Divariin noussut FBC Turku teki farmisopimuksen – ”Olemme ottaneet muiden virheistä opiksi”

Miesten Divariin ensi kaudeksi noussut FBC Turku ja kakkosdivisioonassa pelaava SBS Masku ovat tehneet yksivuotisen farmisopimuksen. FBC Turku kertoo asiasta kotisivuillaan.

Sopimus mahdollistaa 12 pelaajan siirtämisen joukkueiden välillä kauden aikana. Ensimmäiset nivetyt pelaajat ovat FBC Turun A-juniori-ikäisiä pelaajia.

– Olemme tuskailleet A-poikien 1.divisioonan sarjajärjestelmää, jossa todella kovia pelejä ennen kevättä tulee satunaisesti. Asiasta olemme olleet yhteydessä niin Salibandyliittoon kuin muihin seuroihin, mutta koimme nyt myös tärkeäksi, että meillä on tarjota jonkilainen väliporras miesten divarijoukkueen ja A-poikien väliin, jotta kuilu näiden välillä ei kasva liian pitkäksi, kertoo syntyneen sopimuksen taustoja FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen.

Alkuvaiheessa farmisopimukseen on nimetty lähinnä juniori-ikäisiä pelaajia, mutta mikään ei pois sulje, että sopimuksen piirissä olisi kauden alettua myös aikuispelaajia.

– Olemme pyrkineet ottamaan opiksi muiden tekemistä virheistä, joita farmisopimuskuvioissa on ilmennyt ja tarkoitus on, että farmisopimuspelaajat eivät jatkuvasti kimpoile edes taakse seurojen välillä, kommentoi tulevaa FBC Turun miesten edustusjoukkueen manageri Antti Vääri.

Lisää asiasta FBC Turun kotisivuilla.

3 comments

  1. Mielenkiintoista! Wirmon ja FBC:n nousu divariin ilmeisesti sekoitti Turun seudun säbäpakan täysin. Maskusta lähti koko ykköshyökkäysketju Wirmoon, ja kun viime kausikin meni vain 9 hyökkääjän voimin, taisi farmisopimus olla Maskulle tärkeämpi kuin FBC:lle. FBC muuten peluutti viime keväänä vain kahta A-junnua, joten huoli omien A-junnujen tulevaisuudesta ei ainakaan viime keväänä vielä johtanut mihinkään konkreettisiin käytännön toimiin.

  2. Omasta mielestäni junnuja ei voi peluuttaa vain peluuttamisen ilosta. Pitää olla riittävän hyvä pelaaja. Jos kokeneempi pelaaja on parempi tulee hänen pelata. Jos taas tasoltaan junnu ja vanhempi gubbe ovat samaa luokkaa on perusteltua siirtää junnu kentälle. En oikein keksi ketkä junnut olisivat viime vuonna olleet riittävän tasokkaita kentälle.

  3. Eiköhän kentällä ole aivan niin monta junnua kuin kykenee pelipaikkansa sieltä osaamisellaan lunnastamaan. Täytyy muistaa, että meillä Beeceessä tällä ”äijä-osastolla” on kohtuu paljon A- ja B-SM pelejä sekä jopa nuorten maajoukkuepelejä kasassa. Juuri siksi tarvitaan mahdollinen väliporras, josta olisi mahdollista ponnistaa pelaavaan kokoonpanoon.