Kaikkien aikojen toiseksi tehokkain maalintekijä vaihtaa seuraa: ”Otin itse yhteyttä”

Sami Nyman teki Salibandyliigan runkosarjassa päättyneellä kaudella 46 tehopistettä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Sami Nyman teki Salibandyliigan runkosarjassa päättyneellä kaudella 46 tehopistettä. Kuva: Mikko Hyvärinen
Sami Nyman teki Salibandyliigan runkosarjassa päättyneellä kaudella 31 maalia ja 46 tehopistettä. Tulevalla kaudella hän jahtaa kaikkien aikojen maalintekijätilaston kärkipaikkaa Kuva: Mikko Hyvärinen

Pääkallo.fi uutisoi toukokuun alussa Salibandyliigan kaikkien aikojen toiseksi tehokkaimman maalintekijän Sami Nymanin siirrosta Classic-miehistöön. Tänään Classic julkaisi Nymanin yhden vuoden sopimuksen kolmen Nokian Krp:ssä vietetyn kauden jälkeen. Pronssimitalistien tulevan kauden joukkue alkaa olla kasassa.

Yli kolmessa sadassa runkosarjaottelussa 31-vuotias oikea laitahyökkääjä on heiluttanut maaliverkkoja peräti 374 kertaa. Lukema oikeuttaa Salibandyliigan kautta aikojen tilastossa toiselle sijalle niukasti SPV:n Mikko Kohosen (379) jäljessä. Pisteitä kovalaukauksinen laituri on tehtaillut komeat 574. Viime kaudella Nyman oli Nokian KrP:n toiseksi paras pistemies ja koko liigan pistepörssin 12:s tehoin 31+15=46.

– Otin itse yhteyttä Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltolaan ja ilmaisin halukkuuteni palata menestyvään huippuorganisaatioon. Ehdin välillä jopa miettiä lopettamista, mutta polven kuntoutuminen takaisin huippukuntoon antoi uskon ja motivaation tavoitella vielä menestystä Classicissa, Nyman kertaa siirtoaan.

– Iso kiitos on annettava Nokian fysiikkavalmentajana toimineelle Classic-taustaiselle Kati Pasaselle, jonka harjoitteet takasivat lisävuosia uralle. Loogiset ja järkevät toimenpiteet nostivat nälän onnistua ja pelata huipulla vielä määräämättömän ajan.

– Kuulin, että Vänttisen Lassi lähenee jo kovaa vauhtia minua Classicin sisäisessä, kautta aikojen pelattujen otteluiden pistemäärässä, eli ”Vänä” on pidettävä väkisin minun takana.

Tulevan kauden rooliaan Nyman ei vielä halua spekuloida sen enempää, mutta kokeneena pelaajana tietää polun pelaavaan kokoonpanoon.

– Oikeanlainen harjoittelu on taannut fyysisen huippukunnon, ja kun on kunnossa uskaltaa tehdä osaamiaan asioita kentällä. Vanha fraasi onnistumisten kautta tulevasta itseluottamuksen lisääntymisestä ei ainakaan omalla kohdalla mene kauaksi totuudesta, Nyman kertoo.

– Kun paikka annetaan näyttää, niin silloin on 26-reikäinen laitettava riman alle eikä katsomoon. Kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kovaa, mutta luotan itseeni ja usko on väkevä oman ja joukkueen onnistumisten suhteen.

– Joukkue koostuu muutamista kokeneemmista ja menestyneistä pelaajista, kuten Lassi Vänttinen ja Mika Savolainen sekä useammasta nuoresta huippulahjakkuudesta. Palapelissä on hyvät palaset ja niiden myötä mahdollisuudet menestykseen ovat mahdollisia.

Lokakuun alussa Tampere Areenalla pelattava seurajoukkueiden mestaruusturnaus Champions Cup haastaa sekä pelaajat että valmennuksen valmistauduttaessa kauteen. Harjoittelu on rytmitettävä oikein, jotta peli kulkee jo heti runkosarjan alussa palvellen myös Champions Cupia. Tämän allekirjoittaa myös toisen kautensa Classicin päävalmentajana aloittava Jarkko Rantala.

– Normaalista poiketen painotamme huomattavasti enemmän 5vs5-peliin sekä luonnollisesti erikoistilannepelaamiseen. Vaikutus voi tuoda hetkellisen takauman yksilönkehitykseen, mutta tämän tason turnaus antaa joukkueelle huiman mahdollisuuden ja mittaamattoman kokemuksen.

– Oma haasteensa on myös nuorten pelaajien armeijaan astuminen, joka vie seitsemän pelaajaa harmaisiin. Useampi näistä pelaajista oli jo viime kaudella isossa roolissa ja roolia olisi tarjolla myös Champions Cupissa.

– Heinäkuun lopulla toteutettava leiritys takaa mahdollisuuden ajaa pelitavallisia harjoitteita joukkueeseen tavallista enemmän aiemmasta kaudesta poiketen.

Uudesta vahvistuksesta Rantalalla on pelkkää hyvää sanottavanaan.

– ”Nyhve” on tullut joukkueeseen hienolla asenteella ja tekemisestä paistaa ammattimaisuus sekä korkea motivaatio.

Classicin toiminnanjohtaja ja seuran ikoni Pasi Peltola haluaa katsoa nopean menestyksen sijasta vielä kauemmaksi.

– Joukkuetta on haluttu rakentaa pitkäjänteisesti ja maltilla. Mahdollisuudet ovat taas olemassa ja tällä joukkueella askel eteenpäin on otettavissa. On tärkeää, että Classicissa pelaavat juuri ne pelaajat jotka täällä viihtyvät ja tänne muista seuroista aidosti haluavat.

– Maltillisesti uudistunut Classic pelaa ensimmäiset harjoitusottelunsa Players Night turnauksessa 9-10-8. Tampere Areenalla ja vastaan asettuu liiganousija Indians ja OLS.

Joukkueesta lähteviä ovat Vesa- Matti Virtanen (valmennukseen), Markus Lehtivuori, Heikki Hätönen (Lammin Salibandy) ja Ville Matikainen. Myöskään maalivahti Jussi Viitasen nimeä ei Classicin tänään julkaisemalta pelaajalistalta löydy.

CLASSIC KAUDELLA 2013-14 (sopimustilanne 5.6.2013)

Maalivahdit:
35 Lassi Toriseva
69 Pekka Nieminen

Kenttäpelaajat:
4 Atte Eronen
9 Paul Kotilainen (Koovee)
11 Sami Johansson
12 Antti Jaakkonen (Classic jun.)
13 Sami Nyman (Nokian KrP)
15 Jyri Järvinen
16 Jussi Piha
17 Janne Lamminen
18 Veli-Matti Luukko
20 Nico Salo
29 Ilkka Mäkipää
40 Lassi Vänttinen
41 Markus Kulmala
51 Vertti Wigren
56 Krister Savonen
61 Peter Kotilainen (Happee)
62 Ossi Ojala
66 Mikko Leikkanen
74 Niko Juhola (UHC Uster)
84 Mika Savolainen
89 Asser Jääskeläinen
94 Valtteri Lampinen

Päävalmentaja:
Jarkko Rantala

Valmentajat:
Keijo Matilainen
Seppo Toriseva
Vesa-Matti Virtanen

Valmennuskonsultti:
Rauno Korpi

One comment