Storvreta pudotti siirtopommin – nähdäänkö ensi kaudella suomalainen superketju?

Rickie Hyvärinen (vas.) kertoo, että nyt hänelle on enemmän aikaa maajoukkueelle. Kuva: IFF

Rickie Hyvärinen (vas.) vaihtaa joukkuetta Ruotsin Superliigassa. Kuva: IFF
Rickie Hyvärinen (vas.) vaihtaa joukkuetta Ruotsin Superliigassa. Kuva: IFF

Suomalainen salibandytähti Rickie Hyvärinen siirtyy ensi kaudeksi ruotsalaisen suurseuran Storvretan riveihin. Hyvärinen, 32, on edustanut vuodesta 2005 tukholmalaista Caperiotäbyä, josta hän nyt siirtyy päättyneellä kaudella Champions Cupin voittaneeseen uppsalalaisjoukkueeseen.

Hyvärisen siirtoa puolsi monikin asia. Ensinnäkin Storvreta haluaa palata takaisin kultakantaan pudottuaan tämän vuoden välierissä Dalenille. Toiseksi Hyvärinen itse haluaa voittaa urallaan Superliigan, mutta Caperiotäbyn nykytilanteessa se lienee mahdottomuus. Kolmanneksi syyksi voidaan lukea se, että Caperiotäbyllä huhutaan olevan suuria taloudellisia vaikeuksia, eikä seuran tulevaisuudesta ole takeita.

Neljänneksi, mutta ei varmasti vähäisimmäksi syyksi, nousee Storvretan päävalmentaja Magnus Jäderlund. Jäderlund tuntee Hyvärisen ennestään ja miesten välillä vallitsee keskinäinen kunnioitus.

– On useita hyviä salibandyn pelaajia, mutta vain yksi Rickie Hyvärinen. Hänellä on uniikki pelityyli ja vahva luonne. Hyvät ominaisuudet ja pelivuodet ovat muokanneet hänestä yhden eturivin pelaajista koko maailmassa, Jäderlund kommentoi Innebandymagazinetille.

Hyvärisen viime kausi oli vaikeahko. Loukkaantumiset ja työkiiret pitivät miestä poissa kaukalosta, eikä kaksi maailmanmestaruutta voittanut Hyvärinen päässyt osallistumaan MM-kisoihin. Taituri kuitenkin onnistui varsin mukavasti tehopisteiden valossa tehden runkosarjan 16 ottelussa tehot 21+9. Pudotuspeleissä Hyvärinen oli joukkueensa tehokkain.

– Useita tekijöitä. Seura, kannattajat, pelaajat ja valmennus. Storvreta on Ruotsin suurin ja paras seura pelata salibandya, Hyvärinen itse kommentoi siirron syitä.

Storvretassa pelaa jo ennestään kaksi suomalaista salibandylegendaa. Hannes Öhman, Mika Kohonen ja kaksivuotisen sopimuksen allekirjoittanut Hyvärinen saattavat hyvinkin muodostaa Storvretan ensi kauden ykkösnyrkin.

Meitä suomalaisia kiinnostaa varsinkin Hyvärisen kiinnostus maajoukkuepelejä kohtaan. Edelliset MM-kisat jäivät väliin ja Suomessa eletään vahvasti siinä uskossa, että maajoukkue ei enää kiinnosta boheemia Hyväristä.

Suomen päävalmentaja Petri Kettunen kommentoi Pääkallo.fi:lle Hyvärisen tilannetta reilu viikko sitten ennen Tampereen EFT-turnausta.

– Rickien tilanne tuskin on muuttunut siitä, kun hänen kanssaan on viimeksi keskusteltu. Siviilielämän kiireet eivät anna tilaa maajoukkuetoiminnalle, Kettunen totesi.

Hyvärisen omat kommentit maajoukkueesta ovat hieman erilaisia.

– En ole missään vaiheessa ilmoittanut lopettavani maajoukkueessa, joten katsotaan. Se riippuu myös päävalmentajasta. Pääasiallisesti keskityn Storvretaan, mutta en halua sulkea mitään ovia, Hyvärinen sanoo Storvretan kotisivuilla.

5 comments

  1. Mikä tossa on pommi. Joku ”nimi” vaihtaa seuraa,
    niin se on aina hirvee pommi pääkallossa..

  2. Tätä siirtoa voisi verrata esimerkiksi Vänttisen siirtymiseen Classicista SSVhen tai Speveen. Kyllä otsikko on ihan oikeutettu.

  3. ” – En ole missään vaiheessa ilmoittanut lopettavani maajoukkueessa, joten katsotaan. Se riippuu myös päävalmentajasta. Pääasiallisesti keskityn Storvretaan, mutta en halua sulkea mitään ovia, Hyvärinen sanoo Storvretan kotisivuilla. ”

    Pitäisikö möllin nyt ihan soittaa Rickielle. Jos se tilanne vaikka olisi muuttunut. Herää nyt Kettunen.