TPS ja Indians viikonlopuksi Ruotsiin

Westend Indians on pelannut jo seitsemän harjoitusottelua. Kuva: Joni Winsten

Westend Indians on pelannut jo seitsemän harjoitusottelua. Kuva: Joni Winsten
Westend Indians on pelannut jo seitsemän harjoitusottelua. Arkistokuva: Joni Winsten

Miesten Salibandyliigan joukkueet TPS ja Westend Indians suuntaavat tulevana viikonloppuna Ruotsiin viimeistelemään kuntonsa ennen liigakauden alkua. Tänä syksynä lähes puolet liigajoukkueista on käynyt ulkomailla harjoitusturnauksissa. Miesten Salibandyliigan avauskierros pelataan jo reilun kolmen viikon päästä, perjantaina 20.9.

Liiganousija Westend Indians matkaa Linköpingiin, jossa vastaan asettuu kaksi Superliigan joukkuetta sekä yksi Allsvenskanin joukkue. Ennen Ruotsiin lähtöä Indians on pelannut seitsemän harjoitusottelua.

– Joukkueena ollaan huomattu se, että ne pienet viilaukset, mitä ollaan tehty viime kauden pelitapaan, on toimineet. Uskon, että ne asiat joiden ajateltiin toimivan alkukauden otteluissa toimii, tai ainakin siltä on treenipeleissä näyttänyt, väläyttää Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen seuran kotisivuilla.

Indians lähtee matkaan torstaina iltapäivällä ja palaa takaisin maanantaina aamulla. Kolme peliä kolmeen päivään on tiukka rupeama. Laurikainen odottaa kuitenkin joukkueelleen hyvää oppia Ruotsin pääsarjojen joukkueilta.

– Ruotsalaiset ovat edellä Suomen huippujakin 1vs1-tilanteissa, joten saadaan varmasti hyvä oppitunti kaksinkamppailuista. Se on osa-alue, jossa meillä on ollut selkeästi ongelmia harjoitusotteluissa tähän mennessä, tietää Laurikainen.

– Kiinnostavaa nähdä pelaajien henkilökohtainen taitotaso ja arvioida, missä mennään Superliiga-pelaajiin nähden, huomioi Laurikainen.

TPS puolestaan suuntaa viikonlopuksi Uppsalaan, jossa joukkue pelaa kaksi ottelua paikallisia joukkueita vastaan. Viime kauden runkosarjan kutonen TPS haastaa ensimmäisenä Mika Kohosen kipparoiman Storvretan. Seuraavana päivänä joukkue kohtaa sarjatasoa alempana pelaavan FBC Uppsalan.

Muiden liigajoukkueiden tulevat harjoitusottelut ja kaikkien pelattujen harjoitusotteluiden tulokset löytyvät alle linkatusta uutisesta.

Westend Indiansin ottelut Ruotsissa (Suomen aikaa):

Pe 30.8. kello 20.00 Linköping – Indians
La 31.8. kello 17.00 Sirius – Indians
Su 1.9. kello 11.00 Åby – Indians

TPS:n ottelut Ruotsissa (Suomen aikaa):

La 31.8. kello 15.00 Storvreta IBK – TPS
Su 1.9. kello 14.30 FBC Uppsala – TPS

One comment

  1. Hyvältä näyttää liigajoukkueiden kansainvälinen harjoitusohjelma, nostaa varmasti liigan tasoa kun saadaan kokemuksia ja voidaan mitata joukkueiden tasoa Ruotsiin, Sveitsin ja Tsekkiin.