TPS julkaisi joukkueensa – Vilanderista liigan nuorin päävalmentaja

Ensi kaudella TPS:n tehokkaimpana häärii joku muu kuin Miko Kailiala. Kuva: Anssi Koskinen

Ensi kaudella TPS:n tehokkaimpana häärii joku muu kuin Miko Kailiala. Kuva: Anssi Koskinen
Ensi kaudella TPS:n tehokkaimpana häärii joku muu kuin Miko Kailiala. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigan TPS lähtee kauteen 2013-2014 uuden päävalmentajan johdolla, kun Aki Vilander, 27, ottaa vastuun joukkueesta. Ensimmäistä kauttaan liigajoukkueen päävalmentajana toimiva Vilander seuraa tehtävässä Teemu Varista, jonka päävalmentajakausi TPS:ssa jäi yhden kauden mittaiseksi.

– Teemu Varis teki erinomaista työtä miesten kanssa ja vei meitä urheilullisesti ison askeleen eteenpäin. Teemun näkemykset ja ideat näkyvät myös meidän junioripuolellamme, joten saimme häneltä sitä mitä oli tilauksessa. Hänelle kuuluu suuri kiitos tästä työstä. Teemu ei kuitenkaan käyttänyt sopimuksensa optiovuotta, joten meidän tehtävämme oli katsoa eteenpäin, toteaa TPS:n valmennuspäällikkö Perttu Kytöhonka seuran tiedotteessa.

– Aki Vilander oli päivänselvä valinta prosessin jatkajaksi. Hän olisi joka tapauksessa ottanut miesten valmennuksen haltuunsa Teemun jälkeen, joten nyt tämä muutos vain hieman aikaistui. Pyrimme toimimaan loogisesti aina kun valitsemme avainihmisiä, emmekä edes harkinneet muita vaihtoehtoja.

Hautaniemi palaa Sveitsistä, joukkueen runko jatkaa

Pelaajarintamalla TPS saa mieluisan paluumuuttajan Sveitsin menneen kauden yllättäjäjoukkueesta HC Rychenbergistä, kun Mikko Hautaniemi pukee kahden vuoden tauon jälkeen XL-kokoisen TPS-paidan ylleen. Hautaniemi saldosi kahdella kaudellaan Sveitsin pääsarjassa yhteensä tehot 87+43=130 ollen jatkuvasti sarjan tehokkaimpia pelaajia. TPS-kasvatilta odotetaan vastuunkantoa myös tulevan kauden TPS-ryhmässä.

– ”Haudan” viimeinen kausi (10-11) ennen Sveitsiin lähtöä oli haastava. Raskas siviilityö verotti rankalla kädellä energiaa pelaamisesta ja mies oli kauden jälkeen täysin loppu ja jopa lopettaminen kävi mielessä. Meidän ja salibandyn onneksi kaksi Sveitsin vuotta palauttivat hänen palonsa tähän lajiin. Saamme riveihimme äärimmäisen motivoituneen ja näyttöhaluisen miehen, taustoittaa Kytöhonka.

TPS saa riveihinsä muitakin mielenkiintoisia uusia ja uusvanhoja tulokkaita. Nimet Miikka Läntinen, Tobias Brännbacka, Joonas Föhr, Antti Kauppinen ja Jani Hyytiäinen ovat salibandyä seuraavalle yleisölle enemmän tai vähemmän tuttuja nimiä.

Ilman pelaajamenetyksiä TPS ei selviä, sillä pitkäaikainen luottomies Jere Jokinen lopettaa pelaajauransa ja isoissa rooleissa pelannut kolmikko Miko Kailiala, Lauri Stenfors ja Jens Riska siirtyvät muualle. Jarkko Penttisen pelaajauran jatko on niinikään avoinna.

– Luonnollisesti kaikki edellä mainitut herrat olisivat olleet käyttökelpoisia tulevallakin kaudella. Jerelle kuuluu iso kiitos, sillä hän on aina ollut valmennukselle hieno tuki ja lisäksi malli sitoutumisesta ja tekemisestä kaikille pelaajille. Jens informoi meitä jo vuodenvaihteen tienoilla, että siviilipuoli vie häntä pk-seudulle, joten tämä ei tullut yllätyksenä, avaa Kytöhonka.

– Miklun (Kailiala) ja Laurin kanssa luonnollisesti neuvottelimme ja olisimme mielellämme pitäneet kummankin mukana, mutta tällä kertaa pelaajien valinta ei osunut meihin. Meillä oli sopimus Miklun kanssa ensi kaudesta, mutta kun hän sai opiskelupaikan pk-seudulta, hän käytti sopimuksessaan ollutta purkupykälää.

– Emme jää näitä menetyksiä kuitenkaan itkemään. Miklun tasoisia maalintekijöitä ei ole tässä sarjassa montaa, mutta nähdäkseni saimme tälle osastolle lisää leveyttä. Muutenkin meillä on hyvä, avoin kilpailutilanne monen roolin suhteen. Nuoret ovat taas vuoden kokeneempia – vanha klisee, mutta sopii edelleen meille hyvin, kertoo Kytöhonka.

TPS:n sopimustilanne 15.5.2013

Maalivahdit:

Aaltonen, Tomi (FoSu, Try Out)
Kekkonen, Tommi
Luukkonen, Pyry

Kenttäpelaajat:

Aaltonen, Teemu
Alho, Henri
Alin, Juuso
Brännbacka, Tobias (Blue Fox)
Föhr, Joonas (PSS)
Hautaniemi, Mikko (HC Rychenberg)
Hirvisuo, Ville
Hyytiäinen, Jani (FBC Turku)
Kanervisto, Topi
Kantonen, Kasperi
Kauppinen, Antti (FBC Turku)
Kettunen, Simo
Koskinen, Joonas
Leskinen, Eetu
Läntinen, Miikka (SalBa)
Läntinen, Toni
Marjamäki, Joonas
Nurminen, Antti
Pietilä, Juuso
Salminen, Tino
Sokka, Miikka
Stenfors, Mikko

Joukkueen mukana harjoittelee myös A-nuorten joukkueesta Olli Laine sekä Ville Laine.

Valmennus:

Vilander, Aki
Juvonen, Eero
Ruotsalainen, Jukka
Fälden, Hannu

6 comments

  1. Kyllähän noilla tulijoilla pitäisi pystyä Miklun kokoinen rako täyttää. Aika kovia vahvistuksia on kuitenkin tulossa. Hyytiäinen tulee olemaan kovin yllättäjä ensi kaudella liigassa. Jalat ja kädet taatusti SM-tasoa.