Miehet

Juha Kivilehto, tienaatko enemmän Seinäjoella kuin Loviisassa?

12.06.
2013
Miehet
Juha Kivilehto aloittaa Pääkallon kesähaastatteluiden sarjan. Kuvakaappaus: Great Playn Youtube-video

Juha Kivilehto aloittaa Pääkallon kesähaastatteluiden sarjan. Kuvakaappaus: Great Playn Youtube-video

Salibandyliigan mestaruuskannua toisen kerran putkeen nostellut Seinäjoen Peliveljet koki keväällä kovan menetyksen, kun Tatu Väänänen lähti Sveitsiin. Maajoukkuepakki korvautui kuitenkin toisella, kun Juha Kivilehto valitsi tulevan kauden seurakseen SPV:n. Pääkallo.fi otti selvää, miksi moneen suuntaan huhuttu Kivilehto suuntasi juuri Etelä-Pohjanmaan ylpeyden riveihin.

Loviisan Torissa viime talven reikäpalloa lätkinyt Kivilehto on puhelimessa tyytyväisen kuuloinen, kun hän kertoo, miksi valitsi juuri ”Speven.”

– Siihen oli pari isoa syytä. Halusin seuraan, jossa voin menestyä. Täällä pystyn panostamaan salibandyyn niin ammattimaisesti kuin se on mahdollista ja tehdä siinä sivussa oman alan töitä, Kivilehto valottaa.

Mikä sitten on Juha Kivilehdon rooli SPV-ryhmässä pelaamisen ohella?
– Olen mukana seuran markkinointiryhmässä muutaman muun pelaajan kanssa. Osa työnkuvastani koostuu myös siitä, että teen niin ikään markkinointihommia yhdelle seuran sponsoreista. Sen lisäksi vastaan C- ja B-junioreille perustettavasta akatemiasta.

Juha Kivilehto poseerasi SPV:n julkistamistilaisuudessa Ferrarin kanssa.

Juha Kivilehto poseerasi SPV:n julkistamistilaisuudessa Ferrarin kanssa.

Maajoukkuepakin tienestit Loviisassa olivat Pääkallo.fi:n tietojen mukaan hulppeat (noin 30 000 € kaudesta). Miten on, tienaako Kivilehto paremmin Seinäjoella kuin Torissa?
– Vaikea sanoa, koska teen paljon muuta kuin pelaan. Pelaamisesta saatava korvaus on kuitenkin huomattavasti pienempi kuin viime vuonna.

Varmasti kovapalkkaista pahvia olisi ollut tarjolla ulkomaita myöten, mutta kokonaispaketti oli se, joka sai Kivilehdon muuttamaan lakeuksille.

– Neuvotteluja käytiin, mutta tämä oli isossa kuvassa paras ratkaisu. Sopimus on yksivuotinen, eikä ole täysin poissuljettua, että vielä joskus suuntaisin ulkomaille. Katsotaan taas vuoden päästä, miltä tuntuu.

Peliasioista puhuttaessa Kivilehdolla on kova luotto SPV-ryhmään, mutta hän toteaa, että mestaruuden uusiminen on vuosi vuodelta vaikeampaa.

– SSV on laittanut rahaa, että pääsisivät takaisin kuskin paikalle. Muissakin seuroissa tehdään koko ajan enemmän ja enemmän töitä, joten mekin joudumme tekemään. Emme ole selkeä ennakkosuosikki, vaan meidän pitää parantaa viime vuodesta, että kannu pysyy Seinäjoella.

Kuva: IFF

Kuva: IFF

SSV oli yksi seuroista, johon Kivilehtoa huhuttiin Huhumaata myöten. Viikinkien riveistä löytyy pallovarman puolustajan entisiä joukkuekavereita, ovatko he naljailleet SPV-valinnasta?
– Eipä siellä niin montaa naamaa ole enää, jotka minun kanssani yhtä aikaa palloilivat, joten eipä sieltä mitään isompaa ole tullut. Pientä piikittelyä, ei kummempaa.

Kivilehto muuttaa Seinäjoelle heinäkuussa. Ensivaikutelma seurasta, treeneistä ja paikkakunnasta on ollut hyvä.

– Yhdet treenit olen vasta ollut mukana ja vähän pyörinyt kaupungilla. Treeneissä oli todella laadukas meno ja kova vauhti. Seura on varmasti yksi ammattimaisimmista, mitä tästä maasta löytyy ja kaupunki on mukavan oloinen, pieni ja sympaattinen. Paikat tulevat luultavasti äkkiä tutuiksi, Kivilehto päättää.

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila