Suomen mestarit valmistelevat siirtojytkyä – maajoukkuepakki menossa Seinäjoelle

Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Salibandyliigan seuraava siirtopommi on putoamassa Seinäjoen suunnalta. Hallitsevat Suomen mestarit ovat Pääkallo.fi:n tietojen mukaan lähellä sopimusta maajoukkuepuolustajan kanssa.

SPV koki viime viikolla pahimman mahdollisen yksittäisen pelaajamenetyksen, kun puolustaja Tatu Väänäsen jo useamman vuoden rakenteilla ollut siirto Sveitsiin ja Wiler-Ersigeniin varmistui. Vuoden pelaajaksikin valitun Väänäsen merkitys SPV:lle niin kentällä kuin sen ulkopuolella oli erittäin suuri.

Nyt SPV on löytämässä paikkaajan Väänäselle. Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Loviisan Torissa viime kaudella pelannut Juha Kivilehto on suuntaamassa Seinäjoelle. Näin ollen Kivilehto ei olekaan lähdössä aiempien huhujen mukaan Ruotsiin, eikä myöskään siirtymässä SSV:hen.

SPV on tarjonnut Kivilehdolle niin muhkeaa pelaajasopimusta, että kokenut huippupakki saattaa raapustaa piakkoin nimensä Tommy Koposen tarjoamaan sopimuspaperiin. Viime kaudesta Kivilehto sai Loviisasta tiettävästi noin 30 000 euroa, ja SPV:n tarjous lienee samaa luokkaa.

Siirtomarkkinoilla myös pari muuta pakkia ovat Kivilehdon lisäksi vaihtamassa seuraa. Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Tapio Kinnunen jättää Kooveen ja siirtyy Espoon Oilersiin. Aiemmin huhuttu Kinnusen siirto Nokialle ei ole siis toteutumassa. Sveitsistä Suomeen palaava Jarmo Eskelinen on puolestaan valitsemassa seurakseen Nokian KrP:n. Viime kaudella Grünenmattia edustanut Eskelinen neuvotteli tiettävästi usean muun seuran kanssa.

Päivitetty miesten Salibandyliigan Huhumaa:
Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2013-14

36 comments

  1. 30000 e!
    Maksetaanko salinbadyssä todella tuollaisia summia!?
    26:sta amatööriliigan pelistä!
    Nyt tietää minne menee junnujen kausimaksut…

  2. On huikee summa suomalaiseen salibandyyn jos pitää paikkansa. Eipä siinä muuta sitten tarvi tehdäkkään.

  3. Uskosin että suurin osa tosta summasta tulee sponssien kautta. Koska kyllähän noin meritoitunut kaveri omaa aika hyvän PR-arvon seuralle ja varmasti sitä kautta yritykset lähtee helpommin/isommin mukaan. Ja Spevehän on tunnetusti hyvin hoitanu yhteistyökumppanit. Ei tosin mitään varmaa tietoa, lähinnä loogista päättelyä.

  4. Koovee pääsee Kinnusesta eroon, hyvä! Tuossa tilanteessa ei ole enään vara pitää vapaamatkustajia. Huhujen mukaan Classiciin ei mahtunut, Krp:stä pyysi liikaa ja Kooveessa olisi pitänyt vetää jo lenkkarit jalkaan.

  5. Eihän Kivilehto Väänästä korvaa mitenkään. Tatu on viimeisen päälle joukkuepelaaja ja huippu-urheilija. Kivilehto ei ole joukkuetta varten vaan joukkue on Kivilehtoa varten.
    Jotenkin tämä Kivilehdon meno SPV:hen ei sovi joukkueen urheilulliseen sapluunaan. Liike ei riitä millään tuohon pelitapaan. Voihan se toisaalta olla että Junnu haluaa eräälaisen uuden alun ja kehittää itseään pelaajana noin vanhoillakin päivillä. Toivotaan näin.

  6. Yhdellä sanalla, Paljon. 30 tonnia kai ainakin, millä ei saa kun puolet väänäsestä.
    Paniikki??

  7. Kivilehto haluaa elää sählyllä, se siitä itsensä kehittämisestä. Tähän on hyviä sananlaskuja…:)

  8. ”Nyt tietää minne menee junnujen kausimaksut…” Oletan että tuo oli tosiaankin läpädeerus? SPV ei ole niitä seuroja jotka kaivavat pelaajakorvauksensa junnujen vanhempien kukkaroista vaan kuten joku totesikin niin sponsoreilta jne.
    Ja tuskin tässä mitään paniikkia velloo. Totuus on ettei Väänästä korvaa kukaan tässä salibandymaailmassa. Kivilehto lienee kuitenkin paras vaihtoehto joka on/oli saatavilla. Hakonen löysi itsensä Seinäjoella, Kohosen koko uran ehkä pelasti aikoinaan siirto SPV:hen. Miksei siis myös Kivilehto saisi itsestään vielä lisää irti?

