Suomen Cupin ohjelma julki – vain viisi miesten liigajoukkuetta mukana

Jyväskylän Happee puolustaa Cup-mestaruutta. Kuva: Topi Naskali

Jyväskylän Happee puolustaa Cup-mestaruutta. Kuva: Topi Naskali
Jyväskylän Happee puolustaa Cup-mestaruutta. Kuva: Topi Naskali

Salibandyn Suomen parhaan seurajoukkueen tittelistä taistelee 106 miesten joukkuetta ja 29 naisten joukkuetta kaudella 2013-2014. Suomen Cupin lohkojaot sekä 1. kierroksen otteluohjelma on julkaistu.

Miesten liigajoukkueet loistavat poissaolollaan Suomen Cupin ohjelmassa. Mukana ovat puolustavan Cup-mestari Happeen lisäksi vain Classic, Nokian KrP, SPV ja SSV. Viime kaudella Happee otti seurahistorian ensimmäisen Suomen Cupin voiton, kun Classic kaatui lukemin 8-7 Peter Kotilaisen jatkoaikaosumalla.

Naisten liigajoukkueista peräti yhdeksän osallistuu Suomen Cupiin, sillä mukana ovat Classic, Erä III, Happee, Koovee, M-Team, PSS, SB-Pro, Sheriffs ja TPS. Viime kaudella Classic vei Cup-mestaruuden kaadettuaan finaalissa NST:n lukemin 7-3.

Suomen Cup alkaa syyskuun alussa alueellisilla turnausmuotoisilla peleillä, joista parhaimmisto etenee seuraavalle kierrokselle. Kolmannesta kierroksesta eteenpäin ottelut pelataan yksittäisinä peleinä. Miesten liigajoukkueet tulevat mukaan 5. kierroksella ja naisten liigajoukkueet 3. kierroksella. Suomen Cupin finaalit pelataan 18.1.2014.

Tarkempi ohjelma Salibandyliigan sivuilla.

27 comments

  1. Muutosta tarvitaan koska vain osa liigaseuroista mukana.
    Voisiko esimerkissä pelata liigan kesätauolla jolloin saataisiin lajille näkyvyyttä myös kesällä.
    Pelaajatkin saisivat motivaatiota harjoitteluun, nyt 4 kuukautta höntsäillään ilman pelejä?

  2. Jos liitto haluaa nostaa tämän arvostusta, se laittaa kunnon voittopotin Cupille. Hienoahan tämä Cup-juttu on. Joku pikku paikkakunnan seura voi kohdata liigajoukkueen ja saada katsomot täyteen. Wirmo-SPV olisi varmaan länsirannikolla kova juttu.
    Kyllä tämänkin arvostus ajan mittaan nousee.

  3. Mukana sentään 4 suurta! Tossa on ne seurat jotka oikeesti omaa saumoja menestykseen ja joissa nähtävästi panostetaan riittävästi huipulla pelaamiseen!!

  4. Mies
    3.7.2013 21.20

    Miettikää mistä johtuu? Liiga/liitto kusee omiin jalkoihin.

    Mitenkähän Liiga/Liitto kusee omiin jalkoihin?

  5. The Lurkers-fani kirjoitti: ”Niin paljon vitutti viime kauden finaalin ratkaisu, että jätän väliin koko haisevan cupin ensi kaudella.”

    Mikä siinä vitutti? Draaman kaarta parhaimmillaan. Nuoren Kotilaisen viime hetken maali hylättiin – joidenkin mielestä kyseenalaisin perustein – ja Happee ehti jo tuuletella tosissaan. Joukkueen piti kasata itsensä uudelleen jatkoajalle, no mitä vielä, nuori Kotilainen iski siellä selvästi hyväksytyn maalin ja pytty ekaa kertaa Jyväskylään.

    Siitä draamasta oli haisevuus kaukana, vaikka muuten cupin tilanne nyt kyllä näyttää pahalta.

  6. Toivottasti cupin osallistuminen ei vain näy liigan tasossa, tokihan tuossa ennalta kärkipään joukkueet mukana, mutta toivottavasti cupväsymys ei johda siihen että Josban ja NST:n kaltaiset putoajakanditaatit alkavat napsimaan ilmaisia pisteitä. Toisaalta saattaa siten tehdä liigasta tasiaisemman. Vähän sellainen fifty/fifty tilanne, joutaisikko cup jo historiaan liigajoukkueiden osalta.

  7. Eikös just katkerista häviöistä pidä vaan sisuuntua ja tulla takaisin entistä kovemmalla asenteella? Niin kentällä kuin katsomossakin…

  8. Mielestäni voittajalle jaettavan palkinnon suuruus ei ole ongelma. Kuinka monella joukkueella koko Suomessa on realistiset mahdollisuudet voittaa koko cup? Ehkä kuudella jos arpa osuu hyvin. Mukana ovat kuitenkin nuo kovimmat jengit joten liigan alempi puolisko ja tietenkin sitten alempisarjalaiset voivat pytyn unohtaa. Näille joukkueille on tarjolla vain treenimatseja ja nekin voivat kaikki olla kalliita vierasmatkoja vaikka Kuusamoon.

