Koovee julkaisi nuoren ryhmänsä – ”Joukkueessa on vahva näyttämisen henki”

Miesten maajoukkueessakin esiintynyt Eemeli Salin jatkaa Kooveessa ensi kaudellakin. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten maajoukkueessakin esiintynyt Eemeli Salin on Kooveen puolustuksen liideri. Kuva: Mikko Hyvärinen
Miesten maajoukkueessakin esiintynyt Eemeli Salin on Kooveen puolustuksen liideri. Kuva: Mikko Hyvärinen

Tamperelainen Koovee koki kovia kesän pelaajamarkkinoilla. Kokeneimmat pelaajat ja suuri osa runkomiehistä joko lopettivat tai lähtivät pelaamaan muualle. Uusia pelaajia joukkue on saanut miesten Salibandyliigasta tippuneen Ilveksen lisäksi lähinnä omista junioreista.

Ilveksestä Kooveehen siirtyy viisikko Tomi Sarajärvi, Toni Valkeejärvi, Antti Naskali, Ilkka Pärmäkoski ja Jaakko Jyrkkä. Liigakokemusta viime kaudelta omaa tulijoista myös Mikko Repo, joka siirtyy seuraan Nokian KRP:stä.

Divariseura Karhuista seura saa huippulupaavalle Joni Järviölle kirittäjän, kun Arvid Vonk siirtyy Kooveen kakkosvahdiksi. Divarista tippuneesta Merikoski SBT:stä sen sijaan tulee hyökkääjä Jaakko Tiira.

Tuore päävalmentaja Hannu Santanen myöntää, että ryhmä on kokematon, mutta on silti luottavainen. Erityisesti joukkueen harjoitusasenne saa kiitosta käskijältä.

– Joukkue on tehnyt töitä erittäin hyvällä asenteella koko kesän ajan. Joukkueessa on vahva näyttämisen ja eteenpäinmenon henki. Tarjolla olevat isot roolit tuntuvat antavan vähän ylimääräistä potkua harjoitteluunkin, Santanen kehuu.

Koovee teki vastikään farmisopimuksen Ilveksen kanssa, ja Santasen mukaan muutokset rosterissa ovat vielä mahdollisia.

– Tällä rosterilla voimme hyvin lähteä kauteen, mutta toki meillä on silmät ja korvat auki, jos sopivia pelaajia vielä on liikkeellä tai jos joku omista junioreista esiintyy erityisen vahvasti kauden alun peleissä, Santanen kertoo.

Kooveen joukkue (suluissa viime kauden seura):

Maalivahdit: Joni Järviö, Arvid Vonk (Karhut)

Puolustajat: Tuomas Aho, Jussi Alamettälä, Nico Andersson, Aki Hietanen, Matias Lintula (Koovee A), Petri Melonen (Koovee A), Eemeli Salin, Tomi Sarajärvi (Ilves), Toni Valkeejärvi (Ilves)

Hyökkääjät: Mikko Immonen, Jaakko Jyrkkä (Ilves), Jasse Kuusisto (Koovee A), Jussi Luoma, Eero Myllykangas, Antti Naskali (Ilves), Ilkka Pärmäkoski (Ilves), Mikko Repo (Nokian KrP), Samu Saari, Samuli Salomaa, Jaakko Tiira (Merikoski SBT), Lassi Ylisiurunen

Lue lisää Kooveen sivuilta

33 comments

  1. Koovee julkaisi joukkueensa, mutta valitettavan yleisen tavan mukaan ei listannut viime kaudesta pois jääneitä. Se lista on täysin yhtä kiinnostava kuin lista uusista pelaajista. Seurat vain jostain syystä häpeilevät menetyksiään. NST:lle pojot siitä, että listasi myös menetyksensä.

    Liigan sivuilla ei ole viime kauden tilastoja, joten kuka kertoisi keitä kaikkia Koovee menetti kesän aikana.

  2. Viimekaudella Kooveessa pelasi ainakin seuraavat pelaajaat, nämä pelaajat eivät ole nyt julkaistussa joukkueessa. Paul Kotilainen, Miro Lehtinen, Lasse Salminen, Aapo Mutanen, Tommi Puustinen, Tatu Eronen, Valtteri Sainio, Lauri Hanelius, Kimmo Kontiainen, Tapio Kinnunen, Henri Mäenpää, Jarkko Saastamoinen ja puolikautta pelannut Thomas Sladky. Hyvä että runko pysyi kasassa.:)

  3. On helppo todeta hyökkäyksen olevan Kooveen heikoin osa-alue tällä ryhmällä. Maalissa Järviö on loistava ja Vonk erinomainen varalla. Puolustuksessa selkeää liigatasoa ovat Salin ja Sarajärvi.

