Miehet

NST:ssä uusia sopimuksia ja lopettamisia – maalille SaiPan junnuvahti

26.07.
2013
Myös NST uusiutuu vahvasti ensi kaudeksi. Kuva: Markku Taurama / Mt-kuva.net

Myös NST uusiutuu vahvasti ensi kaudeksi. Kuva: Markku Taurama / Mt-kuva.net

Miesten Salibandyliigassa pelaava Lappeenrannan NST on solminut kolme uutta pelaajasopimusta sekä kaksi jatkosopimusta. Seura vahvistaa nyt myös sen, että akillesjännevaivoista kärsinyttä Janne Louhelaista, Aki Seppälää, Lasse Kososta ja muuta kokenutta kaartia ei joukkueessa ensi kaudella nähdä.

Jatkosopimuksen joukkueen kanssa on tehnyt kaksi viime kausien puolustuksen runkopelaajaa. Lasse Pynnöselle, 32 ja Anssi Tikkaselle, 24 alkava kausi on kolmas Salibandyliigassa.

Uusina kasvoina liigajoukkueen rinkiin liittyvät omista A-junioreista nostetut puolustaja Tatu Kärki, 19 ja hyökkääjä Jesse Hyttinen, 19. NST:n maalivahtikolmikon täydentää SaiPan A-junioreista lajinvaihdon myötä siirtyvä Ville Nilosaari, 19.

Nilosaari mahtuu ikänsä puolesta tulevan kauden vielä A-nuorten joukkueeseen. Maalivahtivalmentaja Juho Meurosen opastuksessa Nilosaari kirittää Jarkko Monthania ja Janne Tiaista myös miesten liigapelejä ajatellen.

NST menettää paljon kokemusta viime kauden joukkueestaan. Menetykset osuvat erityisesti kokeneempaan kaartiin, sillä seura vahvistaa että Aki Seppälää, Lasse Kososta, Janne Louhelaista, Janne Kytösalmea, Tommi Mäkelää, Matti Korhosta ja Konsta Koskimiestä ei nähdä ensi kaudella NST:n paidassa liigakentillä. Aiemmin uutisoitiin jo Kaapo Savinaisen siirtyminen opintojen myötä Jyväskylään ja Happeeseen.

Viiden ensin mainitun urat jatkunevat alueen alasarjoissa, vaikka NST:llä ei ensi kaudella ole farmijoukkuetta Joutsenon Katajan luovuttua kakkosdivarin paikastaan. Louhelaisen riesana ovat olleet pitkään jatkuneet akillesjännevaivat. Korhosen ura jatkunee Sysmän BB-88:ssa 2. divisioonassa. Etupäässä farmijoukkue JoKassa pelannut Koskimies siirtyy PoNoVon 2. divarijoukkueeseen.

Huhumaa: Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2013-14

NST:n harjoitusottelut:

30.7. klo 17.15 NST – Imatran Voima, Huhtiniemi
1.8. klo 19.15 PoNoVo – NST, Huhtiniemi
17.8. Happee – NST, Kuopio
17.8. Welhot – NST, Kuopio
6.9. klo 18.00 NST – Loviisa, Lappeenrannan UT
7.9. Tapanilan Erä – NST, Helsinki
13.9. Loviisan Tor – NST, Loviisa

NST:n sivuille

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.