SSV ahkerana siirtomarkkinoilla – vahvisti huippuluokan TPS-värväykset

Miko Kailiala vaihtaa ensi kaudeksi SSV:n riveihin. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miko Kailiala vaihtaa ensi kaudeksi SSV:n riveihin. Kuva: Mikko Hyvärinen
Miko Kailiala vaihtaa ensi kaudeksi SSV:n riveihin. Kuva: Mikko Hyvärinen

Jo aiemmin kovia pelaajavahvistuksia ensi kaudeksi hankkinut SSV julkaisi tänään Huhumaassa huhutut sopimukset TPS:n runkopelaajien, tehohyökkääjä Miko Kailialan ja puolustaja Lauri Stenforsin kanssa. Kaksikko kuuluu Suomen kovimpiin salibandylupauksiin. Kailiala oli viime kaudella Salibandyliigan maalipörssin kolmas.

Nuorten maailmanmestari ja vuoden poikajuniori Miko Kailiala on noussut hyvien otteiden ansiosta mukaan myös maajoukkueen rinkiin. Kailiala iski viime kaudella 26 pelissä tehot 37+15. Kokonaisuudessaan hän on pelannut Salibandyliigassa 67 ottelua tehoin 81+26 ja miesten maajoukkueessa neljä ottelua tehoin 1+1.

– Miko on loistava sniper, joka voi ratkaista pelejä ja tehdä paljon tarvittavia pisteitä. Todella tärkeä vahvistus ja ennen kaikkea nuori megalupaus, SSV-manageri Kurt Westerlund kuvailee.

SSV:n puolustus saa myös kovan vahvistuksen Lauri Stenforsin liittyessä joukkueen riveihin. Nuorten ja B-maajoukkueen ringissä mukana ollut Stenfors on pelannut liigassa 108 ottelua tehoin 18+26.

– Tärkeä nuori huippulupaus, joka jo nyt kuuluu maamme parhaimpiin puolustajiin. Lauri tuo omalla tyylillään kaivattua kovuutta puolustuspäähän, Westerlund kertoo uudesta puolustajasta.

Aiemmin SSV julkaisi jo Jani Heleniuksen, Mikael Laxin ja Tommi Vappulan hankinnnat.

Molemmat vahvistetut siirrot on nyt päivitetty SSV:n kohdalle Huhumaahan

19 comments

  1. Alkaako tää haisemaan sille, että ykköskenttä ois pikkuhiljaa laittamassa pillejä pussiin? Onemoreyear ja eläkkeelle mestarina…

  2. Kailialan on helppo mennä sitten kaltaistensa joukkoon! Joku tuossa pelaajassa on niin vastenmielistä.

  3. Eikös Kailiala opiskele Helsingissä? Olis varsin raskasta matkustaa toinenkin kausi Helsingin ja Turun väliä. Ja kukapa ei haluais Viikingeis pelata jossain vaiheessa uraa?

  4. Paljon Kurre löi rahaa käteen?? Tepsin pajatso tyhjenee samaan tapaan, kuin kendon puolella! Surullista.. hyvää toimintaa Kytöhonka!! Kailialalle mielenkiintoinen tilanne; enää ei voi huudella mitä sattuu ja käyttäytyä ylmielisesti!

  5. noloo, ei tuu toimimaan, joukkue ei tule olemaan joukkue, kailiala olis saanu muualla enemmän vastuuta, väitän että tulee vielä katumaan tätä

  6. Mitä olet kurkku mieltä? Nuorelle pelaajalle paljon vastuuta, kapteenin nauha ja kaikkea hässäkkä oman tekemisen lisäksi, vai rauha keskittyä omaan kehittymiseen ja rauhassa asioiden sisäistämiseen. Kumpi on parempi? Itse henkilökohtaisesti valitsen tuon tekemisen rauhan, ilman kapteeniuden ja pelillisen johtajuuden mukanaan tuomaa vastuuta ja velvoitetta.

  7. Se on kumma, kun täällä Suomessa ei vieläkään sulateta pelaajien siirtoja seuroista toiseen, vaan aina on kyseessä ”petturi”, ”ylimielinen paska”, ”rahan perässä juoksija” tai kommentit on tyyliä ”ei me sulla ois mitään tehtykkään”.

    Ei sählyllä taida kovin moni liigajätkä saada elantoa itselleen..

  8. Siirto varmasti ihan hyvä juttu Kailialan oman kehittymisen kannalta. SSV kuitenkin ammattimaisempi seura kuin TPS.

  9. juu, junnuthan perinteisesti kehittyy ssv:ssä, Fagerholmkin kehittyi tosi paljon. Ain niin nehän haluu A:n pleijareihin ja Kailiala onki A ikäinen 😀

  10. Mä niin odotin, että koska pohjanmaan pojat alkaa huutelemaan. Alakatsomo, toi sun kommenttis oli niiin odotettu! Ihanaa!

    Mitään arvoahan ei tarvitse pistää sille, että muutaman lopettajan tilalle hankitaan neljä uutta pelaajaa ja Lax palaa seuraan, josta ulkomaille lähti. Todellista paniikkinappulan painamista.

    Oisko kuitenkin niin, että SÄ painoit heti sitä nappulaa? Ja ihan syystä. Nyt siis vaan odotetaan, tuleeko Koposelta millasia julkistuksia… Oikein jännyydellä odotan, etkö säkin?

    Tosissaan: eiköhän totuus ole se, että kun sopparit on tehty, ne julkaistaan. Muut ”markkinoilla” olevat pelaajat vaan vielä ei oo sopimuksia saanu aikaan.

  11. Mua lähinnä säälittää nämä junnarit Kokkonen, Laasonen, Storgårds ja kumppanit jotka on tehny duunia pari kautta täytemiehinä, noussu pikku hiljaa isompaan ruutuun mutta kun ei heti tullu isoa tulosta, sivuun ja nimimiestä tilalle. Valitseeko joku junnu oikeasti vielä SSV:n tuon kusetuksen jälkeen? Esimerkiksi Laasonen on Kailialaa parempi vuoden pari sisään jos saa vastuuta mutta nyt taitaa mesta olla kolmosessa tai nelosessa. Tätä varmaan paniikkinappulalla tarkoitettiin mutta tietty kaikki tekee miten tykkää ja varmaan seuraavat nuoret kaverit miettii vähän aikaa. SSV:lle mestaruus ainoa mahdollisuus, muuten Amulta rankka epäonnistuminen.

  12. Miksi niitä junnuja on pakko peluuttaa jos eivät ole riittävän hyviä? Ja kyllä esim Storgårds saa varmasti peliaikaa ensi kaudellakin. Ja vielä saa pätevämmät pelimiehet vierelleen, joten odotettavissa erittäin hyvä kausi.

  13. En usko SPV:n tekevän mitään megahankintoja, joten sitä ”jännyyttä” en koe. Miltä se mahtaa tuntua? Mutta onnea SSV:lle hankinnoista ja SSV:stä siirtyville junioreile onnea uusiin seuroihin.

  14. Laasosen ja Storgårdsin pitäis saada vastuuta myös ensi kaudella! Muut ei ihan vielä kestä liiga peleissä mukana, treeniä ja junnupeleistä kokemusta lisää–> junnujen kannu pasilaan ensi kaudella!!

    Kailialassa ärsyttää varmaan perussuomalaistyyliin se että se osaa ja tietää osaavansa! Suomessa kun pitäis aina olla leuka rinnassa, paitsi jos on Kohonen;-)