”Jos joku olisi pari vuosi sitten sanonut, että Wirmo on Urheiluruudussa, olisin naurahtanut”

Kuva: Juhani Järvenpää

Kuva: Juhani Järvenpää
Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen Salibandyliitto palkitsi lauantaina Mikkelissä kauden 2012-2013 parhaita. Mynämäkeläinen SBS Wirmo sai tunnustuksen Vuoden salibandyteosta. Palkintoa olivat vastaanottamassa Hannu Niemi ja Jyrki Soinio Wirmon hallituksesta. Tilaisuudesta näytettiin kuvaa lauantain ensimmäisessä Urheiluruudussa.

– SBS Wirmo on nostanut salibandyn paikkakuntansa ykköslajiksi. Edustusjoukkueen edesottamuksia Mynämäellä seuraa vankka ja aktiivinen kannattajakunta. SBS Wirmon ottelutapahtumista ja nostattamasta yhteisöhengestä monella olisi opittavaa. Kauden kruunasi miesten edustusjoukkueen nousu toiseksi ylimmälle sarjatasolle, Divariin, Salibandyliitto perusteli palkintoa.

– Erittäin upea tilaisuus ja suuri kunnia Wirmolle Mynämäen kunnalle. Salibandyihmiset olivat todella kiinnostuneita toiminnastamme ja kyselivät Mikkelissä kaikenlaista. Mielellään sitä Wirmosta kertoi. Tämä kunnianosoitus kruunasi mahtavan kauden, sanoi Jyrki Soinio.

Wirmon edustusjoukkueen manageri Tomi Auremaa oli samoilla linjoilla.

– Liiton perusteluissa mainitaan sana ”yhteisöhenki” ja juuri se on wirmolaisuuden ydin. Seura on erittäin tärkeä monille mynämäkeläisille. Edustusjoukkue on eniten esillä toiminnan lippulaivana, mutta ihan yhtä arvokkaita ovat myös muut joukkueet että ennen kaikkea ihmiset niiden toiminnan taustalla. Tästä palkinnosta kuuluu palanen meille jokaiselle, Auremaa kiittelee.

– Jos joku olisi muutama vuosi sitten sanonut, että Wirmo on Urheiluruudussa, olisin naurahtanut. Nyt sekin nähtiin. Meidän miehet olivat kuvissa ja jutun tekstiosuudessa kerrottiin, miten ”Wirmo nosti salibandyhuuman Mynämäellä”. Mahtava juttu, ikimuistoinen kerrassaan.

4 comments

  1. Hienoa ja onneksi olkoon. Poikani pelaa myös ja monta kertaa on Wirmoa vastaan pelattu. Joka kerta olen ihmetellyt sitä miten niin pieneltä paikkakunnalta kuin Mynämäki voi tulla niin hyviä joukkueita. Tämä todistaa sen, että kun asioita tekevät oikeat ihmiset oikealla tavalla ja ennen kaikkea tekemisessä on myös tekemisen meininki sekä tietenkin innostuneet taustajoukot niin siinä on menestymisen eväät kasassa.

    T: Yhden TPS:n E- junnun isä.

  2. On tosiaan mahtava juttu ja hienoa, että liitto muisti Wirmoa. Toivottavasti joukkue tulee pitämään paikkansa miesten Divarissa. Paikkoja joissa salibandy on ykköslaji ja koko kaupungin/kylän juttu ei liikaa ole. Kyllä mynämäkeläiset ansaitsevat oman valtakunnallista sarjaa pelaavan joukkueensa.

  3. Kauempaa katsoen näyttää että Wirmossa asiat tehdään positiivisen kautta, yhteisöllisesti, kuunnellen. Hieno nähdä miten kannustava kulttuuri ruokkii itseään ja tuo hyviä tuloksia. Peukut sille!

  4. Entisenä pelaajana on kiva nähdä kun Wirmo tulee Blacbirdsin vieraaksi. Sivusta seuranneena vaikuttaa mahtavalta porukalta missä olisi itsekin ollut kiva pelata.