitus hyväksyi Sheriffsien tekemän suunnitelman tulevan kauden junioritoiminnan järjestämisestä, minkä toteutuminen asetettiin liigalisenssihakemuksen hyväksymisen ehdoksi.

Divarissa neljälle joukkueelle myönnettiin poikkeuslupa 39×19 metriä kooltaan olevaan kenttään, FBC Turku (Sport Garden), LaSB (Hakkalan liikuntakeskus), SalBa (Rauman kauppaoppilaitos) ja ÅIF (Sipoo Areena).

21 comments

  1. Sheriffs ei ole pahemmin junnuihin koskaan panostanut vaikka puheet on ollut suuria. Suunniteltu tyttöjunnujoukkue taisi jäädä lopulta tulematta.

  2. Mitä vikaa siinä on, ettei Sheriffs ole panostanut junnuihin? Toki, jos säännöt niin vaativat niin pitäähän niin tehdä. Jos alunperin yhden ainoan joukkueen ympärille muodostunut seura nousee sarjatason verran vuodessa on ymmärrettävää ettei organisaatio välttämättä pysy perässä!

    Suomalaisessa palloilussa junnuihin panostaminen tarkoittaa muutenkin yleensä sitä että lapset rahoittavat aikuisten edustusjoukkueen pelaamista. Edustusjoukkueilta ei valu yleensä mitään muuta kuin nimi alaspäin junioreille. Sittenpä vanhemmat silmät kiiluen maksavat ylimääräisiä satasia vuodessa. Ja tämä tapahtuu vielä Liiton liigakelpoisuusvaatimuksen nojalla!

  3. Missä Sheriffit pelaa kotiottelunsa? Caribialla? Juu eihän sitä neljässä vuodessa ehdi vielä junnuja ajattelemaan.

  4. Pahimmillaan noin. Mutta toisaalta kyllähän omalla junnumyllyllä taataan seuran tulevaisuutta ja parhaimmillaan se on muutakin kuin nimi ja maksu. Kyllähän seuroilla on osaamista ja toivottavasti myös resursseja hoitaa laadukasta junnutyötä, joka kantaa hedelmää myöhemmin. Pelkän yhden rungon varaan rakennettu touhu ei lopulta ikuisuuksia kestä.

  5. Tää on ihan pelletouhua. Kuinka monta vuotta saa pelata poikkeusluvalla? Kissa pöydälle ja kaupungit/kunnat selkä seinää vasten…lajiuskottavuus kärsii!!!

  6. Samaa se on ollut myöskin esimerkiksi jalkapallon Veikkausliigan puolella. Rovaniemen Palloseura pelasi muunmaassa ties kuinka monta kautta poikkeusluvalla. Ja tänä kautena Rollon keskuskentällä oli kevään toinen Veikkausliiga peli. Pointtina se että Rovaniemellä on nyt saatu olosuhteet melko hyvälle tasolle. Mutta eikun vain arvon veljet sanoista tekoihin.

  7. Totta kai Sheriffienkin pitää polkaista junnuorganisaatio pystyyn, en kiistä sitä. Säännöthän määräävät niin. Mutta olisko pakko olla säännöissä noin? Sellaisen onetimer- joukkueen oma riskihän se on jos ei ole omaa junnutuotantoa, mutta pitääkö sitten ollakaan? Miksei sallita kasvattajaseurojen keskittyä kasvatustyöhön huom! yhteistyössä liigaseurojen kanssa mutta halvemmalla kustannusrakenteella. Jollette vielä arvanneet niin kirjoitan sen julki: olen d-junnutason joukkueenjohtaja ja kypsä kulurakenteeseen jossa junnut rahoittavat aikuisten pelaamista!

  8. Silviolle; Ihan joka jengissä ei kyllä junnut rahoita edareita. Olet varmaan siinä mielessä huonossa seurassa.

  9. Nimenomaan kunnat olisi hyvä pistää selkäseinää vasten. Ilman painostusta kunnat eivät tee mitään kun toteavat että tuolla ne kuitenkin pelaavat. Niinhän esim Tampereella kävi, seurat eivät painostaneet niin kunta ei hallia helpotuksekseen rakentanut vaan pelit on yksityisissä halleissa ja seurat maksavat eli junnut.

  10. Älkää nyt provosoituko, mutta mielestäni junioreiden kuuluu rahoittaa näissä meidän pikkulajeissa edustusjoukkueita. Itsellänikin on pieniä lapsia ja ymmärrän varsin hyvin, että lapset kaipaavat esikuvia ja niin älyttömältä kuin se kuulostaakin niin näille pikkuvekaroille urheilun suurin idoli voi olla se oman kylän kakkosdivarijoukkueen laituri. Juniorit tulevat lajiin esikuvien vuoksi ja mielestäni silloin on kohtuullista myös maksaa pieni kausimaksuista edustusjoukkueelle. Ei sen tarvitse satasia olla. Ei kenenkään juniorin harrastus jää viiden kympin kausimaksun korotuksen takia unholaan. Isä voi miettiä siinä siwan kassalla koppa kaljaa käsissään kumpi on tärkeämpää.Itse olen vielä selvinnyt molemmista.

