TPS:n hyökkäysosastolle lisää leveyttä

Lauri Liikanen vaihtaa Happeesta Turun Palloseuraan. Kuva: Mikko Hyvärinen

Lauri Liikanen vaihtaa Happeesta Turun Palloseuraan. Kuva: Mikko Hyvärinen
Lauri Liikanen vaihtaa Happeesta Turun Palloseuraan. Kuva: Mikko Hyvärinen

Lauri Liikanen, 21, siirtyy Happeen liigamiehistöstä TPS:n riveihin. Vasen käsi alhaalla pelaava ulottuva ja lujaa ampuva laitahyökkääjä tuo lisää tulivoimaa TPS:n hyökkäysosastoon.

– Laurin kohdalla tuoreella päävalmentajalla Aki Vilanderilla oli ratkaiseva rooli. Aki on valmentanut Lauria Happee-aikanaan ja kaksikon yhteistyö oli tuolloin erittäin hedelmällistä, sillä kausi 09-10 päättyi heidän A-nuorilla SM-kultaan ja Lauri oli joukkueen johtavia pelaajia. Muistikuva Laurista tuolta kaudelta ja finaalisarjasta on vahva, sillä olin itse siellä finaalisarjan hävinneen TPS:n valmennustiimissä, TPS:n valmennuspäällikkö Perttu Kytöhonka kertoo.

– Meillä oli viime kaudella maalinteko liikaa Miko Kailialan harteilla, joten yhtenä isona kehitysalueena oli tuon maalintekoon pystyvän osaston leventäminen. Miklu lähti, mutta tulopuolella on nyt tätä tulivoimaista osastoa Mikko Hautaniemen, Miikka Läntisen ja nyt sitten Laurin muodossa. Potentiaalisia kavereita löytyy meiltä jo ennestään, joten uskon että tämä osasto on tulevalle kaudelle vahvistunut ja kilpailu kärkikenttien paikoista on kovaa.

TPS:n uusi päävalmentaja Aki Vilander näkee Liikasessa paljon potentiaalia.

– Lauri oli viimeisellä Happee-kaudellani yksi isoimmista luottopelaajistani. Nyt kun kolme vuotta on kulunut, Lauri on oppinut ottamaan entistä paremmin vastuuta myös kentän ulkopuolisista asioista ja kasvanut aikuiseksi.

Liikanen saldosi Happeen raudanlujassa hyökkäysarsenaalissa menneellä kaudella 23 ottelussa tehot 12+9=21.

– Laurilta puuttuu vielä todellinen läpimurto liigassa, vaikka pisteitä ihan mukavasti on kertynytkin. Olen nähnyt herran potentiaalin. Laurilla on eväitä nousta sarjan kovimpien maalintekijöiden joukkoon, mutta sitä ennen hänen harjoitteluaan tullaan armotta tehostamaan tietyillä osa-alueilla ja tätä kautta pyritään myös saamaan henkiseen kapasiteettiin lisää potkua.

Liikanen tulee toimimaan myös TPS:n myynti- ja markkinointitiimissä.