  9. Kyllä nyt rupee pahalta näyttään et Ssv kerää semmosta nippua et muut tappelee muusta kun kullasta…..

  10. Kyllähän Kivilehto on vireessä ollessaan ensi kaudella ehdottomasti liigan paras puolustaja. Hyökkäävämpi kuin Väänänen, mutta toki oman pään tekemisessä heikompi kuin Väänänen. Kivilehto osaa pallollisena luoda kanssapelaajilleen loistavia maalipaikkoja.

  11. Kivilehto-, hetkinen.. tää jyväskylän pakki. Ne kun pakkipariks niin omissa soi ja komeesti:)

  12. Ei Kivilehto sovi SPV:n pelityyliin alkuunkaan. Nähtiinhän se nyt majussa ettei saa palloa ylös, vaan veivaa ja panee alas. Ja oli todistamassa liian montaa maalia lähietäisyydeltä. Täysin yliarvostettu.

  13. Holtiton: Pelasi, mutta ainakin SPV:ssä pelipaikka olisi lähes satavarmasti ykköspakkiparissa.

  14. Maajoukkueessa saman suuntaiset pisteet kuin Väänäselläkin. Tulee varmasti oppimaan Koposen pelityylin. Hyvä hankinta ottaen huomioon, että toista Väänästä ei ollut tarjolla saati edes olemassa. Kurrea mahtaa jurppia..

  15. Kerrankin alakatsomon kanssa samaa mieltä. Ei ole toista eikä edes olemssa. Mukavaa kesää 😉

  16. Tyhmähän se on joka samalla pelitavalla pelaa kaudesta toiseen. Kyllä Kivilehto sopimuksen tehdessään tietää tasan ja tarkkaan millainen rooli on tulossa. Tatua ei voi korvata, eikä tarvikkaan. Vähän muutosta pelitapaan niin hyvä tulee siltä osin. Hyvä hankinta vaikka vähän vanha. Paras loisto silti vielä edessä jatkamassa imperiumia.

  17. Olihan tuo lommoposki kaitakasvo ( 🙂 ) viime kaudella Loviisan ainoa pelimies. Dominoi, – liikaakin. Siksi muita pelimiehiä Loviisalla ei näkynytkään.

  18. Eiköhän Junnu ole maailman parhaimmistoa omalla tontillaan, jos vain treenaa ja sitoutuu tekemiseen. Parasta mitä voisi omalle uralleen tehdä, olisi tarttua tähän mahdollisuuteen, tutustua Pohjanmaan soihin ja Jouppiskan rinteeseen, sekä lunastaa sitä kautta paikkansa (uudelleen) maailman parhaiden pakkien joukossa. Koponen on tunnetusti yksi parhaista valmentajista ja SPV kovakuntoisin jengi, ts. Junnulla on vain voitettavaa. Kyseenalaista on motivaatio, joten SPVllä on paljon hävittävää tässä leikissä.
    Junnu oli kuitenkin parhaina vuosinaan aivan ilmiömäinen ja omaa potentiaalin olla sitä jälleen, oikealla treenillä ja oikeassa seurassa.
    Junnun puolesta toivon, että huhu pitää kutinsa ja että se toteutuu, SPVn puolesta olen hieman epäileväinen… 🙂

  19. Holtiton mies: ”Siksi muita pelimiehiä Loviisalla ei näkynytkään.”

    Jos en väärin muista niin semmoinen heppu kuin Niklas Niiranen voitti puolustajien pistepörssin ja valittiin maajoukkueeseen.

    Oli paljon kovempi kun joku Kivilehto, eikä maksanu senttiäkään.

    Tarkkuutta pojjaat…

  20. Hyvähän se on jos jätkät alkaa saamaan ees tollaisia korvauksia ei tolla nyt vielä ihan herroiksi elele. Suunta kohti ammattimaista urheilua!

  21. Vaikea kuvitella, että Kivilehto neppailee itsensä SPV:n tasoisessa joukkuessa luottopelaajaksi pelkillä vanhoilla meriiteillä. Valmentajana Koponen odottaa varmasti vieläkin enemmän omalta joukkueeltaan kuin viimekaudella. Sama varmasti pätee Kivilehdonkin tapauksessa, mikäli mies Lakeuksille aikoo.

    Kuten nimim. ”Peukku” sanoi tuossa aiemmin, on joukkueeseen tulleet pelaajat Kohosta myöten parantaneet pelaamistaan ja omaa tasoaan. Mikäli siirto toteutuu (ja vaikka ei toteutuisi), toivon näkeväni Kivilehdon pelaamassa parasta kauttaan – kaverissa on rankasti potentiaalia edelleen.

  22. Alaspäin on mennyt niistä ajoista, kun oli jopa maailman ykköspakki. Jaloista ei vaan riitä enää. Vauvanlihaa tullut kroppaan vuosien saatossa. Missä polte?

    Suurin arvo, jonka tuo joukkueelle on toki media-arvo.