Superliigan pudotuspelijärjestelmä muuttuu – enemmän pelejä ja näkyvyyttä

Ruotsissa siirrytään ensi kaudella uuteen ottelujärjestelmään pudotuspelien suhteen. Ensi kaudesta alkaen puolivälierät ja välierät pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä ja jatkoon pääseminen vaatii neljä voittoa.

Asiasta oli päätetty SEI:n (Svensk Eliteinnebandy) kokouksessa, jossa kaikki seurat olivat suhtautuneet muutokseen myötämielisesti. Ruotsin liiton pääsihteerin Göran Harnsek näki päätöksessä paljon positiivisia elementtejä.

Tärkeimmiksi hyödyiksi nähtiin varsinkin tiukkojen ja merkityksellisten pelien lisääminen, pudotuspelien yhä laajemman näkyvyyden hyödyntäminen, entistä laajempi tv-näkyvyys ja taloudellinen hyöty, joka kertyy joukkueille, kun kotiotteluita on vähintään kaksi per sarja.

Superliigan finaaleihin järjestely ei vaikuta ja finaaliottelu pelataan edelleen kerrasta poikki.

10 comments

  1. Paras seitsemästä järjestelmä on hyvä jos on tasaisia sarjoja, mutta tylsää jos on iso ero joukkueiden välillä.

    Kuka jaksaa katsoa jotain 11-3 otteluita 4 ottelun verran?!

  2. ei varmaan ole pakko mennä Ruotsiin katselemaan välieriä, vai onko??

  3. Olisivat nyt samalla muuttaneet tuon finaalijärjestelmän. Eikö siinä muka olisi vähintään kaksi kotipeliä molemmille tuonut lisää kruunuja seuran kassaan, tai enemmän näkyvyyttä?.

  4. Yksittäisestä finaalista luovutaan Ruotsissa tulevan kauden jälkeen. Suomessa taas siirrytään yksittäiseen tulevan kauden jälkeen. Erikoista.

  5. Aika hölmöä mennä paras seitsemästä sarjaan pudotuspeleissä, kun finaali kuitenkin pelata kerrasta poikki systeemillä. Kaiken ton vääntämisen jälkeen tuntuu älyttömältä ratkaista mestaruus yhdessä pelissä. Jos ei välitetä urheilullisesta ratkaisusta ja halutaan vaan paljon katsojia, niin voishan sen mestaruuden arpoa vaikka telkkarissakin. Sais varmaan paljon enemmän katsojia kuin varsinaiset pelit, jos sen tekis vaikka kesken uutisia.

  6. Paras seitsemästä on ainut ja oikea tapa pelata playoffeja. Käytännössä kaikki muut lajit käyttää tätä systeemiä paitsi salibandyliiga. Tämä pitäisi nostaa isommin esille salibandymediassa.

  7. Täyttä puppua. Paras seitsemästä on pelkkää rahankeruuta. Mikäli pelaat ammattilaisena, fine. Mutta tässä lajissa se on väkinäistä yrittämistä ja seurojen vaade kerätä enemmän rahaa kotipeleistä.

    Paras viidestä on hyvä ja sopiva salibandyyn.

  8. Varmasti Ruottiin sovii, kun siellä jengiä käy jo aika hyvin! Suomessa pitäis alkuun saada katsojia peleihin ja sitten mietitään systeemejä. Ehkä sen pohjalta yksi finaali vois toimiakin, jos silloin ees yhteen peliin vuodessa sais vaikka hartwall areenan täyteen?