Koovee löysi vihdoin uuden päävalmentajan – ”Iso haaste”

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen
Arkistokuva: Jari Turunen

Kooveen miesten Salibandyliiga-joukkue on löytänyt uuden päävalmentajan. Ruotsin Superliigaan siirtyvän Kooveen monivuotisen valmentajan Arto Riihimäen korvaa Hannu Santanen, joka on tehnyt seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Santasella on pitkä historia Kooveessa eri tehtävissä. Päävalmentajan tehtävän lisäksi hän tulee hoitamaan Kooveen valmennuspäällikön tehtäviä. Santanen palaa seuraan vuoden pestiltä Saksan pääsarjan Weissenfelsin joukkueesta.

– Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Koko prosessi vietiin läpi tiukalla aikataululla, kun Riihimäen siirto Ruotsiin varmistui. Selvitimme erilaisia vaihtoehtoja seuran sisältä ja ulkopuolelta, mutta loppujen lopuksi tämä ratkaisu tuntui meistä parhaalta, sanoo Kooveen toiminnanjohtaja Esa Koivisto.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan muita ehdokkeja päävalmentajaksi olivat viime metreillä mm. seuran ex-pelaaja Jukka Laurila ja Loviisan Torin päävalmentajana toiminut Ray Backman.

– Onhan tämä luonnollisesti iso haaste, koska en ole vielä päävalmentajana toiminut Salibandyliigassa. Saksan vuosi antoi paljon oppia ja tunnen seuran pelitavan ja –filosofian hyvin. Mitään merkittäviä muutoksia peruslinjaan ei varmaan tule, mutta luonnollisesti pyrimme viemään omaa tekemistämme eteenpäin viime kaudesta, välittömästi tehtävässään aloittava Santanen linjaa.

Kooveen muu valmennustiimi julkaistaan pari viikon sisällä.

Pelaajapuolella Kooveella on paljon kysymysmerkkejä. Joukkue on menettänyt useita avainpelaajiaan.
Paul Kotilainen siirtyy Classiciin, Tapio Kinnunen Oilersiin ja Miro Lehtinen Nokian KrP:hen. Lisäksi Tatu Eronen ja Tommi Puustinen ovat tiettävästi palaamassa Josbaan. Valtteri Sainio, Lauri Hannelius, Jarkko Saastamoinen ja Lasse Salminen puolestaan ovat päättämässä peliuraansa.

Tulopuolelle on toistaiseksi huhuissa liitetty ainoastaan Arvid Vonk (Karhut) ja Simo Korteniitty (UHC Uster, Sveitsi).

– Meillähän tulee olemaan nuori ja toivottavasti nälkäinen joukkue. Suurelta osin joukkue on omia kasvatteja, joiden kanssa olen tehnyt töitä aiemminkin. Uskon, että meillä on hyvä ryhmä, onhan joukossa kymmenkunta nuorisomaajoukkueessa pelannutta pelaajaa ja muutama hiukan kokeneempi pelimies, Santanen sanoo.

19 comments

  1. Santasen edellinen valmentajakausi Kooveen miehissä päättyi kakkosdivariin putoamiseen, saa nähdä miten tämä projekti päättyy. Aika pitkä kausi taitaa olla tulossa….

  2. Kooveen kannalta olis varmaan ollut järkevää pestata pääkoutsi, jolla on pelaajienkin silmissä jotain uskottavuutta. Tässä tapauksessa sitä ei ole. Mutta ilmeisesti Koovee haluaa ihan omaehtoisesti ajaa ittensä divariin?

  3. No niin heti tuomitaan kun päivääkään ei ole töitä tehty. Nuori joukkue on aina mahdollista kehittää vaikka mihin. Santasen kokemattomuus liigassa on fakta mutta lajin parissa paljon toimineella hänelle on kertynyt paljon tietoa aiheesta ja kun mukaan tulee hyvät apukoutsit niin hyvää jälkeä saattaa syntyä, tavoitteita ei kannata laittaa liian korkealle vaan pikku hiljaa eteenpäin. Onnea vaan matkaan.

  4. Toi kooveen joukkuehan on suoraansanoen täysi vitsi. Saavutus olisi jos yhden pelin edes voittaisivat.

  5. Tamperelaisten kannattaisi panostaa ensi kaudella ilvekseen, jos haluavat säilyttää kaksi joukkuetta liigassa, sillä kooveen tippuminen on tosiasia.

  6. Totta puhut KV tulee olemaan sarjassa juuri sillä sijalla missä se ansaitseekin olla.

  7. Jaaha,klässik family päästetty taas nettiin vähäks aikaa,rauha…kyllä syksyllä nähdään missä mennään,teilataan sen jälkeen vasta

  8. Kun muut kuorii parhaat päältä, pitää mennä niillä mitä on. Ei kooveella hätää tule olemaan eikä pelkoa, että divariin putoaa.

    Nyt on näyttöpaikka nuorille ja varmasti sieltä joku kokeneempikin vielä tulee joukkoon tummaan mukaan.
    Ja se bointti, että olisi pitänyt valita valmentaja jolla olisi pelaajien luottamus, eikös sitä Hannulla ole kun nuorten kanssa on touhunnut vuosia??

  9. Santasen luottamukselle.. mitä ajanjaksoa peräät kun puhut vanhasta pelaajasta??

    Itsekkin olen kuulunut joukkueeseen kun HS on ollut valmentajana.

  10. On se kumma, miten näitä totuuden torvia entisiä pelaajia löytyy kommentoimaan joka koutsin kohdalle. Kertoo lajista enemmän, kuin yhdestäkään koutsista, kun pelaajat pyörii nimettöminä palstoilla dissaamassa. Muissa lajeissa jutut kopeista ja treeneistä jää herrasmiessopimuksilla sinne, minne ne kuuluukin, vaan säbässä löytyy tätä selkärangatonta massaa, jota ei ole treenit miellyttäneet, kun tuli liian hiki ja hapotti, eikä saanut mennä rauhassa röökille alkulämmöiksi….

  11. Santasen persoonahan on ihan mukava ja kiva. Karisma, auktoriteetti ja osaaminen ovat sitten suuri ongelma. Kun niitä ei ole, niin ei ole. Toivottavasti löytyy pätevät apukoutsit ohjaamaan pelaajia.

  12. Suuri kysymysmerkki on kyllä koovee ensi kaudelle. En ainakaan itse lähde tuomitsemaan ketään enkä mitään, mutta kyllähän tuo pelaajakatokin jo kirpaisee, ja siihen päälle uusi suhteellisen kokematon valmentaja, niin… no, ensi kausi voikin sitten olla ihan mitä vain. Ainakin on Järviölle isoa ruutua tarjolla.