Sveitsiin siirtyvä Divarin pörssikärki: ”On aika olla itsekäs”

Divarin merkittävimmät siirrot on nähty Steelersin ympärillä. Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Divarin merkittävimmät liikehdinnät on nähty Steelersin ympärillä. Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com
Divarin merkittävimmät liikehdinnät on nähty Steelersin ympärillä. Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Salibandyn siirtomarkkinat ovat käyneet viime aikoina kovilla kierroksilla. Liigan SSV ja TPS julkistivat sopimuksiaan viime viikolla, ja Pääkallon Huhumaa-blogissa on seurattu pelaajasiirtoja liigan ohella miesten Divarista ja naisten liigasta. Divarin merkittävin siirtouutinen on ollut Divarin pistepörssin voittaneen Sami Saarisen siirtyminen Sveitsin liigan Grasshoppersiin yhdessä seuratoverinsa Timo Johanssonin kanssa.

Johansson tehoili viime kaudella 26 ottelussa kovat tehot 34+18=52. Saarinen laittoi vieläkin paremmaksi voittaen koko Divarin pistepörssin tehoin 37+42=79.

– Nyt täytyy tsekata kukkulan toiselle puolen niin lajin kuin elämän kannalta, Saarinen perustelee siirtoaan Sveitsiin Pääkallo.fi:lle.

– Omasta puolesta voin sanoa, että on aika olla itsekäs ja tulla paremmaksi. Olosuhteista ei pitäisi jäädä kiinni.

Steelersin ensi kaudesta on odotettavissa vaikeaa. Liigan Classicista sarjatasoa alemmas vaihtanut Heikki Hätönenkin valitsi Steelersin sijaan ensi kauden joukkueekseen Lammin Salibandyn.

Divarin osalta julkistettiin viime viikolla myös merkittävä jatkosopimus, kun liigasta pudonnut Ilves tiedotti Tampereen liigajoukkueisiinkin huhutun Tommi Merton jatkavan joukkueessa. Merto oli Ilveksen viime kauden paras pistemies tehoin 14+22=36.

– Putoaminen liigasta otti todella koville, tuntui etten halua ajatella koko salibandya enää ikinä. Ajatukset tietenkin kirkastuivat ajan myötä ja yhteydenottoja tuli muilta liigaseuroilta. Mietin pitkään mikä olisi se oikea ja paras ratkaisu, Ilves on kasvattajaseurani ja rakastan salibandyn pelaamista Ilves-logo rinnassani, Merto hekumoi Ilveksen nettisivuilla.

Toisaalta Ilveksen ja Kooveen edustusjoukkueet sopivat aiemmin farmijoukkuetoiminnasta kaudelle 2013-14.

Salibandyn pääsarjojen pelaajasiirrot löytyvät Huhumaa-blogista jokaisen sarjan oman uutisen alta:

Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2013-14

Divarin siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2013-14

Naisten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2013-14