  9. Liigan ja ykkösen seuroille cup on kallis harrastus. Voi tulla pari pitkää vieraspeliä ja se vie vähiä rahoja. Sitten pudotaan ja se on siinä. En tiedä miten osanottoa saisi paremmaksi. Pääpalkinto 50 000 euroakaan ei välttämättä auttaisi, kun potentiaalisia voittajakandidaatteja on kuitenkin vain viisi tai kuusi. Ei kai kukaan kuvittele että joku Indians tai NST voisi ihan oikeasti voittaa cupin.

    Jos seuroilla olisi reilusti rahaa, niin sillonhan cup olisi mukavaa viihdettä ja hyviä harjoituspelejä liigaan. Mutta se parin tonnin ”ylimääräinen” vieraspelimatka näyttää olevan liikaa.

  10. Suosittelen lukemaan Kaistisen blogijutun ja siitä vähän Cupin talouslukuja. Palkintoraha on jo nyt 10000 euroa! Jos sitä meinataan korottaa niin ei sitä rahaa mistään muualta tule kuin cupin osallistujamaksuista. Joillakin tuntuu oleman kummallinen harhakuvitelma siitä että liitolla olisi jotenkin pohjattomat taskut. Veikkaan että aika tarkkaa talouden tasapainottelua homma siellä.

  11. Miksi tässäkin lajissa tulee seurata muita lajeja, ja pelata joutava cup, joka ei johda mihinkään, eikä kiinnosta oikeasti ketään?
    Ei jääkiekkokaan cupia tarvitse. Miksi salibandy tarvitsee kaudelle liigan rinnalle kilpailevan kisan? Ei miksikään.
    Ne pelit ei kiinnosta ketään.

  12. ”Miksi tässäkin lajissa tulee seurata muita lajeja” -> ”Ei jääkiekkokaan cupia tarvitse”

    Ristiriitaa…

  13. Onhan se mielenkiintoista että kolminkertaista Cup mestaria erää ei titteli kiinnosta. Tosin kallista lystiä kun joutuu reissaamisen ympäri suomea divariin jengejä vastaan pelaamassa, kun pikku seura saa aina kotiedun? Oikeastaan ihan ymmärrettävää, sillä 10 000€ ei välttämättä riitä edes kuluihin ? Ei Cupin arvostus tai kohtalo oikein ruuduiselta näytä? Mikähän olis vaihtoehto?

  14. Liitto voisi laittaa sen 50 000€ tonnia palkintorahoiksi, silloin olisi varmasti porkkanaa, kyllä liiton talous sen kestäisi, kun katsoo paljon kotikisoista jäi viivan alle. Eri asia on se jos ne käytetään muuhun kuin kehitystyöhön esimerkiksi Kaltalan kopterilentoihin tai naisten maajoukkueen leirityksiin jne.

  15. Sen verran Sakelle kerrottakoon, että liigajoukkueiden tullessa mukaan 5. kierroksella, kotietu ei määräydy sarjatason mukaan, vaan arvan. Itse muokkaisin Cupin niin, että ottelut alkavat jo keväällä heti sarjojen päättymisten jälkeen. Huhti-toukokuun aikana pelattaisiin ensimmäiset 3 kierrosta pois ja elokuussa jatkettaisiin 4 kierroksen otteluilla. Veikkaan, että osallistuminen Divarista ja Liigasta olisi parempaa, jos pelejä pelattaisiin jo ennen varsinaisen kauden alkua. On kuitenkin aika selviö, että Cupin voitto on joka vuosi muutaman liigaseuran välinen kisa ja etenkin Divarijoukkueille nykymuotoinen Cup on pelkkä rahareikä vailla mitään suurempaa arvoa. Pelien alkaessa jo elokuussa toisi Cup Divarijengeille ja miksei niille 10 liigajoukkueelle, jotka eivät realistisesti voitosta taistele, mahdollisuuden hyviinkin harjoituspeleihin. Toki liitossa Cupia saatetaan arvostaa syystä tai toisesta niin paljon, ettei sille haluta antaa harjoituspeli-leimaa. Minusta tärkeintä olisi kuitenkin saada niitä osallistujia enemmän, leimautui se sitten miksi vaan.

  16. Lepin kanssa samalla linjoilla – Cup on rasite ainakin menestysnälkäisille joukkueille, niin taloudellisesti kuin etenkin fyysisesti, pl. joukkueet joilla on massia tai pelaajia enemmän kuin omaksi tarpeikseen. Eli mielestäni Cup tulisi pelata suurimmalta osalta ennen kauden alkua, ja ratkaisupelit vuoden vaihteessa, siten että muu sarjatoiminta olisi tuolloin tauolla, esim. jääkiekosta tutun European Trophyn tavoin.

  17. Eihän tohon ehdotettuun aikaan oo vielä ees alempien sarjaportaiden jengeillä nippu kasassa

  18. On Divariakin alempia portaita, mutta kuten omassa ajatuksessani esitin, niin että ne aloittaisivatkin heti varsinaisen kauden jälkeen huhtikuussa. Neljäs kierros sitten elokuussa ja kyllä silloin olisi syytä olla jo joukkueet alempanakin kasassa, tai jos ei ole niin voi jättää Cupiin osallistumatta.