    Mutta, mutta.. Itse kyllä veikkaisin Kooveen Indiansin ohella ensi kauden putoajaksi.

  4. Haluan vain tiedottaa, että Divari on auki ensi keväänä.

  5. Koovee lähtee haastajana liigaan. Heh. Paria pelaajaa lukuunottamatta viimekauden kentälliset lähteneet. Miksi?

  6. Pelkällä näyttämisen halulla ei pitkälle liigassa päästä. Viime kaudelta esimerkkinä on Ilves ja sitä edelliseltä M-Team. Uskoisin, että Pirkkalan Pirkatkin halusi liigassa näyttää osaamisensa 2000-luvun puolivälissä ja saivatko sitten kaksi pistettä koko kaudella.. Noh, Koovee on näitä turhia muovisia fuusioseuroja muutenkin. Olisiko pelannut yhtään peliä liigassa ilman Gunnersin liigapaikkaa?

  7. Ennen viime kauden alkua hehkutettiin kuinka Tampereella on neljä liigajoukkuetta. Ensin tippui Ilves ja Krp melkein, nyt tippuu Koovee. Eipä sitä riemua kauaa kestänyt.

  8. No no, Make. Hehkutuksia tai ylvästelyjä en kuullut, fakta se 4 oli.
    Kuuluu tämän alueen geeneihin olla leuhkimatta, just päinvastoin, nääs.
    Olihan se 4 liigajoukkuetta viime kaudella jonkin sortin osoitus alueen tasosta lajissa. Harvinaista lajissa kuin lajissa; 4 seuraa Pirkanmaalta lajin pääsarjassa; 3 Tampereelta, 1 Nokialta.
    Ei liigaan ilmaiseksi pääse. Alasarjojen mutiin kahlaamaan kyllä.

  9. ”Jonkin sortin osoitus alueen tasosta”. Miksei tietty niinkin.. Muistathan että niistä neljästä yks tippu ja vain yksi pääsi play offeihin. Edelleen pk-seutu vie Pirkanmaata 100-0 näissä jutuissa.

  10. Mika Uilalle:

    Jos tosissaan lähdetään vertailemaan eri alueita niin suomen salibandypääkaupunki on tasan tarkkaan tampere. Aivan suvereenia laajan mittakaavan menestystä suhteutettuna asukaslukuun.

    Yli 50k kaupunkialueiden asukasluvut (lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaupunkialue): Listasta voi kukin laskeskella mielensä mukaan suhdetta miesten/naisten/poikien liiga/divari joukkueiden ja asukasmäärien suhteen.

    Helsinki 1 159 211
    Tampere 313 058
    Turku 252 468
    Oulu 185 440
    Jyväskylä 116 480
    Lahti 115 897
    Pori 84 294
    Kuopio 82 268
    Vaasa 64 795
    Joensuu 63 490
    Lappeenranta 54 139
    Kotka 52 894
    Rovaniemi 50 552

  11. Ei kyllä näytä ihan hirveen kovalta toi jengi. M-teamin surullinen yritys pärjätä liigassa tulee kyllä väistämättä mieleen:-). Immonen on loistava pelaaja, vai pitääkö sanoa että oli loistava kun ei tainnut viime kaudella kovin montaa matsia pelata…

  12. Heikko on jo kuten on aiemminkin todettu tuo Koovee ryhmä! Silti kannattaa laittaa asioita myös mittasuhteisiin. Ei toi ryhmä ole millään mittapuulla sen heikompi kuin vaikkapa Indians tai OLS eli sen suhteen ei kannata ihan M-Teamiin verrata! Niin ja eipä ole Loviisakaan vielä omaa ryhmäänsä esitellyt. Onhan se silti säälittävää, että toissa kevään pronssijoukkue taistelee ensi keväänä jossain sijoilla 11-14..