  11. …käsittämätöntä, että Lasb sai poikkeusluvan pelata Hakkalan tulitikkuaskissa, jonne ei kyllä varmasti mikään 39×19 kaukalo mahdu. Myös aivan laidassa kiinni oleva katsomo, jo alunperin päin seiniä suunniteltu, on jo kakkosdivarimatseissakin muodostanut ison turvallisuusriskin.

  12. Voidaanko puhua katsomosta kun lattialla on pari puulaatikkoa minkä päälle mahtuu ehkä yhteensä 60 ihmistä. Ja sehän tuo vaan lajiin jännitystä, kun katsojien jalat on kaukalon sisäpuolella, niin peli ei ole liian ennalta-arvattavaa…

  13. Missä se paljon puhuttu Nurmijärven oma halli on? Viime syksynä oikein henkseleitä paukutetytiin että ensi kaudella Pro pelaa omassa hallissa. Taas näitä isoja katteettomia puheita joukkueenjohdolta.

    Tuleeko Campoon uudet katsomot, mitkä ovat sääntöjen mukaiset? Kentäthän siellä on ok.

  14. Naisten salibandyliigan SB Pro tulee tiettävästi pelaamaan kotiottelunsa Campossa. Halliin rakennetaan pääareena eli neljäs kaukalo sulkapallokenttien tilalle hallin neljänteen lohkoon. Areenaan tulee mm. liigamatto kiinteäksi ja noin 400 paikkainen katsomo. Campossa harjoittelee SB Pro:n lisäksi mm. ÅIF, Jokerit ja AC HaKi. Hienoa saada uusi katsomollinen Areena salibandyyn pääkaupunkiseudulle!

  15. Hienoa Campo!! Hatun noston arvoinen työ. Pron taustoiltahan on aina kuultu suuruudenhulluja suunnitelmia. Nurmijärvellehän oli tulossa halli jo kymmenen vuotta sitten. Eipä ole sitäkään hallia näkynyt.

  16. Nurmijärven hallihanke näyttää lykkääntyvän vuodella, kertovat Nurmijärven Uutiset: http://www.nurmijarvenuutiset.fi/artikkeli/180359-arkadian-liikuntahalli-lykkaantymassa-vuodella . Tuon jutun perusteella vuonna 2015 voisi olla uusi halli pystyssä. Jos nuo tiedot Campo Sportin panostuksista pitävät paikkansa, siinähän on SB-Prolle kelpo halli siihen asti.

    Kuntien / kaupunkien painostamisesta: kaikki vähänkään kuntatalouteen perehtyvät tietävät, millaisissa vaikeuksissa kuntatalous tällä hetkellä kyntää. Vaikka panostukset liikuntapaikkoihin ovat hyviä satsauksia tulevaisuuteen, ne tippuvat hyvin pikaisesti prioriteettilistoilla. Tai kyllähän perusliikuntapaikkoja (koulujen salit, lähiliikuntapaikat asuinalueille jne.) kunnat rakentavatkin, mutta katsomoista ja muista ”ylimääräisistä” karsitaan ilolla.

    Toki painostaa aina voi yrittää, mutta kunnilla taitaa Suomessa olla tärkeämpiäkin tehtäviä kuin liikuntahallien rakentaminen. Jos nyt vaikka tuo sote-uudistus saataisiin tuosta maaliin ensi alkuun…

  17. Kyllä Sheriffeilla on junioritoiminta pyörinyt jo toista vuosikymmentä. Sheriffien naisjoukkue on melko uusi ilmiö, joten ihmekös tuo jos ihan heti ei vielä tyttöjunnuja löydy. Poikien junioripuolella löytynyt useaan ikäluokkaan aina ihan kelvollinen joukkue ja tällä hetkellä miesten edustuksessa kakkosdivarissa pelaa
    parikymmentä a-juniori-ikäistä, jotka ihan valtakunnallisella tasollakin ovat hyviä pelimiehiä.

  18. Lisenssivaatimukset ja sitten ne mistä voidaan joustaa. Outoa toimintaa taas liitolta. Jos ei vaatimukset täyty, ei pidä antaa lisenssiä. Varmasti kaikilla vaatimuksilla on syynsä ja Suomesta löytyy joukkueet jotka nämä vaatimukset täyttää. Selkärankaa toimintaan.