Happeen joukkue valmis – ”Sopiva cocktail nuoruutta ja kokemusta”

"Märkä Rällä" Eero Kosonen torjuu Happeen maalilla ensi kaudellakin.
”Märkä Rällä” Eero Kosonen torjuu Happeen maalilla ensi kaudellakin.

Miesten Salibandyliigan runkosarjan viime kaudella voittanut ja cup-pokaalin tammikuussa Jyväskylään tuonut Happee on julkaissut lopullisen joukkueensa kuukauden päästä alkavaan liigaan. Viimeisinä pelaajina joukkueeseen kiinnitettiin muutama juniorilahjakkuus ja mielenkiintoinen comeback-pelaaja. Maajoukkuemaalivahti Eero Kosonen jatkaa siirtohuhuista huolimatta joukkueessa myös ensi kaudella.

Divarijoukkue Karhuista Happeeseen siirtyy 1992 syntynyt rightin laituri Benjamin Lepola. Karhulogon hirveen vaihtava porilainen iski viime kaudella 23 divariottelussa 37(23+14) pistettä. Maalin suuta tilkitsemään palaa muutaman alasarjavuoden jälkeen vuoden 2008 poikajunioriksi valittu Tuomas Turunen, 24. Turunen oli torjumassa Suomelle mitalia nuorten MM-kisoissa vuonna 2007.

Tutun valmennustiiminsä pääpiiskurina myös ensi kaudella jatkava Seppo Pulkkinen on tyytyväinen valmistuneeseen kokoonpanoon, ja hän näkee siinä hyvän sekoituksen uutta ja vanhaa.

– Joukkue näyttää hyvältä. Meillä on sopiva cocktail kokemusta ja nuoruutta, ja se on erittäin terve asia. Nuoret miehet kirittävät vanhempia eteenpäin, Pulkkinen kertoo Pääkallo.fi:lle.

Seuran laadukkaista A-junioreista liigasopimuksen saivat puolustajat Niko Ilmonen ja Eemil Ukkonen sekä hyökkääjä Eero Vepsäläinen. Lepolan ja Turusen lisäksi aiemmin julkaistiin jo Kaapo Savinaisen (NST) ja Johannes Jokisen (Nokian KrP) siirrot joukkueeseen. Pulkkinen näkee pienen vaihtuvuuden pelkästään hyvänä asiana.

– Vaihtuvuus oli pientä, mutta erittäin sopivaa, ja kilpailu pelipaikoista tulee olemaan todella kovaa. Tämä on raakaa kilpaurheilua, eikä sosiaalipeluutusta ole tarkoitus harrastaa jatkossakaan. Tilanne on valmennukselle haasteellinen, mutta mielestäni meillä on homma hanskassa. Farmiyhteistyö jatkuu Suolahden Urhon kanssa ensi kaudellakin, ja sen suhteen meillä on tarkoitus pyörittää aiempaa laajempaa rotaatiota, Pulkkinen selventää.

Joukkue on pelannut toistaiseksi kolme harjoitusottelua, ja muutama lisääkin on vielä tiedossa. Pulkkisen mukaan harjoituspelien määrän lisääminen tälle syksylle oli tietoinen valinta.

– Halusimme harjoitusotteluita enemmän, jotta kaikki saisivat näyttöpaikkoja ja peliaikaa. Toistaiseksi on pelattu kolme peliä (OLS 8-5, SB Welhot 9-1, Classic 3-4 ja.), joissa on kaikissa ollut täysin erilainen kokoonpano, Pulkkinen toteaa.

Joukkueen sisällä ensi kauden tavoitteista ei olla vielä puhuttu, mutta Pulkkisen mukaan on päivänselvää, ettei viime kauden jälkeen nälkä ole tyydytetty.

– Eihän me voida neljännen sijan jälkeen viidettäkään paikkaa lähteä hakemaan. Piikkiin pyritään, mutta sarja tulee olemaan erittäin tasainen ja kärkisijoja hamuaa moni muukin kova joukkue, Pulkkinen paaluttaa.

Kaikkiaan Happeen sopimuslistalla on 27 nimeä. Merkittävin uusista jatkosopimuksista on maajoukkuemaalivahti Eero Kososen, jota huhut veivät mm. Tampereen Classiciin.

Happee 2013-14 (suluissa viime kauden seura):

Maalivahdit: Hemmi Kinnunen, Eero Kosonen, Tuomas Turunen (Probelli 4.div.)

Puolustajat: Niko Ilmonen (A-jun.), Jonne Junkkarinen, Janne Kainulainen, Jaska Kunelius, Jalo Kouvonen, Lauri Lavonen, Juuso Maijala, Kaapo Savinainen (NST), Otto Tikka, Eemil Ukkonen (A-jun.)

Hyökkääjät: Juuso Heikkinen, Janne Hoikkanen, Johannes Jokinen (Nokian KrP), Veli-Matti Hynynen, Joonas Kaasalainen, Petri Kauko, Panu Kotilainen, Lassi Kotovaara, Toni Kuosmanen, Petteri Kääriäinen, Benjamin Lepola (Karhut), Jami Manninen, Joonas Pylsy, Eero Vepsäläinen (A-jun.)

Valmennus: Seppo Pulkkinen, Mikko Lehto, Jyri Korsman, Johnny Kotro, Pasi Rautio (MV)

Lähteneet: Peter Kotilainen (Classic), Lauri Liikanen (TPS), Jaakko Perälä (O2-Jyväskylä), Eetu Eronen (O2-Jyväskylä), Petri Manninen (Nousu), Ville Puro (O2-Jyväskylä?), Joni Haapamäki, Kaale Nieminen

Linkki: Happeen sivujen uutinen