Divariin noussut Wirmo julkaisi joukkueensa – ”Liigasta on turha haihatella”

Loistavan kevään muistot eivät koskaan katoa Mynämäellä, mutta kolmen kuukauden päästä alkavassa sarjassa niillä ei voiteta pelin peliä. Sen tietää varsin hyvin neljännen kautensa SBS Wirmon peräsimessä aloittava Petri Seppinen. Kokenut valmentaja on luottavainen, että nousijana ykkösdivariin lähtevä Wirmo myös pärjää kivikovassa sarjassa.

– Mistään liigasta on turha haihatella, mutta me lähdemme divariinkin menestymään. Siitä lähdetään, että Wirmo pelaa värikkään ja menestyksekkään kauden. Tulemme tarjoamaan elämyksiä faneille. Syyskuun lopussa alkaa taas yhteinen matka, Seppinen sanoo.

Wirmon miehistö on pysynyt hyvin kasassa. Tosin suuria kaloja ei ole ainakaan vielä uinut verkkoon yrityksistä huolimatta.

Peter Österholm lopetti ja samaa on väläytellyt myös Petteri Huuskonen. Juniori-ikäiset Niko Haanperä ja Riku Niemi ovat kesän aikana hakeneet pelipaikkaa Tepsin junioreista. Anssi Korhonen tekee ratkaisunsa työn ehdoilla kesän aikana, ja pitkään loukkaantuneena olleen Milo Vahteran pelikunto selviää syksyn alkuun mennessä.

Lähtijöiden tilalle on saatu motivoituneita vahvistuksia. SBS Maskussa viime kaudella pelanneet Mikael Santanen, Valtteri Suvala ja Miro Portnoj kantavat jatkossa Wirmon keltapaitaa. Olli Laine palasi Vehmaan UHV Bullsista Mynämäelle ja omista junioreista rinkiin on nostettu Simo Kärkkäinen, Mikko Laine ja Kalle Vuorinen.

– Harjoiteltu on toukokuusta asti. Pitkiä lenkkejä, punttisalia, vetoja, jalkapalloa, vähän kaikenlaista. Ensi vuonna meidän pitää olla sekä fyysisesti että henkisesti vielä viime kauttakin kovempia. Töitä tehdään rajusti muillakin paikkakunnilla, eikä tässä voi löysäillä.

Heinäkuussa Wirmolla on kolmen viikon omatoiminen jakso. Sen jälkeen joukkue keskittyy saliharjoitteluun ja tutun pelitapansa jalostamiseen. Harjoituspelejäkin on sovittu, lähinnä muita divariporukoita vastaan.

Mikko Pullinen ja Hannes Kari loukkaantuivat viime kevään playoffeissa. Molempien jalkavamma on sen verran vakava, että pelikuntoon pääseminen kestää joulun tienoilla. Tommi Perälä kävi leikkauksessa ja jalka on kutakuinkin kunnossa.

– Kausi on pitkä ja ringin täytyy olla laaja, koska loukkaantumisia tulee aina. Meillä on erinomainen materiaali ja pelipaikoista on tervettä kilpailua, Seppinen näkee.

Wirmon sopimuspelaajat:
Aleksi Vainio
Antti Arola
Juho Lehtonen
Keni Kivilä
Matti Alivuotila
Joni Peltola
Mikko Virtanen
Tommi Perälä
Joel Varjonen
Eero Paukku
Hannes Kari
Antti Vuorinen
Niko Vahtera
Mikko Pullinen
Tero Tähtinen
Joni Valtanen
Jani Varjonen
Mikael Santanen
Valtteri Suvala
Simo Kärkkäinen
Kalle Vuorinen
Mikko Laine
Olli Laine
Miro Portnoj