Uusi tulospalvelu käyttöön lähiviikkoina – ”Palvelinten pitäisi nyt pelittää”

Tämä tulospalvelu toimii tälläkin hetkellä.

Tältä näyttää Salibandyliiton uuden tulospalvelun testiversio.
Tältä näyttää Salibandyliiton uuden tulospalvelun testiversio.

Salibandyliiton uusi tulospalvelujärjestelmä alkaa olla valmis. Vanhan ja epäluotettavan LeSport- järjestelmän korvaava uusi tulospalvelu on nyt testausvaiheessa, ja lähiviikkoina järjestelmän pitäisi avautua kaikessa komeudessaan koko salibandykansalle. Pääkallo.fi haastatteli Salibandyliiton kilpailutoiminnan päällikköä Ari Vehniäistä uuden tulospalvelun tiimoilta.

Uusi tulospalvelujärjestelmä on nyt testausvaiheessa. Ari Vehniäinen, milloin se aukeaa täysipainoisesti?
– Heti kun se saadaan vain käyttöön, tarkkaa päivämäärää ei ole antaa. On kuitenkin selvää, että sillä viikolla, kun Salibandyliiga alkaa, kaiken pitää olla testattuna ja valmiina. Nyt julkaistu versio on karvalakkimalli, ja sinne päästiin kuluneen viikonlopun aikana syöttämään tuloksia. Sarjat, joissa pelataan yksittäisiä otteluita, ovat etusijalla.

Ari Vehniäinen luottaa uuteen tulospalvelujärjestelmään. Kuva: Salibandyliiga
Ari Vehniäinen luottaa uuteen tulospalvelujärjestelmään. Kuva: Salibandyliiga

Kuka uudesta tulospalvelusta vastaa?
– Uusi järjestelmä on Jääkiekkoliiton käsialaa, ja me olemme olleet rakentamassa siitä salibandylle sopivaa mallia. Jääkiekkoliitto on varmasti käyttänyt ulkopuolista apua, koska eihän tämä tekninen toteuttaminen sinällään liittojen ydinosaamisaluetta ole.

Miten yhteistyö Jääkiekkoliiton kanssa on käytännössä sujunut?
– Työ alkoi tätä varten jo viime lokakuussa, sillä näin isot prosessit eivät käy aivan käden käänteessä. Kaikki on sujunut hyvässä yhteistyössä, ja uusi järjestelmä on ehdottomasti kustannustehokkaampi ratkaisu vanhaan nähden.

Miten uusi tulospalvelu eroaa vanhasta?
– Suuria muutoksia ei ole. Järjestelmä on nyt käyttäjäystävällisempi niin päivittäjän kuin selaajankin näkökulmasta.

Onko vanhasta ja takkuilleesta LeSport- järjestelmästä nyt vielä jotain sellaista paljastettavaa, mitä aiemmin ei ole voitu sanoa?
– Eipä oikeastaan. Reagointiherkkyys ilmenneisiin ongelmiin oli auttamattoman hidas, ja vuorovaikutus toimi vain yhteen suuntaan. Vähän liian yksipuolista toimintaa.

Pystytäänkö liitossa nyt lupaamaan, että uusi järjestelmä toimii luotettavasti?
– Olen erittäin luottavainen sen suhteen. Mutkakohdat koodissa on saatu oikaistua, ja palvelinten pitäisi nyt pelittää hyvin. Tuloksia etsiville täytyy olla myös tuloksia tarjolla.

Linkki:
Uuden tulospalvelujärjestelmän testiversio

2 comments

  1. Tänään käynnistyi junnujen kausi. Liiton sivut ja tulospalvelu kyykyssä. Livetulosseurantakin toimiessaan kertoo vain lopputuloksen. Ei voi olla näin vaikeaa.

    Jutussa olevan linkin takana oleva tulospalvelu muuten toimii. Eli, taitaapi liiton sivut tökkiä tällä kertaa.

    Odotan mielenkiinnolla selitystä. Oikeasti muuta selitystä ei enään ole kuin, että ”me ei nyt vaan osata, tää on niin vaikeaa”.