NST:ssä uusia sopimuksia ja lopettamisia – maalille SaiPan junnuvahti

NST on menettänyt kokeneita pelaajiaan, mutta joukkue on silti yllätysvalmis. Kuva: Markku Taurama / Mt-kuvat.net

Myös NST uusiutuu vahvasti ensi kaudeksi. Kuva: Markku Taurama / Mt-kuva.net
Myös NST uusiutuu vahvasti ensi kaudeksi. Kuva: Markku Taurama / Mt-kuva.net

Miesten Salibandyliigassa pelaava Lappeenrannan NST on solminut kolme uutta pelaajasopimusta sekä kaksi jatkosopimusta. Seura vahvistaa nyt myös sen, että akillesjännevaivoista kärsinyttä Janne Louhelaista, Aki Seppälää, Lasse Kososta ja muuta kokenutta kaartia ei joukkueessa ensi kaudella nähdä.

Jatkosopimuksen joukkueen kanssa on tehnyt kaksi viime kausien puolustuksen runkopelaajaa. Lasse Pynnöselle, 32 ja Anssi Tikkaselle, 24 alkava kausi on kolmas Salibandyliigassa.

Uusina kasvoina liigajoukkueen rinkiin liittyvät omista A-junioreista nostetut puolustaja Tatu Kärki, 19 ja hyökkääjä Jesse Hyttinen, 19. NST:n maalivahtikolmikon täydentää SaiPan A-junioreista lajinvaihdon myötä siirtyvä Ville Nilosaari, 19.

Nilosaari mahtuu ikänsä puolesta tulevan kauden vielä A-nuorten joukkueeseen. Maalivahtivalmentaja Juho Meurosen opastuksessa Nilosaari kirittää Jarkko Monthania ja Janne Tiaista myös miesten liigapelejä ajatellen.

NST menettää paljon kokemusta viime kauden joukkueestaan. Menetykset osuvat erityisesti kokeneempaan kaartiin, sillä seura vahvistaa että Aki Seppälää, Lasse Kososta, Janne Louhelaista, Janne Kytösalmea, Tommi Mäkelää, Matti Korhosta ja Konsta Koskimiestä ei nähdä ensi kaudella NST:n paidassa liigakentillä. Aiemmin uutisoitiin jo Kaapo Savinaisen siirtyminen opintojen myötä Jyväskylään ja Happeeseen.

Viiden ensin mainitun urat jatkunevat alueen alasarjoissa, vaikka NST:llä ei ensi kaudella ole farmijoukkuetta Joutsenon Katajan luovuttua kakkosdivarin paikastaan. Louhelaisen riesana ovat olleet pitkään jatkuneet akillesjännevaivat. Korhosen ura jatkunee Sysmän BB-88:ssa 2. divisioonassa. Etupäässä farmijoukkue JoKassa pelannut Koskimies siirtyy PoNoVon 2. divarijoukkueeseen.

Huhumaa: Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2013-14

NST:n harjoitusottelut:

30.7. klo 17.15 NST – Imatran Voima, Huhtiniemi
1.8. klo 19.15 PoNoVo – NST, Huhtiniemi
17.8. Happee – NST, Kuopio
17.8. Welhot – NST, Kuopio
6.9. klo 18.00 NST – Loviisa, Lappeenrannan UT
7.9. Tapanilan Erä – NST, Helsinki
13.9. Loviisan Tor – NST, Loviisa

NST:n sivuille

10 comments

  1. Eikös Lousku ole siirtymässä Josbaan tulevaksi kaudeksi, tälläistä tietoahan foorumeilla on huhuttu pitkin kesää

  2. Hänhän tulee nimenomaan rinkiin mukaan kehittymään. Eihän NST tän uutisen mukaan odottakkaan hänestä ykkösmaalivahtia heti ens kaudelle. Kyseessä on nuori varmasti motivoitunut ja kehittyvä veska, joka tuskin ekaa kertaa menee tolppien väliin…

  3. Aika poikkeavaa että kiekosta siirtyy maalivahti säbään.

    Kenttäpelaajiin verrattuna maalivahtien pelaaminen säbässä ja kiekossa on paljonkin erilaista. Voi siis päätellä että ei todellakaan ole ensimmäistä kertaa säbämokkena.

    PS. Asian takia ei tarvitse hävetä oman lajin puolesta. Monissa lajeissa on samankaltaisuuksia, esim. lentopallo ja beach volley.

  4. Aikanaan itse kiekosta säbään siirtyneenä voin sanoa, että yllättävän helppo muutos. Pelaamisen ydin on samanlainen. Tosin olen kenttäpelaaja ja vaihdoksen tein jääkiekon 2-divarista säbän 2-divariin.

  5. Tottakai tämmöinen siirtyminen on mahdollista. Kysymys on yksilöstä. Monipuolisen palloilupelitaustan omaava lahjakas urheilija pystyy helposti vaihtamaan lajista toiseen ainakin melko korkealle tasolle.

    Nousihan Rokin divari/suomisarjapelaaja, joka enimmäkseen harrasteli futista niin yhtäkkiä Ropsiin pelaamaan ainakin yhden liigaottelun. Ja futistausta oli enimmäkseen pelailua, mutta lahjakkuutta siihenkin oli.

    Sen sijaan mitään yhteenvetoa näistä ei todellakaan voi vetää, harvan lätkäjätkän liikkuvuus riittäisi pelaamaan salibandyä kakkosta korkeammalla.

  6. Pasi Rautava oli pelaillut kaukista kahdeksanvuotta. Teki lajinvaihdon salibandyyn. Ja pelasikin melko hyvällä tasolla liigassa. Joten ei tuo varmaan ole kauhean vaikeaa maalivahdilla tuo vaihto eri lajien kesken? Casper Pfitznerkin oli pelannut jääkiekkoa maalivahtina Jokereissa muistaakseni B juniori ikään asti. Ja vaihtoi salibandyyn. Toki hänelläkin oli salibandytaustaa tietyltä osin. Salibandyn pelaamista käytetään yleisesti jääkiekossa kesäharjoittelumuotona. Ja pelaamallahan sitä kehittyy.