  13. Yleisömääristä ei kukaan puhunutkaan vaan joukkueiden tasosta. Hienoahan se ehkä on jos samalta (pieneltä) alueelta on monta jengiä liigassa. Mutta hienous loppuu siihen jos 3/4 konttaa.

  14. Stop the press.
    Joukkueiden tason hienous mitatataan myös yleisömäärissä.
    SSV:n tasollista hienoutta pitäisi pk:n väestömäärällä mitattuna seuraavan enemmänkin kuin ne 253. Eli sama määrä kuin konttaavan nokialais-raholalaisen KrP:n.

  15. SSV:n surkeat yleisömäärät ovat häpeäksi koko lajille ja vaikuttaa varmasti myös negatiivisesti salibandyn mielikuvaan koska mediatalot naapureina Pasilassa..

  16. Missä määritellään että joukkue on hyvä mm. silloin kun sillä käy paljon yleisöä? Edelleenkään, aiemmin ei puhuttu yleisömääristä. Tartuin siihen kun mainitsi että Pirkanmaalla on/oli kova taso kun oli neljä joukkuetta liigassa. Viime kaudella siis neljästä vain yksi pelasi pudotuspelejä. Näin ollen ei taso mielestäni ole erityisen mahtava. Jos kolme olisi ollut play offeissa niin nostaisin hattua.

  17. Olisko se taso ollut kovempi, jos yksi olisi pelannut pleijareita ja loput ykkösdivaria? Oliko taso tippunut edellisvuodesta, jolloin kaksi pelasi pleijeita ja 1 oli muuten vaan ja yksi divarissa.

    Sitä paitsi Helsingissä on apinoita.

  18. Miettikää asiat loppuun. Jos Harri Forsteen muuttaisi Tampereelle niin siinä olisi kolme liigajoukkuetta minne hän voisi mennä. Onhan se mahdotonta, että yksi joukkue saa aina kaikki pelaajat. Kun koovee menetti runkonsa ja pirkanmaalla olisi ollut vain kaksi joukkuetta koovee ja classic niin classic olisi saanut melkein kaikki pelaajat jotka ne haluaisi, mutta kun on kaksi pirkanmaalaista joukkuetta kooveen lisäksi niin se on todella haastavaa saada kaikki ne pelaajat jotka haluaisi. Tai, jos Forsteen muuttaisi ouluun ja haluaisi pelata liigassa niin se olisi varmaa, että se menisi ols:siin.

  19. KooVeella oli varsin positiivinen suunta fuusion jälkeen: G oli omalla nimellään viimeisellä kaudella 10:s, GKV 9:s, ja tästä eteenpäin KV kuuden parhaan joukossa. Pronssi oli tästä huolimatta hienoinen yllätys, ja vaikutti lähinnä siihen, että odotukset joukkuetta kohti kasvoivat. Kun monta avainpelaajaa siirtyi Classicciin, ei odotettavissa oikeastaan voinut olla muuta kuin tämänhetkinen mahalasku.

    Samalla tavalla myös Classicille tuli lievää menestyskrapulaa. Seura hiukan jähmettyi, kun joukkue oli ensin vuosia SSV:n ykköshaastaja, ja voittoa ei sitten koskaan tullutkaan. Samaan aikaan SPV:ssä ja vaikkapa Happeessa on tehty töitä otsasuoni piukassa ja hihat ylhäällä.

    Eli johdonmukaisesti seuraavaksi voidaankin sitten odotella näiden hiipumista 🙂

  20. Faktat haltuun tuolla ylempänä:

    Viime vuodenvaihteessa helsinkiläisiä oli 603 968.

    Toi yli miljoona tarkoittaa pääkaupunkiseutua, mistä mun käsittääkseni tällä hetkellä tulee 4 liigajoukkuetta!!

    Apinoita nyt löytyy ihan mistäpäin maailmaa tahansa. Kysymys kummassa tulee helpommin ulkopaikkalaiselle turpaan, Helsingissä vai esim, Porissa? 😉

  21. Ja jos Forsteen muuttaisi Jyväskylään, nii se pelaisi SPVssä..

  22. Se tässä nyt eniten mietityttää , miks tommonen lauma lähti pelaajia meneen?
    Onhan siinä muutama joka lopetti mut silti.

  23. Kooveen pahin ongelma pelaajien hankinnassa on epäuskottava valmennus. Tuolla parivaljakolla ei pysty houkuttelemaan kuin divaripelaajia tai junnuja.