Juha Kivilehto, tienaatko enemmän Seinäjoella kuin Loviisassa?

Kuvakaappaus: Great Playn Youtube-video

Juha Kivilehto aloittaa Pääkallon kesähaastatteluiden sarjan. Kuvakaappaus: Great Playn Youtube-video
Juha Kivilehto aloittaa Pääkallon kesähaastatteluiden sarjan. Kuvakaappaus: Great Playn Youtube-video

Salibandyliigan mestaruuskannua toisen kerran putkeen nostellut Seinäjoen Peliveljet koki keväällä kovan menetyksen, kun Tatu Väänänen lähti Sveitsiin. Maajoukkuepakki korvautui kuitenkin toisella, kun Juha Kivilehto valitsi tulevan kauden seurakseen SPV:n. Pääkallo.fi otti selvää, miksi moneen suuntaan huhuttu Kivilehto suuntasi juuri Etelä-Pohjanmaan ylpeyden riveihin.

Loviisan Torissa viime talven reikäpalloa lätkinyt Kivilehto on puhelimessa tyytyväisen kuuloinen, kun hän kertoo, miksi valitsi juuri ”Speven.”

– Siihen oli pari isoa syytä. Halusin seuraan, jossa voin menestyä. Täällä pystyn panostamaan salibandyyn niin ammattimaisesti kuin se on mahdollista ja tehdä siinä sivussa oman alan töitä, Kivilehto valottaa.

Mikä sitten on Juha Kivilehdon rooli SPV-ryhmässä pelaamisen ohella?
– Olen mukana seuran markkinointiryhmässä muutaman muun pelaajan kanssa. Osa työnkuvastani koostuu myös siitä, että teen niin ikään markkinointihommia yhdelle seuran sponsoreista. Sen lisäksi vastaan C- ja B-junioreille perustettavasta akatemiasta.

Juha Kivilehto poseerasi SPV:n julkistamistilaisuudessa Ferrarin kanssa.
Juha Kivilehto poseerasi SPV:n julkistamistilaisuudessa Ferrarin kanssa.

Maajoukkuepakin tienestit Loviisassa olivat Pääkallo.fi:n tietojen mukaan hulppeat (noin 30 000 € kaudesta). Miten on, tienaako Kivilehto paremmin Seinäjoella kuin Torissa?
– Vaikea sanoa, koska teen paljon muuta kuin pelaan. Pelaamisesta saatava korvaus on kuitenkin huomattavasti pienempi kuin viime vuonna.

Varmasti kovapalkkaista pahvia olisi ollut tarjolla ulkomaita myöten, mutta kokonaispaketti oli se, joka sai Kivilehdon muuttamaan lakeuksille.

– Neuvotteluja käytiin, mutta tämä oli isossa kuvassa paras ratkaisu. Sopimus on yksivuotinen, eikä ole täysin poissuljettua, että vielä joskus suuntaisin ulkomaille. Katsotaan taas vuoden päästä, miltä tuntuu.

Peliasioista puhuttaessa Kivilehdolla on kova luotto SPV-ryhmään, mutta hän toteaa, että mestaruuden uusiminen on vuosi vuodelta vaikeampaa.

– SSV on laittanut rahaa, että pääsisivät takaisin kuskin paikalle. Muissakin seuroissa tehdään koko ajan enemmän ja enemmän töitä, joten mekin joudumme tekemään. Emme ole selkeä ennakkosuosikki, vaan meidän pitää parantaa viime vuodesta, että kannu pysyy Seinäjoella.

Kuva: IFF
Kuva: IFF

SSV oli yksi seuroista, johon Kivilehtoa huhuttiin Huhumaata myöten. Viikinkien riveistä löytyy pallovarman puolustajan entisiä joukkuekavereita, ovatko he naljailleet SPV-valinnasta?
– Eipä siellä niin montaa naamaa ole enää, jotka minun kanssani yhtä aikaa palloilivat, joten eipä sieltä mitään isompaa ole tullut. Pientä piikittelyä, ei kummempaa.

Kivilehto muuttaa Seinäjoelle heinäkuussa. Ensivaikutelma seurasta, treeneistä ja paikkakunnasta on ollut hyvä.

– Yhdet treenit olen vasta ollut mukana ja vähän pyörinyt kaupungilla. Treeneissä oli todella laadukas meno ja kova vauhti. Seura on varmasti yksi ammattimaisimmista, mitä tästä maasta löytyy ja kaupunki on mukavan oloinen, pieni ja sympaattinen. Paikat tulevat luultavasti äkkiä tutuiksi, Kivilehto päättää.

9 comments

  1. Tuo yllä oleva lause kun luetaan Seinäjoella, niin saattaa alkaa pikaiset investoinnit kaupunki-infrastruktuuriin. Lakeuden pääkaupungissa mikään ei ole pientä. Ei ainakaan pienempää kuin naapurissa..

  2. Josba on tekemässä isoja satsauksia tulevaan kauteen kaikessa hiljaisuudessa,Kivilehto oli myös kiikarissa,mutta rahastus mentaliteetti viimeisille pelivuosille vei Seinäjoelle. Urheillullista haastettahan Joensuussa olisi ollut ihan eri tavalla. Toivottavasti Josba saa muita isoja kaloja verkkoonsa, ja paluu terävimpään kärkeen huippusalibandyssa tapahtuu, mihin seura itseoikeutetusti maraton taulukon peruteella,ja kovan tason juniorimyllyn omaavan kuuluukin.

  3. Eihän nyt taas aloteta tätä paskaa Josba-läppää. Kaik on menny eikä se siitä muuksi muutu.

  4. Aika loukkaava kommentti Joensuulaiselle salibandyperinteelle, uskomatonto..Pelaajatuotanto edelleen huippua, vaikka joukkuetasolla hieman hiljaisempaa viimeiset vuodet, kato vaikka kuka valittiin vuoden liiga pelaajaksi,vaikka SPV-paitaa kantoikin, että revi siitä…huipputason junnuja tulossa parin vuoden sisällä, joten eiköhän se laiva käänny, nopeammammin kuin arvaattekaan..sir Sorjonen kun heidät vielä taktisesti koulii..

  5. Komppaan edellistä, tietojeni ja havaintojeni mukaan pari seuraavaa ikäluokkaa ennen A:ta, ovat todellakin kovia luita taidoiltaan, ja hei, ei unohdeta Lebaa lehmosta Jolkkosen juniorimyllyä, joka myös puskee todella kovia pelimiehiä, ei tarvitse kuin katsoa pohjolaleirin nimilistoja, joten kyllä Joensuun seudulta tullaan vielä kovaa ja korkealta, tekisi mieli sanoa..etelän pellet, mutta pidetään vielä mölyt mahassa;-)

  6. En oikein ymmärrä argumenttia, että urheilullisesti Joensuussa olisi ollut haastetta eri tavalla. Eikö nimenomaan lakeuksilla treenata tunnetusti enemmän kuin muualla?

  7. Rauhoittukaa nyt hyvät ihmiset, nyt on kesä. Kyllä se kausi sieltä joskus sitten taas alkaa.

    Mitä tekemistä Josballa on tämän jutun kanssa? Äläkä viitti Sorjonen käydä kehumassa itteäs. Ja lopuksi ihan aikuisten oikeesti, Jounsuun juna meni tossa noin 10 vuotta sitten. Ilves voittaa ennemmin lätkän suomen mestaruuden kun että Josba edes pääsee playoffiin. Olis tehny seuralle jopa hyvää tippua viime kaudella divariin.