Tanska jaksoi pitää Suomen nollilla melkein 15 minuuttia – välierässä todennäköisesti Sveitsi vastaan

Kuva: IFF (floorball-pics.de / M. Kuch)

Kuva: IFF (floorball-pics.de / M. Kuch)
Kuva: IFF (floorball-pics.de / M. Kuch)

Suomi voitti lohkonsa salibandyn alle 19-vuotiaiden MM-turnauksessa Hampurissa puhtaalla pelillä. Tänään aamupäivällä Suomi murskasi alkusarjan päätöksessään Tanskan 14-0 (4-0, 4-0, 6-0) ja kohtaa huomisessa välierässä todennäköisesti Sveitsin.

Omaa päätään tukkoon sumputtanut Tanska jaksoi pitää Suomen nollille melkein 15 minuuttia, mutta sitten repesi. Puolustaja Vertti Wigren yllätti tanskalaisvahdin keskiviivan takaa lähteneellä laukauksella, ja heti seuraavasta hyökkäyksestä Markus Markkola vapautti Rasmus Hornin nostamaan maalin edestä 2-0. Seuraavat kolme maalia merkittiin taas puolustajalle kun Atte Eronen nakutti puhtaan hattutempun Petro Raution, Samu Saaren ja Vertti Wigrenin syötöistä.

Vauhtiin päästyään Suomi piti tahtipuikon loppuun asti, ja viimeiset kaksi osumaa merkittiin loppuhetkillä ylivoimalla Krister Savoselle.

– Pysyttiin hyvin pallossa ja toteutettiin omaa pelisuunnitelmaa, Suomen maalin puhtaana pitänyt Mikko Kirvesniemi kiitti joukkuetta. Hän joutui peittämään ottelun ensimmäisen avopaikan alun 0-0-tilanteessa.

– Ei onneksi siitä mennyt ja taisi ensimmäisessä erässä vielä ylärimakin kilahtaa, mutta kaikkiaan pääsin aika helpolla kun dominoitiin noin selvästi. Kylmänä on aina haaste säilyttää keskittyminen, mutta yritin parhaani mukaan pitää ajatuksen pelissä.

– En ennen ole tehnyt maaottelussa kolmea maalia ja kyllähän se hyvältä tuntui, Suomen parhaana palkittu Atte Eronen myönsi.

– Viivasta aukesi tänään paljon hyviä vetopaikkoja ja olihan tämä hyvä peli koko joukkueelta. Pyrittiin pitämään pallosta huolta ja noudatettiin hyvin omaa pelisuunnitelmaamme, kahden erän jälkeen huilaamaan otettu Eronen kertoi.

Valmentaja Jarkko Rantala totesi ottelun täyttäneen tavoitteet.

– Joukkue pelasi nyt nöyrästi ja fiksusti eikä käyttänyt energiaa tarpeettomaan ryntäilyyn. Energian säästäminen oli tärkeä pointti ja saattoi tehdä ottelusta yleisölle vähän tylsän, mutta tässä kohdin on ajateltava turnausta kokonaisuutena. Rasitusta jaettiin pelaajien kesken ja pätkittiin tapahtuman kokonaiskestoa jokaiselle sopivaksi hakien samalla tatsia alkuviikosta vähemmän pelanneille kavereille.

Samalla valmennuksen ajatus oli jo pudotuspeleissä.

– Huomenna mennään taas ihan eri vauhtia, ja nyt on taas haasteena oikean tempon löytäminen. Sitä lähdetään hakemaan aluksi hyvän levon ja hyvän lihashuollon kautta, päävalmentaja Rantala kertoi.

Salibandya, Hampuri, Saksa, Alle 19-vuotiaiden poikien MM-turnaus

Tanska – Suomi 0-14 (0-4, 0-4, 0-6)
1. erä: 14.57 Vertti Wigren (Atte Eronen) 0-1, 15.13 Rasmus Horn (Markus Markkola) 0-2, 17.57 Eronen (Petro Rautio) 0-3, 19.16 Eronen (Samu Saari) 0-4.
2. erä: 22.03 Eronen (Wigren) 0-5, 27.07 Henri Alho (Tuukka Vettenranta) 0-6, 36.05 Krister Savonen (Rautio) 0-7, 38.43 Alho (Vettenranta) 0-8.
3. erä: 40.17 Eemeli Peltonen (Alho) 0-9, Vettenranta (Miika Mertaniemi) 0-10, 52.45 Eino Pesu (Horn) 0-11, 54.19 Pesu (Vettenranta) 0-12, 57.01 Krister Savonen (Pesu) 0-13 yv, 59.45 Savonen (Pesu) 0-14 yv.

Torjunnat: Nicolaj Bogil, Tanska: 10+7+6 = 23, Mikko Kirvesniemi, Suomi: 4+1+1 = 6
Jäähyt: Tanska 3×2 min, Suomi 2 min.
Erotuomarit: Sebastian Döring ja Steffen Kalow, Saksa.
Yleisöä: 324.

Suomen parhaana palkittiin Atte Eronen.

2 comments

  1. Taisi Pesu kantata kaks viimeistä identtisesti Savosen esityöstä. Liekkö pöytäkirjavirhe? Tai sitten tarttee mennä optikolle.